fbpx

Migrantska kriza se krepi: Večje število ilegalcev na Plitvicah! Njihova smer: Slovenija!

Foto: Fb

Hrvaški mediji poročajo, da migranti postajajo vse bolj predrzni. Če so jih še nedolgo nazaj gledali le ponoči, se sedaj naokoli sprehajajo že podnevi, poročajo prebivalci s področja Plitvic. Val migrantov je prisoten že nekaj časa, največ pa v času med pomladjo in zimo, torej večji del leta!

Domačini iz območja Plitvic vse pogosteje pričajo o tem, kako so srečali migrante, večinoma moške, med katerimi je zgolj kakšna ženska: “Pred nekaj dnevi je do hiše prišla skupina migrantov šestih moških in ene ženske. Prosili so nas, naj pokličemo policijo, da jih odpeljejo, kar smo tudi storili.”

Neka domačinka je povedala, da je migrantov okoli njihovih hiš veliko. “Ni kraja, kjer jih ne bi bilo. So kot mravlje,” prizna krajanka kraja Jezerce. In če so še nedavno govorili, da migranti hodijo ponoči po njihovih gozdovih, se sedaj niti skrivajo ne več. Skozi naselje gredo kar čez dan. Marsikdo se je zaradi nevarnosti, ki jo prinašajo s seboj migranti, saj ne vedo, kakšno preteklost imajo, že preselil. Tveganje, da bi ilegalci kaj storili njemu ali njegovi družini, je pač preveliko.

Nek drug domačin je za 24sata dejal, da je v ponedeljek videl skupino več deset migrantov, kako so sedeli ob cesti v Korenici. Tako kot v Sloveniji, predvsem na območju Bele krajine, migranti puščajo za seboj številne smeti, ni nič drugače na Hrvaškem. Ker hodijo, kjer jih je pač volja, se številni kmetje tudi bojijo, da jim bodo podrli pastirje za govedo. Dokler migranti vsak dan hodijo mimo teh hrvaških krajev, pa se številni še vedno spominjajo sredinega napada, ko je skupina več sto ilegalcev prebila policijsko blokado in hotela na vso silo vdreti na Hrvaško. Da je njihov nadaljnji cilj Slovenija, je jasno že vsem.

J. G.