fbpx

[Video] Na domu nekdanjega kitajskega guvernerja našli 13,5 tone zlata

Foto: Twitter

Zaradi odkritih dokazov o “gospodarskih zločinih” so policisti izvedli policijsko racijo na domu bivšega guvernerja Kitajske, kjer so našli 13,5 tone zlata in veliko gotovine v različnih valutah.

Policija je med preiskavo doma domnevno skorumpiranega bivšega župana na Kitajskem našla 13,5 tone zlata in veliko gotovine v različnih valutah. Zhang Qi, nekdanji župan, je bil zaradi dokazov, da je imel v lasti velik portfelj luksuznih nepremičnin, pod nadzorom nacionalne nadzorne komisije. Zdaj bo imel še več razlogov, saj je policija v njegovi kleti odkrila pravi zaklad.

 

Video prikazuje preiskovalce, ki sedijo ob velikanskem kupu zlatih palic. Nekatere so le zložene na tleh, drugi kosi zlata pa so, zaviti v vrečke, na kovinskih policah. Vrednost tone čistega zlata je približno 40 milijard evrov. Denar, ki so ga našli v nepremičnini, je bil v različnih valutah, kot so dolar, kitajski juan in evro.

Na Kitajskem so oblasti zaradi korupcije v zadnjem času obtožile več kot 10 tisoč ljudi. Med njimi so odkrili tudi najmanj 120 koruptivnih visokih uradnikov, vključno z vojaškimi častniki in najvišjimi vodstvenimi delavci. Po lokalnih poročilih je disciplinska komisija v začetku septembra sporočila, da preučuje zadeve bivšega guvernerja.

Eva Poljanc