fbpx

[Video] Moskovski strelski obračun med pogrebniki

Strelski obračun v Moskvi )posnetek zaslona: Youtube)

V nedeljo, 24. maja 2020 je na jugu Moskve prišlo do hudega strelskega obračuna v katerem so se strelci obstreljevali sredi belega dneva z avtomatskimi puškami.

Policija po zadnjih informacijah še ni komentirala, kaj bi lahko bil vzrok silovitega oboroženega spopada na moskovskih ulicah, po ugibanjih javnosti pa naj bi šlo za obračun med moskovskimi pogrebniki.

Sprva naj bi po pričevanjih očividcev vse skupaj spominjalo na cestno besnenje, ki se je začelo, ko je eden od avtomobilov drugemu zaprl prehod v ozki ulici. Stvar je hitro eskalirala, v oborožen spopad, kjer naj bi po poročanju RT rabili tudi avtomatske puške.

Ni znano kako so se oboroženi moški znašli v obeh vozilih. Spopad se je hitro preselil na bližnje parkirišče, o čemer pričajo tudi razni posnetki prebivalcev v blokovskem naselju.

Ruska policija je zanikala, da so strelci rabili avtomatske puške AK-47. Posluževali naj bi se pištol in lovskih pušk Saiga, ki so bile zasnovane po zgledu AK-47, kar niti ne preseneča, ker obe kuški izdelujejo po Kalašnikovu.

Slišali smo številne strele,” je povedala pričevalka, ki je videla strelski obračun s svojega okna. Sprva je mislila da nekdo poka petarde. “Bilo je zelo strašno,” je povedala, in opisala kako so matere na dvorišču pograbile svoje otroke in odhitele v zavetje.

Oblasti so kasneje priprle pet udeležencev strelskega obračuna, eden naj bi bil v streljanju ranjen. Po trditvah ranjenca, naj bi bil zgolj mimoidoči, ki je prišel najeti stanovanje v soseski, končal pa je kot žrtev strelskega obračuna. Preiskovalci so sprožili preiskavo o poskusu umora, nezakonitem posedovanju strelnega orožja in huliganstvu.

Ivan Šokić