[Video] Javnost zgrožena: organizacija PETA kar sredi ulice na žaru pekla psa!

Peka psa na žaru sredi ene izmed sydneyskih ulic (Foto: Facebook)

Organizacija proti mučenju živali PETA si je v Avstraliji v teh dneh privoščila še eno dejanje agresivnega nagovarjanja ljudi k temu, da postanejo vegani. V Sydneyju so tako razburili mimoidoče, ko so na žaru pekli umetnega psa, ki je bil sicer precej podoben pravemu!

V Avstraliji je v teh dneh poletje na vrhuncu in temu primerno se ljudje pripravljajo na piknike. A kar sredi ene izmed ulic v Sydneyju so bili mimoidoči priča naravnost neverjetnim prizorom agresivne veganizacije s strani levičarske aktivistične organizacije PETA. Ta je namreč na žaru pekla umetnega psa, ki pa je bil precej podoben pravemu. Podoba zažganega psa je bila obkrožena z zelenjavo, zraven pa je bil napis, ki se je glasil: “Če ne bi jedli psa, zakaj bi jedli jagnje?”

Akcijo PETA opravičuje s klasičnimi levičarskimi koncepti
“Kdorkoli je zgrožen nad možnostjo, da bi jedel pasje meso, naj se vpraša o neskladnosti svojega sočutja do drugih živalskih vrst,” je po poročanju portala Breitbart glede agresivne akcije v sporočilu za javnost zapisala PETA in pojasnila, da gre pri tem za diskriminacijo, ki temelji na vrsti živali, pri tem pa so uporabili kar izraz speciesism. “Kot katerakoli druga diskriminacija tudi ta ne more biti upravičena. Kot ljudje podzavestno čutimo empatijo do živali, a naučeni smo, da je v redu zasužnjevati in jesti eno vrsto živali, brez pomisleka, kdo to so kot posamezniki,” so še pojasnili. Prav ste prebrali, PETA se pri svojem aktivizmu zanaša na klasične levičarske koncepte, potrošnikom pa skuša očitati nekakšno vrsto rasizma do živali.

Kostum Donalda Trumpa mlajšega (Foto: Facebook)

Prizori so globoko pretresli številne otroke
Namen akcije naj bi bil, kot so še zatrdili pri organizaciji PETA, spodbuditi ljudi, naj na piknikih ob koncih tedna izpustijo meso. A dejstvo je, da so povzročili precej neprijetnosti. Številni otroci, ki naj bi v teh dneh uživali v poletnih šolskih počitnicah, je zaradi prizorov, kakršnim so bili priča, globoko pretresenih. PETA je sicer v preteklih mesecih že vzbujala pozornost, med drugim s tem, da so pozvali k prenehanju uporabe rekov, ki vključujejo živali, prav tako pa so za noč čarovnic prodajali kostum ameriškega predsednika Donalda Trumpa mlajšega, ki nosi okrvavljenega leoparda. Tudi s slednjim so jasno izrazili svojo levičarsko agendo, ki presega zavzemanje za etično ravnanje z živalmi.

J. Ž.

Komentarji so onemogočeni.