fbpx

[Video] Mladim žurerjem na Floridi je vseeno za koronavirus: “Če dobim korono, dobim korono!”

Foto: Twitter

Na tisoče brezskrbnih mladih v Združenih državah Amerike se je odločilo, da med širjenjem novega koronavirusa povsem ignorirajo opozorila, naj se ne družijo množično in se držijo varnostne distance ob morebitnih kontaktih. Namesto, da bi skrbeli za lastno življenje in življenje ranljivih skupin ljudi, so se odločili, da nikakor ne zamudijo vsakoletnih brezskrbnih počitnic ob pričetku pomladi (tako imenovan Spring break). Množično so se namreč odpravili na plaže na Floridi in se prepustili zabavi. 

Več medijskih hiš je potrdilo dejstvo, da se je veliko študentov odločilo, da spomladanske počitnice preživijo na prostem na plaži, namesto da bi se raje zadrževali v notranjosti.

https://twitter.com/goodlifesavage/status/1239208752483614721

Eden izmed takšnih je Brady Sluder, ki je na poti v Miami za Reuters povedal: “Če dobim korono, dobim korono. Na koncu dneva me to ne bo ustavilo pred zabavo. Veste, čakal sem, že nekaj časa smo čakali na spomladanske počitnice v Miamiju, približno dva meseca smo načrtovali to potovanje.” Povedal je, da se nameravajo s prijatelji dobro zabavati. “Karkoli se zgodi, se zgodi.” Brianna Leeder, ki je prav tako postavila zabavo pred zdravje, je povedala, da bodo določena pravila, ki so stopila v veljavo resnično pokvarila počitnice. Pri tem je izpostavila pomisleke glede zapiranja barov in možnosti zaprtja plaž. Prepričana je da se vse skupaj okrog širjenja koronavirusa pretirano napihuje.

Ves dan imajo zabave
Za Reuters je spregovoril tudi Atlantis Walker in podal prepričanje, da zadeve okrog koranvirusa le niso tako resne. Po njegovo bi se bi bilo potrebno osredotočiti na resnejše stvari, kot sta lakota in revščina. Walker je prepričan, da je glede na okoliščine upravičen do povračila. Ni Smith iz New Orleansa je povedala, da je vse skupaj sicer grozno, ampak bodo vseeno poskušali iz vsega potegniti čim boljše. “Uživamo. Ves dan imamo zabave,” je povedal.

Foto: Printscreen

Medtem ko guverner Floride Ron DeSantis sicer ni odredil zaprtja plaž, je restavracijam naročil, da naj zmanjšajo zmogljivost za 50 odstotkov, pri čemer je ljudem dal vedeti, da si naj raje naročijo hrano za sabo, poroča ameriški Breitbart. Napovedal je, da bodo pričeli delati v smeri, da skupinam ljudi ne bo več dovoljen dostop na plaže. Vstop bi bil dovoljen le 10 osebam, ki pa bi se morali držati pravila glede držanja socialne distance. Različni kraji po zvezni državi bodo glede na smisel sprejemali različne ukrepe.

Hana Murn