fbpx

[Video] Migranti tako izsiljujejo, da podtikajo požare!

Foto: Facebook

V Grčiji je ujetih več tisoč migrantov, ki so za prosto pot do Evrope pripravljeni narediti vse. Ker jih oblasti ne spustijo prosto naprej, so na grško-makedonski meji začeli podtikati požare.

Če je bilo pred štirimi leti še nekaj takih, ki so z odprtimi rokami pozdravljali množice migrantov, ker naj bi ti s seboj prinašali le dobro, delovno silo in celo kulturno obogatitev, se je kaj kmalu izkazalo, da je vse skupaj le utopija. Migranti so namreč kaj kmalu pokazali, da jim je za integracijo ni mar in da so prišli v Evropo živet v skladu s svojim načinom življenja, ki so ga vajeni.

Priloženi posnetek nazorno kaže, kako migranti, ki so prispeli v Grčijo, podtikajo požare po travnikih, kjer hodijo, in s tem namerno povzročajo škodo. Če se komu zdi, da si takšni ljudje zaslužijo živeti v Evropi na račun vseh davkoplačevalcev, ki garajo, medtem ko oni uživajo na socialni podpori, se mora povprašati po svojem zdravju.

Kurijo tudi v počitniških hišicah
Takšen način obnašanja je naravnost barbarski. Seveda je ob tem potrebno poudariti, da še zdaleč ne gre za osamljen primer. Namreč, pred slabim mesecem dni smo poročali o primeru Doroteje Suša in njenega svaka, ki sta z grozo ugotovila, da so že četrtič v zadnjem letu dni v počitniško hišico vdrli migranti in za seboj pustili pravo razdejanje. Svoj vikend je bila zaradi razočaranja nad državo primorana obdati z bodečo žico, da bi migrantom vsaj nekoliko otežila vhod v notranje prostore.

V hiši v Šmagurjah, kjer je Doroteja nekdaj rada dopustovala, razbita okna in vrata predstavljajo stalnico, ob tem pa je izpostavila: “Odnesejo vse, kar ima vrednost. Glede na to, da so po slovenskih vikendih plenili tudi denar, mi denarja ne puščamo več tukaj. Vse kuhinjske nože so nam odnesli, razdejanje, ki ga puščajo za sabo, priča o tem, da gre za ljudi s povsem drugačnimi kulturnimi navadami in običaji. Vidni so ostanki kurjenja na parketu, ne pa v kaminu ali na ploščicah.”

Foto: Nova24TV

H. M.