fbpx

[VIDEO] Medtem ko se džihadisti bojijo, da bi jih pokončala ženska, poveljnica MFS vabi zahodne feministke, da se pridružijo boju proti ISIS

Poveljnica ženskih enot MFS (vir: youtube)

Na severu Sirije potekajo zadnji spopadi med sirskimi koalicijskimi silami ter ostanki Islamske države. Čeprav je z vseh strani mogoče videti uničenje, pa so sirski vojaki optimistični, saj se zavedajo, da so z njihovim neprestanim bojem ISIS šteti dnevi. Poveljnica ženskih enot MFS je povedala, da jo veseli, da se je džihadisti bojijo, ker je ženska, ter pozvala vse feministke na Zahodu, da se jim pridružijo v boju proti Islamski državi.

Na fronti blizu mesta Deir ez-Zor na severu Sirije se nahajajo še zadnje vasi, ki so še vedno v krempljih Islamske države. V maju so se ponovno začele vojaške operacije, katerih cilj je osvoboditev še zadnjih vasi izpod vladavine terorja Islamske države.

Koalicijske sile pod vodstvom SDF neprestano bombardirajo položaje ISIS v pripravah na ponovno zavzetje sirskega ozemlja. V razrušenih mestih so še vedno prisotni grafiti, ki so jih naredili teroristi Islamske države. “Ni več takega odpora s strani ISIS, kot je bil v Raqqi, a še vedno potekajo hudi boji za vsako vas,” je povedal vojak sirskega vojnega sveta (MFS).

“Kot krščanska bojevnica sem ponosna, da se me džihadisti bojijo, saj verjamejo, da če jih ubije ženska, ne bodo šli v raj z vsemi devicami,” je povedala poveljnica ženskih enot MFS in pozvala feministke v Evropi in na Zahodu, da se jim pridružijo v boju proti Islamski državi in s tem pripomorejo h končnemu porazu ISIS.

Ivan Šokić