[Video] Madurov socialistični režim kriv zločinov proti človeštvu: Podtikanje dokazov, mučenje, in izvensodni poboji, to je socialistična utopija, ki si jo želi Levica!

Venezuelski diktator Nicolas Maduro (foto: EPA)

Preiskovalci Organizacije združenih narodov so v sredo, 16. septembra 2020, na 411 straneh izdali poročilo, kjer so venezuelski socialistični režim Nicolasa Madura obtožili grobih kršitev človekovih pravic. V obračunavanju z opozicijo se je Madurov režim posluževal pobojev, mučenja in zločinov proti človeštvu.

Obstajali naj bi zanesljivi indikatorji, da je venezuelski socialistični diktator Nicolas Maduro skupaj s svojim notranjim in obrambnim ministrom doprinesel k zločinom, katerih namen je bil utišati opozicijo poroča Reuters.

“Misija je našla dobre znake, da so venezuelske oblasti in varnostne sile od leta 2014 načrtovale in izvršile resne kršitve človekovih pravic, med drugim – vključno z arbitrarnim pobijanjem in sistematičnim mučenjem – tudi zločine proti človeštvu,” je povedala vodja misije OZN za Venezuelo Marta Valinas.

Člani ZN so tekom preiskave opravili več kot 270 pogovorov z žrtvami, pričami, nekdanjimi funkcionarji in odvetniki. Socialistični režim Nicolasa Madura se na obtožbe OZN ni odzval. “Daleč od tega da bi šlo za osamljene primere, ti zločini so bili koordinirani in izvršeni v skladu z državno politiko, z vedenjem in neposredno podporo poveljujočih častnikov ter visoko rangiranih vladnih funkcionarjev,” je razkrila Valinasova.

411 strani dolgo poročilo o kršitvah človekovih pravic v socialistični utopiji
Policija, vojska in obveščevalne službe so v Venezueli izvajale izvensodne poboje. Venezuelska obveščevalna služba je mrtvim podtikala dokaze, še žive pa mučila. Venezuelski režim je tako trdil, da je pripadnik opozicijie Fernando Alban leta 2018 storil samomor, po trditvah njegove stranke, pa so ga pokončale oblasti. Od leta 2014 je iz Venezuele pobegnila kar šestina vsega prebivalstva, to je več kot pet milijonov ljudi.

Misija OZN je na podlagi kršitev človekovih pravic v Venezueli sestavila kar 411 strani dolgo poročilo, ki vsebuje več kot tri tisoč primerov kršenja človekovih pravic in zločinov, ki jih je zagrešil socialistični režim. Celotno poročilo bo objavljeno 27. septembra 2020 na spletni strani Sveta za človekove pravice OZN.

Ivan Šokić