fbpx

[Video] Izrael v zračnem napadu zadel sto terorističnih točk v Gazi kot odgovor na raketni napad na Tel Aviv

foto: (twitter)

Izraelska vojska je sporočila, da so v noči na četrtek letala in helikopterji izraelske vojske zadeli sto tarč, povezanih s Hamasom. Zračni napadi so bili odgovor na rakete, ki so bile izstreljene iz Hamasa v Tel Aviv. Med vojaškimi tarčami sta bila tudi sedež Hamasa v središču Gaze ter okrožje Rimal, mesto za izdelovanje raket in območje za vojaški trening.

Zračni napadi so bili izvedeni kot povračilni ukrep proti raketam, ki sta bili izstreljeni iz Hamasa na izraelsko ozemlje v okolici Tel Aviva. Obe raketi je prestregel in uničil sistem protiraketne obrambe Iron Dome. “Teroristična skupina Hamas je odgovorna za vse, kar se dogaja na območju Gaze in izven nje,”so sporočili iz izraelskih obrambnih sil.

Izraelska vojska je sporočila, da sta bili v petek, po napadu Izraelskih obrambnih sil, iz Gaze v Izrael izstreljeni še dve raketi, ki sta bili prav tako prestreženi in uničeni v zraku. Opozorilne sirene za zračni napad so so oglasile v mestu Sderot in v občini Sha’ar NaNegev, blizu meje z Gazo.

V intervjuju na ruski televiziji RT je izraelski politik in minister Naftali Bennet med drugim dejal: “Želimo mir med Palestino in Izraelom in v trenutku, ko bo Hamas prenehal s streljanjem raket na domove naših otrok, bo mir.” Posnetek celotnega intervjuja si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

M. M.