fbpx

[VIDEO] Kaj se dogaja na Otoku? V bližini londonskega Prirodoslovnega muzeja avto zapeljal v množico

(Foto: Twitter/@thebatclaw)

V bližini Prirodoslovnega muzeja v Londonu je danes avtomobil zapeljal v množico. Pri tem je bilo poškodovanih več oseb, je prek Twitterja sporočila londonska policija. V bližini kraja dogodka so aretirali moškega. Policija še ugotavlja, ali je šlo za novi teroristični napad na evropskih tleh …

https://twitter.com/RavensDarkAngel/status/916673546700578816

Na kraju dogodka so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa policisti in reševalci. Dogodek se je zgodil na cesti Exhibition Road v Južnem Kensingtonu, kjer so številni svetovno znani muzeji, zato je tam stalno veliko število turistov. Avtomobil naj bi po navedbah očividcev zapeljal na pločnik in med pešce, pri tem pa najverjetneje zadel v betonsko oviro. Po navedbah britanskega BBC so ranjeni utrpeli le lažje poškodbe. “Preiskava okoliščin in motiva še poteka,” je sporočila policija.

Velika Britanija je bila letos že večkrat prizorišče terorističnih napadov. Sredi septembra je odjeknila eksplozija v enem od vagonov podzemne železnice na postaji na jugozahodu Londona, pri čemer je bilo ranjenih okoli 30 ljudi. To je bil že četrti teroristični napad v Londonu in peti v Veliki Britaniji letos. V treh napadih so napadalci uporabili vozila, s katerimi so zapeljali v množico. Najhujši je bil samomorilski napad na koncertu v Manchestru maja, ki je zahteval 22 življenj. Odgovornost zanj je prevzela teroristična skupina Islamska država (IS).

Več sledi …

D.Č.