[Video] Kako se je papež Frančišek odzval na poziv k pokesanju?

Papež Frančišek (foto: EPA)

Mednarodna skupina katoliških duhovnikov in akademikov je papeža Frančiška javno pozvala naj se opraviči za organizacijo poganskega rituala v Vatikanu, pri katerem se je častilo pogansko boginjo plodnosti. Papež Frančišek je že prosil za odpuščanje vseh ljudi, ki jih je omenjeno “dejanje” užalilo.

Peticijo je podpisalo sto članov katoliškega klera, akademikov in ostalih vplivnih predstavnikov rimokatoliške cerkve, ki od papeža Frančiška zahtevajo na je “javno in brez dvoma spokori” za sodelovanje v čaščenju poganske boginje plodnosti Pachamame.

Ritual malikovanja poganske boginje se je odvijal med Amazonsko sinodo v Vatikanu oktobra 2019. Podpisani so po poročanju RT poudarili, da je “vsakršno sodelovanje in čaščenje idolov v kakršnikoli obliki … objektivno hud greh, ki ga lahko sodi samo Bog.”

Videoposnetek iz 4. oktobra 2019 namreč prikazuje papeža Frančiška, ki je na ceremoniji v Vatikanskih vrtovih blagoslovil leseni kip gole noseče boginje – tega je prejel od svečenikov iz Amazonije. Nekaj dni kasneje je pred omenjenim kipom celo molil in ga spremljal v procesiji.

Papeževo obnašanje pa je razjarilo katolike po svetu. Replike omenjenih idolov boginje plodnosti, ki so bile postavljene v cerkev blizu bazilike svetega Petra so celo pometali v reko Tibero. Avstrijec Alexander Tschugguel je svoje dejanje upravičil z besedami, da so kipi amazonske boginje “lažni idoli, ki kršijo katoliški nauk.”

V odziv na incident, pa je takrat papež Frančišek prosil za odpuščanje vseh ljudi, ki jih je omenjeno “dejanje” užalilo.

Ivan Šokić

 • Hribouc

  Da je užalil vernike ?
  Da!
  Ampak strah ga naj bo, ko mu bo Stvarnik postavil vprašanje zakaj je užalil Njega?
  TEGA PA SOCIALISTIČNI FRANČIŠEK NE KAPIRA, VEČ KOT OČITNO !

 • Falcone

  V Avstriji se izprijeno tetovira vedno večji procent državljanov kot so se indijanski bojevniki v inko-majevski kulturi. Tetoviranje je nasprotje Jezusovem nauku.

 • Andrej

  Pokažite pravi film. V priloženem Papež nikjer ne blagoslavlja nobenega kipa, ampak ljudi.

 • Unikatna

  Pričakovati bi bilo, da bi se oglasili tudi, ko se uničuje cerkvena kulturna dediščina!!

  • Olga101

   Ob zažganih cerkvah v Franciji, Čilu je ta papež tiho. Umiva pa noge muslimanom!?

   A tako pastir čuva svojo čredo, da jo volkovi raztrgajo!

   To ni moj papež!

   • Olga101

    Še nekaj potrjuje moje mnenje.

    Kalergijevo nagrado je leta 2016 prejel tudi papež Frančišek! Dobitnica je tudi Merklova, pa Macron, Schulz.

    Za tiste, ki ne veste – Kalergi je avtor velike zamenjave evropskega prebivalstva z Arabci in Afričani. Izjavil je, da bodo Evropejci v bodočnosti “čokoladne” barve, kot so Egipčani!

 • Hribouc

  http://radio.ognjisce.si/sl/219/aktualno/30594/

  Zadeva Kipci v Tiberi in Panchamama in razumevanje g.p.Cestnika v čaščenju papeža Frančiška – se bo zgodilo pojasnilo na R.Ognjišče ?

  Verjamem, da se ne bo.

 • Olga101

  Kot je v drugem članku napisal Rupel, je Evropa in z njo Vatikan v komi!

  Pa Nostradamus je napisal, da ko bosta v Vatikanu dva papeža (Benedict in Frančišek), bo prišel antikrist.

  Mislim, da je že v Rimu!

  • Marija

   Antikrist je ze v Evropi

   • Olga101

    Ja in prav v Rimu!

 • saturnsky23 saturnsky23

  Da ti gre umivat noge Muslimanom. Ponižanje za krščanstvo, posledično Evropo, spodbuda miljonske okupacije, ki ne bo prenehala.

 • dare326

  Če RKC pri širjenju vere ne bi vključila lokalnih ritualov, se ne bi širila. Tudi v Evropi so cerkveni prazniki prilagojeni datumom poganskih praznikov. Zato se malo skulirajte

 • Jožef

  Vsak teden mu zažgejo nekaj cerkev in vsak teden nekaj cerkev proda. Žalostno razočaranje. Pa mi je bil na začetku z svojo skromno držo celo všeč.

 • xtc

  Že Nosterdamus je napovedal tega AntiKirista.

 • Hribouc

  Nezmotljivi se zelo na gosti moti in ga lomi generalno, naša kurija pa leta za njim ali pa je strogo tiho!
  Poglejte na spletno stran Radija Ognjišče! “Papež to, Pepež ono, Marti se še danes tresdejo noge od srečanja z njim. Ko se Marta in p.Cestnik grdo zmoti in useka na polno v kleno-vse utihne !
  Poglejte kaj je Družina dala na zadnjo stran zadnje številke ! Grozljivka v Narcis v spodnjih gatah! Naslednjič bo Madonna(pevka) zgoraj brez ?KAM SMO PRIŠLI?

 • janko

  Papež je blagoslovil ljudi, njegova soudeležba je za moje pojme medverski dialog, razumevanje… Islamisti pa nočejo dialoga, to pa je nevarno. Takrat v Afriki je papež z evangelijsko gesto šokiral svet, ampak to so bili krščanski politiki, ne musliji. Danes je tam menda že mir.

 • Anton

  jaz sem že pred kratkim, povedal da obrazna mimika aktualnega papeža, da slutiti, da ne gre za Bogaboječega, dobrega človeka,toliko o tem.

  sarkazem press