fbpx

[Video] Kot v akcijskem filmu: To evakuacijo starejše gospe, ki je za las ušla strelom, si enostavno morate pogledati!

Dobra dva tedna po umiku ruskih sil iz južnega mesta Herson je včeraj Ukrajina začela z evakuacijo tamkajšnjih civilistov, so v petek sporočile ukrajinske oblasti. Število žrtev četrtkovega ruskega obstreljevanja te regionalne prestolnice je medtem naraslo na 15, 35 pa je ranjenih.

Po navedbah ukrajinskega ministrstva za infrastrukturo so sto ljudi iz Hersona z vlakom že prepeljali v mesto Hmelnicki na zahodu države. Med njimi je tudi 26 otrok in šest bolnikov. Evakuacija starejše ženske pa je postala viralna.

Ta mesec je organizacija Saint Jvelin kupila tovornjak za evakuacijo civilistov, ukrajinski vojaki pa so z njim evakuirali civiliste iz frontnih mest. Sinoči so nekdanjemu novinarju Christianu Boyrsu, ustanovitelju organizacije, poslali sporočilo, da je tovornjak uničen, nato pa še videoposnetek, ki je postal viralen. V posnetku so pokazali, kaj se je pravzaprav zgodilo. Tovornjak je zdržal približno 10 dni, na spletu pa se je oglasilo veliko posameznikov, ki so pripravljeni prispevati za nov tovornjak.

Vsi pa niso imeli te sreče.

Sara Kovač