fbpx

[VIDEO] Kakšno je življenje v Siriji? Spoznajte Angleža, ki se je odločil tja preseliti in se boriti proti ISIS

Foto: Youtube

Jack Holmes je Britanec, ki se je pred skoraj letom dni preselil v Sirijo z namenom, da bi pomagal premagati ISIS. Pridružil se je iranskemu narodu Kurdi in njihovi milici, ki se bojuje z Islamsko državo.

Za Sky News je Holmes opisal svoje tamkajšnje življenje. V boju z Islamsko državo je prevzel vlogo ostrostrelca. Pravi, da zelo pogreša Anglijo, ki je ni obiskal že celo leto. V času življenja v Angliji je popravljal računalnike in opravljal običajne stvari navadnega človeka. Nekega dne se je odločil, da želi pomagati Siriji in v njej uničiti vso zlobo, ki preži na sirijsko ljudstvo. Pridružil se je tamkajšnji milici YPG, ki jo sestavljajo predvsem iranski Kurdi. Zdaj se skupaj z njimi bojuje proti Islamski državi. Pravi, da ISIS na fronti uporablja vse – ostrostrelce, ogromna morilska vozila, puške …

Holmes nadaljuje s svojim poslanstvom in je prepričan, da bodo Islamsko državo premagali
Mesto je zgrajeno tako, da je skrčeno na ozek prostor, zato so vse stavbe druga drugi dokaj blizu, kar ustvarja zelo ozke ulice. V teh se lahko pogosto skrivajo in z napadom presenetijo, ko to nasprotnik najmanj pričakuje. Po Holmesovih besedah so nasprotniki zelo motivirani in počnejo neverjetne stvari, a je prepričan, da jih bodo s skupnimi močmi premagali.

A. L.