fbpx

[VIDEO] Najprej bomo streljali, nato vprašali, kdo gre, pravijo beli kmetje v Južni Afriki, ki jim je zaradi črnskega nasilja prekipelo

(Foto: YouTube/@One America News Network)

Belim kmetom v Južni Afriki, ki so dnevno izpostavljeni nasilju črncev, je prekipelo in bodo zaradi neodzivnosti črnske oblasti vzeli zadeve v svoje roke. Oborožujejo se, poroča kanal OAN.

Beli kmetje v Južni Afriki so do zdaj le nemo opazovali, kako jih črnci koljejo in jim kradejo kmetije. Dogajanje je črnska oblast celo spodbujala, sodu je izbila dno napoved južnoafriškega predsednika Cyrila Ramaphose, ki je dejal, da mora vladajoči Afriški nacionalni kongres izpeljati parlamentarni postopek, da bodo lahko vključili v ustavo amandma, ki bi omogočal odvzem zemljišč brez nadomestila. Ramaphosa se je februarja ob izvolitvi namreč zaobljubil, da bo zemljišča, ki jih imajo v lasti beli kmetje že od leta 1600, vrnil nazaj črnim prebivalcem.

Bele kmete za obrambo usposablja Idan Abolnik, nekdanji pripadnik izraelskih specialnih sil, ki jih uri, kako se ubraniti in kako ravnati z orožjem, pa poroča RT. Sistem samoobrambe, ki jo učijo, se imenuje “Krav Maga” in je bil razvit za obrambne sile Izraela. Abolnik pa ga je pripeljal v Južno Afriko. “Sistem samoobrambe je primeren za vsakogar, še posebej za kmete, da bi se lahko sami obvarovali. Usposabljamo jih, da so lahko kos različnim vrstam napadov,” je dejal Abolnik. “Učimo jih različne prijeme, pripravimo jih psihično in kako zbrati informacije. Program stane približno 1.200 evrov na osebo, za intenzivni dvotedenski tečaj.”

Kljub temu, da so beli kmetje v Južni Afriki manjšina, imajo v lasti kar 72 odstotkov kmetij po vsej državi. Nova južnoafriška vlada pa je nedavno napovedala načrt za razdelitev zemlje črni populaciji. Kritiki so opozorili, da bi lahko Južna Afrika ponovila katastrofalni poskus zimbabvejske vlade v letih 1999-2000. Ukrep je namreč vrgel državo v hudo lakoto in revščino.

Demokracija.si