fbpx

[VIDEO] Iraške enote komaj razorožile 6-letnega dečka, ki so ga islamisti opremili z eksplozivom

Foto: Youtube

Iraške enote so se v vojnem Mosulu, kjer divjajo bitke z Islamsko državo, soočile s šestletnim dečkom, opremljenim s pasom z eksplozivom. 

Iraške sile niso mogle verjeti svojim očem, ko so sredi obleganega Mosula zajele dečka, opremljenega z eksplozivom. Celotno dogajanje je posneto na videu, v katerem se vidi, kako je fantek pod modro majico nosil nevarno eksplozivno sredstvo, nato pa mu vojaki previdno prestrižejo žice ter odstranijo napravo.

Poznavalci na Daily Mailu so sodeč po posnetku ugotovili, da gre verjetno za najmlajšega zabeleženega samomorilskega napadalca. Vojak, ki je sodeloval v posnetku, je v kamero dejal, da so šest do sedemletnega dečka poslali in opremili v skrajni Islamski državi.

Velik del mesta še vedno obvladujejo islamisti
Da je položaj v Mosulu katastrofalen iz humanitarnih razlogov, pričajo številni primeri grozodejstev, o katerih veliko povedo ubežniki. Krožijo resnične zgodbe o rezanju glav in lomljenju nog vsem, ki želijo pobegniti iz mesta, prav tako islamski skrajneži civiliste uporabljajo za živi ščit. V zahodnem delu mesta še vedno ostaja ujeti 600.000 civilistov, medtem ko ga napadajo z zračnimi napadi in s kopensko vojsko.

C. Š.