[Video] Izrael v zračnem napadu zadel sto terorističnih točk v Gazi kot odgovor na raketni napad na Tel Aviv

foto: (twitter)

Izraelska vojska je sporočila, da so v noči na četrtek letala in helikopterji izraelske vojske zadeli sto tarč, povezanih s Hamasom. Zračni napadi so bili odgovor na rakete, ki so bile izstreljene iz Hamasa v Tel Aviv. Med vojaškimi tarčami sta bila tudi sedež Hamasa v središču Gaze ter okrožje Rimal, mesto za izdelovanje raket in območje za vojaški trening.

Zračni napadi so bili izvedeni kot povračilni ukrep proti raketam, ki sta bili izstreljeni iz Hamasa na izraelsko ozemlje v okolici Tel Aviva. Obe raketi je prestregel in uničil sistem protiraketne obrambe Iron Dome. “Teroristična skupina Hamas je odgovorna za vse, kar se dogaja na območju Gaze in izven nje,”so sporočili iz izraelskih obrambnih sil.

Izraelska vojska je sporočila, da sta bili v petek, po napadu Izraelskih obrambnih sil, iz Gaze v Izrael izstreljeni še dve raketi, ki sta bili prav tako prestreženi in uničeni v zraku. Opozorilne sirene za zračni napad so so oglasile v mestu Sderot in v občini Sha’ar NaNegev, blizu meje z Gazo.

V intervjuju na ruski televiziji RT je izraelski politik in minister Naftali Bennet med drugim dejal: “Želimo mir med Palestino in Izraelom in v trenutku, ko bo Hamas prenehal s streljanjem raket na domove naših otrok, bo mir.” Posnetek celotnega intervjuja si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

M. M.

 • Andrej

  Izrael pozna način, kako disciplinirati palestince. V edinem jeziku, ki ga Palestinci razumejo.

 • Antonius

  Tragedija Palestincev niso Izraelci, tragedija so jim verski in politikantski voditelji, ki vojno stanje proti Izraelcem zlorabljajo za voditeljski in grebatorsko bogatunski prestiž. Kako naj človek razume Jaserja Arafata, ker je njegova žena Suha na bežnem obisku v Parizu za modo zagonila prek sto tisoč mark. Od kje je Arafat vzel tisti denar, da je pokril stroške svoji nezaposleni ženi? Finančna pomoč palestinski državi je malha barabam, ki se trudijo v smer, da se Palestinci nikakor niso pripravljeni z Izraelci dogovoriti za trajni mir.
  V spominu mi ostaja smrt dečka in njegovega očeta, ki sta izgubila življenje med palestinskim in izraelskim *puškarjenjem*. Palestinci so po vseh svetovnih medijih razbobnali, da so ju umorili Izraelci. Šele natančna preiskava primera je razkrila, kdo je tista nesrečnika zares umoril. Izraelci ju s svojih položajev niti videli niso. Umorili so ju palestinski norci, da so njuno smrt pred svetovno javnostjo naprtili ničesar krivim Izraelcem.
  Tragedija Palestincev?! Sami si jo delajo, ker verjamejo tistim, ki jih politično in vojaško vodijo, da že ves čas živijo svojo kalvarijo in tragedijo.

  • Peter

   Pallywood, se reče temu izkrivljanju. Zanimiv primer je bil tudi med vojno z Libanonom leta 2006, kjer so odkrili kar nekaj takih zrežiranih prizorov, kot je ta o očetu in sinu…

  • Mihilus

   Ena najpomembnejših front v vsaki vojni je dehumaniziranje nasprotnika v očeh svetovne javnosti. V tem pogledu židovski attrocity propagandi ni para.

  • Hunyađi

   Podpora ZDA Izraelu je v milijardah letno. Netanjahu je multimilijonar, obtožen koruptivnosti.

   • Andrej

    V ZDA je ogromno Judov, bogatih.

    • Hunyađi

     Se strinjam, ki gospodarijo ZDA.

     • Andrej

      Jasno. In svet.

    • Clemen J.

     In rusov,

 • Clemen J.

  Cestitke izraelu pri misiji uničlenja islamskih extremistov.

 • Clemen J.

  Glih berem o terrorističnem napadu v novo zelandiji ki ga je zagresil skrajni levicar.
  Kar tudi omenja v svojem manifestu:
  “I mostly agree with Sir Oswald Mosley’s views and consider myself an
  Eco-fascist by nature.
  The nation with the closest political and social values to my own is the
  People’s Republic of China.”
  Sir Oswald Mosley pa je pripadnik Delavske stranke (Labor Party) ki se ima za levo-sredinsko stranko.
  vir:https://www.documentcloud.org/documents/5770516-The-Great-Replacement-New-Zealand-Shooter.html

  Najbolj pa me jezi ker vsi režimski levičarski medji pisejo da je bil ektremni desničar!
  bil je eco-fascist ki pa je levičarska idologija.

 • Hunyađi

  Izraelci in Palestinci se naj koljejo kot svinje. Me niti mal ne gane.
  V Novi zelandiji se meša desničarskim skrajnežem. Skrajnost se privlači. Jasno se vidi močna čustva v odnosu SDS in Levice-koj se voli taj se tuče.

  • xtc

   Na Novi zelandiji se dogaja to kar so multikultarji in levičarji zrihtali Evropi-ne se čudit,če bo Evropa vstala na podoben način-načelno obsojam vsak trerorizem,vendar vaše multikultisocialistično anarholiberalne blodnje dvigujejo pritisk tudi normalnim ljude čez rob in iz njih ustvarjajo ekstreme.

   • Hunyađi

    V Sloveniji imamo problem z ostarelimi partijskimi fosili, ki ste lizal šupak partijski ureditvi.

 • DEATH TO COMMUNISM

  Izrael je nelegitimna, kriminalna, genocidna, zionistična tvorba! Če se samo pogleda, zakaj Američani (ki jih židi držijo za jajca – Ariel Sharon je rekel Shimonu Peresu pred nekaj leti: “Every time we do something you tell me America will do this and will do that … I want to tell you something very clear: Don’t worry about American pressure on Israel. We, the Jewish people, control America, and the Americans know it.“) jebejo Venezuelo (ki je zamrznila oz. prekinila stike z izraelom), Kubo in Iranom (ki sta preklicali priznanje izraela), je vsakemu takoj jasno, kaj je zakaj se Američani vtikajo vanje. Komur se židi smilijo, je idiot!

  • Andrej

   Ti pa res malo veš o zgodovini Izraela.

   • DEATH TO COMMUNISM

    Kaj je v mojem komentarju napisano o “zgodovini izraela”?!?!? Tele!

  • samotoje

   Kakšno knjigo preberi in se ne smeši.

   • DEATH TO COMMUNISM

    Bom, ampak šele potem, ko boš ti nehal brat slikanice.

    • samotoje

     Poskusi s tole, mikimaus- za začetek:
     O Jerusalem
     By Larry Collins and Dominique Lapierre

  • Da vid Einzige und das wahre i

   (Ta let bo Izra/drek zravnan z zemljo!)

   • Clemen J.

    Ce bo slo tako naprej, bo Gaza zravnana z zemljo, arabce pa bodo posibal domov od koder so prisli. Tokrat jih je zaustavil Egipt, ces da naj bi hamasovi operativci ponesreči lansirali rakete glih ko je bil v gazi na pogovorih egiptovski predstavnik.

  • Clemen J.

   Vedno bom izbral manjse zlo, in tokrat sem ponosno na strani izraelcov in ne jihadistov kot ti. Ze med 2 sv vojno so arabci podpirali hitlerja in bili veliki zavezniki

 • xtc

  Judje naj zopet zasedejo Gazo in jo zravnajo z zemljo Arabce pa zdeportirajo nazaj v njihove države od koder so prišli tja.

  • Andrej

   Izrael s Palestinci, tistimi, ki so za sobivanje, zelo lepo ravna. Imajo Izraelsko državljanstvo, lahko potujejo po svetu, lahko v miru delajo, zidajo, bivajo, imajo mošeje, svojo vero…svobodo. Kdor je kdaj bil tam je to lahko na lastne oči videl.

 • samotoje

  Zdaj bo zmedeni Vatovec dobil histeričen napad in prisegel maščevanje za vsak skrivljen palestinski las. Slabo pa je, ker Izraelci pojma nimajo, kdo je veliki um Vatovec in bodo še naprej obravnavali palestinske Arabce na edini način, ki ga arabska plemena razumejo- zob za zob.

 • Da vid Einzige und das wahre i

  Zadel kam a s prstom v rit!

 • Anton

  prvič kot prvič omenjena zgoraj prikazana ofenziva s strani superiornega Izraelskega ljudstva ni odraz fašistične nravi temveč samoobrambe pred pravokacijami, ki so jih nenehno deležno s strani kozjejebcev. vem s prve roke imam prijateljico v izraelu, ki mi poroča

  sarkazem press

 • abc

  Najbolj hinavska umetna tvorba na svetu, ki se imenuje Izrael. Mrš, banda pokvarjena!!!
  https://www.logicno.com/vijesti/dok-druge-optuzuje-za-antisemitizam-izrael-naoruzava-ukrajinske-neonaciste.html

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!