fbpx

[Video] Kje se počutite varneje? Med ljubitelji orožja, ali pripadniki Antife?

Primerjava shodov v Ameriki (posnetek zaslona: PragerU)

Na Twitter profilu PragerU so pred kratkim objavili posnetek shoda zagovornikov pravic do strelnega orožja v Virginiji s protestom Antife v Portlandu. Eden od dogodkov je bil miren in brez incidenta, na drugem so se pripadniki Antife brutalno fizično izživljali nad drugačemislečimi.

Potem ko se je v Virginiji nedavno odvijal shod zagovornikov pravic do strelnega orožja, pred katerim so osrednji mediji v ZDA strašili kaj vse bi se lahko zgodilo, pa se ni, so na PragerU naredili preprosto primerjavo s protestom pripadnikov Antife v Portlandu, ki se je odvijal avgusta, 2019.

Tako lahko vidimo primer, kako poteka miroljubni shod do zob oborožene množice, nad katero se njihovi nasprotniki ne drznejo dvigniti roke, saj se zavedajo, da bi se to lahko za njih zelo hitro zelo slabo končalo.

Na drugi strani pa imamo radikalno levico, ki se brez najmanjše trohice slabe vesti poslužuje najbolj grobega nasilja za obračunavanje z ljudmi, ki se zgolj ne strinjajo z njihovimi pogledi na svet. Pri tem, so portlandske oblasti izživljanje Antife nad konservativci zgolj opazovale, ne da bi žrtve nasilja tudi zaščitile.

Ivan Šokić