[Video] Mama heroj v Braziliji ustrelila roparja, ki je grozil s pištolo

Slika razoroženega roparja (vir: printscreen @youtube)

Brazilski ropar je doživel svoj konec, ko je s pištolo grozil skupini mater in hčera pred zasebno šolo. Mati ene od učenk je izvlekla svojo pištolo ter ga brez oklevanja trikrat ustrelila v prsni koš.

V Sao Paolu je prišlo do poskusa ropa pred zasebno šolo, kjer je ob materinskem dnevu potekala slovesnost. 21-letni Elivelton Neves Moreira je s pištolo grozil skupini mater, a ga je po poročanju Daily Maila presenetila mati ene od učenk, sicer 42-letna pripadnica vojaške policije Katia de Silva Sastre, ki je izvlekla lastno pištolo ter roparja brez oklevanja trikrat ustrelila.

V videoposnetku se vidi Moreiro, ki je pozneje v bolnišnici podlegel poškodbam, kako se je potem, ko je bil ustreljen, zvrnil na hrbet in se zagrabil za prsni koš. Sastrova ga je v trenutku razorožila ter zavarovala območje.

Sastrovo so v Braziliji razglasili za herojinjo ter ji za njen izkazani pogum ter odločnost pripravili slovesnost, ki jo je vodil župan Sao Paula Márcio França. To nam lahko služi kot še en dober primer, kako lahko orožje v pravih rokah reši življenja pred kriminalci, ki ne cenijo lastnega.

Ivan Šokić