fbpx

[VIDEO] Muslimanski migranti vrgli doma narejeno bombo na antimigrantske protestnike

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Migranti iz Sirije so na miroljubne protestnike, ki so se zbrali na shodu v Sao Paulu v Brazili, vrgli doma narejeno bombo.

Napad se je zgodil 2. maja, med mirnim shodom protestnikov proti migrantom in novemu migrantskemu zakonu, in ga je posnel eden od protestnikov. V videu je mogoče videti, kako se manjša skupina muslimanskih migrantov pripravlja na to, da bo vrgla eksplozivno sredstvo, kar nato eden izmed njih to tudi stori. Policiji pa je bil ravno ta posnetek v pomoč, da so aretirali storilce, piše Jihad Watch. Polminutni video si lahko ogledate tukaj:

Na ulicah Sao Paula so se zbrali protestniki, ki so protestirali proti novemu migracijskemu zakonu v Braziliji. Ta med drugim predvideva, da imajo vsi migranti dostop do javnih zdravstvenih in izobraževalnih storitev, prav tako pa zakon predvideva, da dobi vsak migrant osebni dokument, s katerim bo lahko vstopil na trg dela oziroma v kolikor dela zanj ne bo, imel pravico do dajatev socialne varnosti, piše Riotimesonline. S tem pa se ne strinja veliko ljudi, saj so prepričani, da povsod po svetu države varujejo svoje meje, “mi pa gremo s tem anahronističnim zakonom proti temu”. Senator Ronaldo Caiado je prepričan, da se bo ravno zaradi tega zakona povečalo število migrantov iz Venezuele, Kolumbije in Paragvaja, s tem pa tudi promet z drogami. Zakon odobrava tudi stalno prebivališče vsem migrantom, tako tistim, ki živijo v državi zakonito, kot tistim, ki so v Braziliji nezakonito  to naj bi veljalo za vse, ki so vstopili v Brazilijo pred 6. julijem 2016.

Marjanca Scheicher