[VIDEO] Izredne razmere zaradi največjega širjenja ebole v zadnjem času!

Foto: iStock

V zadnjem tednu je Demokratično republiko Kongo prizadelo hitro širjenje ebole. Zaradi izbruha te bolezni je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) v tej afriški državi že razglasila izredne razmere na področju javnega zdravja mednarodnega pomena.

Kongovsko ministrstvo za zdravje je potrdilo, da so prvi primer okužbe z ebolo ta teden zabeležili v Gomi. Bolezen se sicer hitro širi zlasti med prebivalstvom v mestih. Poleg Gome je tako prizadeto še eno mesto z več kot milijonom prebivalcev, Butembo. Po poročanju spletnega portala Express je zaradi epidemije samo od ponedeljka umrlo najmanj 1.665 ljudi, 700 okuženih pa je bolezen preživelo.

Zaradi najnovejšega izbruha ebole v Demokratični republiki Kongo je Svetovna zdravstvena organizacija v tej afriški državi že razglasila izredne razmere na področju javnega zdravja mednarodnega pomena, poroča BBC. Vodja Svetovne zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus je na novinarski konferenci v Ženevi povedal, da gre pri najnovejši epidemiji ebole za drugo najhujšo v zgodovini po tisti med letoma 2013 in 2016. Kongovski minister za zdravje Olly Illunga je že potrdil, da pozdravlja odločitev Svetovne zdravstvene organizacije za razglasitev izrednih razmer.

Cepivo za ebolo obstaja, a ga dobi le manjši delež obolelih
Ebola je virus, ki na začetku spominja na gripo. Povzroča namreč nenadno vročino, močno šibkost, bolečine v mišicah ter bolečine v grlu. Cepivo za bolezen sicer obstaja in je v 99 odstotkih učinkovito, a ga zaradi težje dostopnosti običajno dobi le manjši delež ljudi. Po poročanju BBC cepijo le tiste, ki so prišli v neposreden stik z bolnikom oziroma tiste, ki so bili v stiku s temi ljudmi.

Rajko Golob

 • Andrej

  Samo vprašanje časa je, kdaj bomo Ebolo dobili tudi tukaj. Ko se virusi združijo se nam slabo piše.

 • Olga101

  Zato pa migranti pridejo v Slovenijo ilegalno, da ne bi koga okužili…

 • bojan

  In tole uvažajo bedaki na vladah v evropo … pa kakšne izgovore bodo ti idioti še našli za “uboge migrante”, včeraj so zavestno dovolili uvoz te bolezni v evropo … če moj otrok zboli bodo odgovarjali !

  na oblasti imamo same idiote ki jih svet ne pomne niti pred par sto leti … to je moje mnenje o voditeljih EU

 • cosmosjasnovidec

  Vse raznorazne bolezni viruse ter vse kar se je pričelo pojavljati v Sloveniji je posledica prihoda te muslimanske nesnage.
  Čedalje več je neznanih bolezni katere se ne objavijo v javnost,ker jih naša medicinska stroka sploh ne pozna in jih ne more zdraviti.
  Te muslimanske nesnage so seveda na nekatere odporni,ker so navajeni na njih za europejca so pa usodne zato je tudi toliko smrtnih žrtev po bolnišnicah in podobno.
  Zdravniki pa seveda pod prisilo vlade morajo navesti povsem napačne ter raznorazne izmišljene diagnoze nastanka smrti.
  Vse več je obolelih otrok z boleznimi za katere medicina sploh nima pojma in te virusne bolezni se širijo po zraku tako,da lahko dosežejo oddaljenost več sto kilometrov.
  Nekatere musliče arabci kar sami okužijo ter jih pošljejo v Europo.
  “Ptičje gripe,Bolezni norih krav,Prašičje kuge itd.”so povsem navadne izmišljotine,ker so vse to bolezni katere so v Europo prinesli ti muslimanski gnoji vlade pa seveda prikrivajo,da se državljani ne bi maščevali zaradi nastale škode ter žrtev katere so umrle za posledicami le teh musličev.
  Zanimivo,da so naenkrat vse te bolezni katere so neozdravljive poniknile in o njih ni več nikakršnih novic.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  ——————————————————————————————

 • Novakec1

  Uživajmo dokler smo živi.