[Video] Hamasovci bolnice vzeli za talca, civilistom ne pustijo oditi

Pod bolnico Al Šifa v Gazi je glavno oporišče teroristov. (Foto. AFP)

Slovenski mediji kot sredstvo obveščanja že ves čas vojne v v Izraelu navajajo vire teroristične skupine Hamas, ki je 7. oktobra pričela z napadi na civiliste. Pred tem so to počeli z viri iz Rusije, ki je ravno tako agresor. 

V slovenskih javnih občilih dnevno spremljamo poročanja o napadih na bolnice in civiliste v Gazi, kjer poteka vojaška akcija izraelskih sil pri uničevanju teroristov, ki so 7. oktobra zahrbtno napadli Izrael in hladnokrvno pobili več kot 1400 Izraelcev, med njimi pa so bili tudi državljani drugih držav.

Iz Gaze danes poročajo, kako je izraelska vojska s tanki obkolila bolnico Al Šifa, kjer naj bi bivalo 50 tisoč ljudi, potrebnih pomoči. Ker naj bi jim ustavili dobavo goriva, umirajo novorojenčki v inkubatorjih. Gre seveda za nepreverjene informacije palestinske strani, ki v propagandne namene spušča marsikaj, da bi izraelsko stran kar se da očrnili.

Bolnice so živi ščit teroristov
A resnica je, da izraelske sile ne napadajo civilistov, temveč jih Hamas načrtno zlorablja za živi ščit in jih nastavlja izraelskim raketam ter kroglam. Razlog za napad na bolnico Al Šifa je tudi ta, da je pod njo glavno oporišče teroristov. Kot je znano, imajo teroristi največ skrivališč in rovov pod objekti, kot so šole, mošeje in bolnišnice. Da bi torej za vedno uničili zalego skrajnežev, ki onemogoča mir med obema sprtima narodoma, bodo morali žal poseči tudi tja, pri tem pa se bodo izogibali civilnim žrtvam.

Osrednji mediji tudi molčijo, da Hamas prepoveduje in nasilno preprečuje umik civilistov z nevarnih območij, kar prikazuje spodnji posnetek.

M. P.