[Video] Komentar upokojenega indijskega generala na etnično čistko v Kašmirju pustil brez besed: “Smrt za smrt, posilstvo za posilstvo”

Muslimanke v Kašmirju pri molitvi (foto: EPA)

“Smrt za smrt, posilstvo za posilstvo,” je v politični pogovorni oddaji na indijski televiziji gledalce kričeče pozval nekdanji indijski generalmajor. Indijska vojska se je od njegovih izjav oddaljila, nekateri gledalci v studiu, pa so navkljub ogorčenju ostalih navzočih gostov, generalmajorjev način razmišljanja v zvezi s povračilnimi ukrepi v Kašmirju odobravali.

Na indijski televizije TV9 Bharatvarsh je potekala oddaja o izgonu hindujskih družin iz Kašmirske doline. Od leta 1990 naprej je bilo v izgnanstvo prisiljeno več sto tisoč ljudi, žrtev muslimanskega etničnega čiščenja, katerega so zaznamovali ugrabitve, atentati, posilstva in ostali zločini.

Ni trajalo, dolgo, da bi se pogovor o za Indijce zelo občutljivi temi po poročanju RT kaj hitro spremenil v kaos. Na eni točki, pa je upokojeni generalmajor S. P. Sinha zavpil “smrt za smrt, posilstvo za posilstvo.”

Ostali gostje v oddaji so Sinha zavrnili in zahtevali njegovo opravičili, a upokojeni general ni popuščal. Rekel je, kar je rekel, in pri tem tudi ostal. Njegove besede pa so obsodili tudi nekateri upokojeni indijski vojaški častniki.

Upokojeni generalpodpolkovnik Vinod Bhatia je Sinho označil za moža, ki daje “odvratne izjave za trenutno slavo.” Ravno tako upokojeni generalpodpolkovnik Syed Ata Hasnain pa je Sinho označil za nevarnega.

Indijska vojska se je v tem času od omenjenega incidenta že oddaljila in poudarila, da upokojeni častnik ni vezan za kodeks vojaške etike in pravila obnašanja, ki pritičejo vojakom in častnikom.

Ivan Šokić

 • Olga101

  Zagotovo ve, o čem govori! Kjer so Islamisti in komunisti (socialisti, levičarji), tam je nasilje!

 • RATATA

  V Indiji kot na Balkanu!! Črna Gora, Albanija …. pa to … “krvna osveta i zub za zub”

  https://www.youtube.com/watch?v=nYrVmcos_Po
  https://www.youtube.com/watch?v=3dgmacn8NLY

 • xtc

  Kar se tiče vračanja s posiljevanjem se ne strinjam ima pa definitivno prav,kar počne take stvati,kot jih je omenil ni druge kot polikvidirati.
  Današnje čvekanje o raznih pravicah vsi vemo,ko gre v vojski za glave in red in mir odpadejo-no to streznjenje za EU še pride zelo kmalu.

  • Marija

   Kriminalci imajo pravice žrtve jih nimajo.Kje so pravice žrtev?

 • Andrej

  Mož je govoril iz lastnih iskušenj. Po pravilu, da se klin s klinom izbija. To je edini jezik, ki ga Islam razume.

 • murgl

  Večina ljudi v EU ne razume kako funkcionira Indija. Mnogi so prepričani, da so hindujci zelo strpni in miroljubni, muslimani pa nasilni in agresivni, katoličani, kolikor jih sploh je pa nosijo svetniške avreole. Realnost pa je povsem drugačna. Indijci reagirajo izjemno emocionalno, vedno pa je pri vsakem dogodku prisotnih nekaj 100 ljudi, v naslednjem trenutku že 1000 in če se zadeva stopnjuje gre število v 100 tisoče, miljon in nato pol Indije in več. Vse skupaj pa se lahko začne kot majhen dogodek, npr. prometna nesreča, socialna krivica ali kaj drugega. Ko zadeva eskalira do konca spremeni svojo vsebino, začne se nasilje, ki ga ni možno zaustaviti. Glavni konflikti so na relaciji hindujci- muslimani, na udaru so pa tudi druge skupnosti, še zlasti kristjani. Besede, kot jih je izrekel ta genaral so za tako občutljivo deželo lahko katastrofa. Nič ne pomaga, da so ga mnogi poskusili demantirat, duh je že ušel iz steklenice in prej ali slej bodo tu posledice.