[Video] Hašogdžijeva zaročenka prosi Trumpa, da prepreči prikritje umora s strani Saudske Arabije

Umorjeni novinar Džamal Hašodži (vir: twitter)

Zaročenka umorjenega novinarja Jamala Hašogdžija je pozvala ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da pomaga razjasniti okoliščine dogodka, pred tem pa je sicer zavrnila Trumpovo povabilo na pogovor.

Hatice Cengiz je na spominski slovesnosti v Londonu v ponedeljek pozno popoldne sporočila: “Predsednik Trump naj pomaga razkriti resnico in zagotovi, da bo pravici zadoščeno. Ne sme dovoliti, da bi se prikril umor mojega zaročenca.” Omenjeno je povedala v turškem jeziku, njen govor pa so prikazali številni britanski mediji še poroča Daily Mail. Zaročenka naj bi tudi verjela, da država Saudska Arabija ve, kje se truplo njenega zaročenca nahaja, režim pa je označila za zloben in kriminalen. Zahodne države so sicer vse izrazile zgroženost nad umorom, prav tako pa zahtevajo odgovore s strani uradnega Riada, pri čemer je Trump Saudski Arabiji zagrozil celo z motnjami v dobavi orožja.

Hašogdži je pred umorom živel v samoizgnanstvu v ZDA
Umorjeni saudski novinar Hašogdži je sicer živel v izgnanstvu v Združenih državah Amerike, po tem, ko je padel v nemilost režima saudskega kronskega princa Mohameda bin Salmana. Umorjen je bil 2. oktobra po svojem vstopu v saudski konzulat v Istanbulu, kjer je želel pridobiti dokumente, da bi se lahko poročil s svojo zaročenko, turško državljanko. Tudi šef saudskega tožilstva Šejk Saud al-Modžeb je glede na turške dokaze umor označil za načrtovan.

J. Ž.

 • Slobodan Milošević

  Jebe se Trumpu za novinara, Trumpu su važni dolari a ne raja

 • samsara

  “…pri čemer je Trump Saudski Arabiji zagrozil celo z motnjami v dobavi orožja.”

  He, he, he, bo enotedenska zamuda pri dobavi? “Višja sila’ pa to.

 • xtc

  Najprej je treba razpucati zakaj se je v resnici šlo,nato se bo krivca precej lažje našlo,vendar pa je bil umorjeni del Savdske elite,kar pomeni ,da ni ravno bil angelček in ne brez masla na glavi,kar sicer ne upravičuje umora,zadeva pa hudo smrdi.

 • Staybell geenius

  In Trump kot pokončen mož, ki se ne zmeni za politikovanje in politično korektnost, bo seveda takoj privil MBS-a za ušesa ter zagroz…. hahaha oprostite, ne morem več.
  Vsi vemo, da ne bo storjenega popolnoma nič, odgovarjal ne bo nihče, Savdijci pa bodo v miru še naprej radirali Jemen z zemljevida.

 • cosmosjasnovidec

  “Zaročenka verjame,da Saudska Arabija ve kje se nahaja truplo njenega zaročenca”.
  Kaj torej sedaj tole pomeni?Če ni nikjer trupla potem sploh ni dokazano,da je tale muslič mrtev in se je skril ravno pred to njegovo muslimansko zaročenko.
  Sicer pa,ko jebe muslimansko golazen katera ni vredna,da se pes poščije na njo.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Van Der Waals

  KOK MI DOL VISI ZA TEGA MUSLIMANSKEGA NOVINARJA!!! SEVEDA USA PLAČANC!!! ZATO PA JE V NOVICAH POVSOD!

 • Miha

  Boli Trumpa umor modela. SA bo naročila še nekaj dodatnega orožja pa bo happy.