fbpx

[Video] Migrantsko mladež iz šole, kjer je mesec dni pretepala belce, morala odstraniti policija!

Foto: iStock

Iz Francije poročajo o štirih mladostnikih migrantskega ozadja, ki so prišli na zasebno šolo v Valence, kjer so se želeli, kot so dejali, fizično spraviti na belce. Posredovati je morala policija, starejša pripadnika sta se znašla pred sodnikom, mlajša dva pa pred pedagogom.

V francoskem kraju Valence se se na tamkajšnji zasebni šoli L’Institution Notre Dame od konca aprila do konca maja vrstili incidenti, povzročitelji so bili ta teden ujeti in aretirani. To so bili štirje mladostniki migrantskega ozadja, ki so obiskovali drugo šolo v okolišu in so želeli pretepsti belce, ki so jih imenovali s slengovsko besedo “gwer”. Ta izhaja iz francoske besede “gaouri”, ki jo migranti uporabljajo za imenovanje belih francoskih domačinov.

Najmlajša iz četverice bo po napadu obravnaval le pedagog
V časovnem okviru enega meseca so štirje učenci omenjene zasebne šole prijavili napad, med katerim so napadalci na žrtve pljuvali, jih brcali, boksali in klofutali. Najmlajša iz četverice sta stara 11 in 12 let in bosta privedena pred pedagoga, starejša dva pa pred sodnika. Vsem je bila določena policijska ura, prav tako pa jim je bil prepovedan dostop do poslopja omenjene zasebne šole, poroča Breitbart.

Raper v svojih pesmih poziva k umorom belcev
To pa je le zadnji primer rasno motiviranega nasilništva v Franciji, le pred nekaj meseci je v Limogesu 37-letnik napadel bele policiste in ob tem vzklikal rasistična gesla, vse skupaj pa podpihuje rasistična rap glasba avtorjev, kot je Nick Conrad, ki v pesmih zagovarja umore: “Vstopim v vrtec in umorim bele otroke. Vse ujamem, nato obesim njihove starše. Ločim jih, da mine čas, in zabavam črne otroke vseh starosti, mlade in stare.”

Rok Krajnc