fbpx

[VIDEO] Kakšna pogruntavščina: Slovaki bodo migrante ustavili s posebno mobilno ograjo

Foto: Printscreen/Youtube

Slovaška bo za varnost na meji poskrbela na prav poseben način. Postavili so ograjo – vendar ne gre za nizko žičnato ograjo, kot smo jo na meji postavili Slovenci. Ograja je mobilna, premikala pa se bo skupaj s tokom migrantom.

Slovaška se bo s povečanim tokom migrantom soočila na svoj način. Na meji so postavili t. i. mobilno ograjo. Premier Robert Fico namreč opozarja, da njihova država pričakuje ogromen val migrantov takoj, ko se bodo temperature dvignile, vreme pa izboljšalo.

Slovaško notranje ministrstvo zagotavlja, da bo mobilna ograja varovala več kilometrov državne meje. Premier pa poudarja tudi, da so migranti, ki pridejo na Slovaško, nezakoniti priseljenci. Iz njihove države namreč pot nadaljujejo v druge evropske države, poroča RT.

Ograja na grško-makedonski meji služi sušenju oblačil migrantov
Evropske države so se postavljanja ograje lotile na različne načine. Madžarska je na 175 kilometrov dolgi meji s Srbijo postavila štirimetrsko ograjo. Slovenija je po drugi strani na meji s Hrvaško postavila malce nižje “tehnične ovire”, ki so visoke slaba 2 metra.

Avstrija je na meji s Slovenijo postavila za spoznanje višjo ograjo, ta namreč v višino meri 2,2 metra. Kljub temu da naj bi ograja na meji državo ubranila pred nenadzorovanim tokom migrantom, je očitno na grško-makedonski meji ta postala večnamenska. Tam migranti na ograji sušijo obleke.

N. K.