fbpx

[VIDEO] Na dan prihajajo srhljive podrobnosti o “krvavi varuški”

"Krvava varuška" (foto: printscreen/youtube)

Zgodba o “krvavi varuški” iz Uzbekistana, ki je 4-letni deklici odrezala glavo, ker ji je tako “naročil Alah”, počasi dobiva svoj epilog. Na dan pa prihaja vse več podrobnosti o storilki: v matični državi ima zdravstveno kartoteko, ki dokazuje, da se spopada z duševno boleznijo shizofrenijo. Bolezen je zdravnikom v Rusiji in otrokovi mami spretno prikrila. 

38-letna “krvava varuška” Gulchekhra Bobokulova je v svojem prvem pojasnilu za novinarje izjavila: “Maščevala sem se vsem, ki so prelili kri. Putin je prelival kri in bombardiral z letali. Zakaj so morali ubiti muslimane? Tudi muslimani želijo živeti”. 

Gulchekhro Bobokulovo so aretirali v ponedeljek, ko je pred vhodom na postajo moskovske podzemne železnice v rokah nosila odrezano otroško glavo, pri tem pa naj bi vzklikala: “Alah je velik!” Gulchekhra je priznala, da je 4-letno deklico s posebnimi potrebami Anastasio (Nastyo) Meshcheryakovo, za katero je skrbela kot varuška, najprej zadavila, potem pa s kuhinjskim nožem obglavila, poroča Daily Mail.

"Krvava varuška" (foto: printscreen/youtube)

“Krvava varuška” (foto: printscreen/youtube)

“Krvava varuška” Gulchekhra Bobokulova je bila sicer že dvakrat poročena in je mati treh otrok. Policisti so se pogovarjali tudi z njenimi sorodniki iz majhne vasice v okolici Samarkanda. Policist, ki jih je izprašal, je potrdil, da so bili nad njenim dejanjem sicer šokirani, ne pa tudi presenečeni. “Vsi so vedeli, da je – milo rečeno – “čudna”. Imela je shizofrenijo, kar so potrdili tudi v lokalni bolnišnici za mentalno zdravje.”

Starši so policistu zaupali, da je v pomladnem času vedno počela čudne stvari in takrat so jo skušali spraviti v bolnico. Njeno stanje se je namreč postopoma poslabševalo.Kasneje se je preselila v Moskvo, kjer je zlahka dobila zaposlitev, domov pa se je vračala le še za praznike. V Moskvi nikomur ni povedala za svoje zdravstvene težave in tako so ostale skrite vse do grozljivega zločina.

V. V.