[VIDEO] Najprej bomo streljali, nato vprašali, kdo gre, pravijo beli kmetje v Južni Afriki, ki jim je zaradi črnskega nasilja prekipelo

(Foto: YouTube/@One America News Network)

Belim kmetom v Južni Afriki, ki so dnevno izpostavljeni nasilju črncev, je prekipelo in bodo zaradi neodzivnosti črnske oblasti vzeli zadeve v svoje roke. Oborožujejo se, poroča kanal OAN.

Beli kmetje v Južni Afriki so do zdaj le nemo opazovali, kako jih črnci koljejo in jim kradejo kmetije. Dogajanje je črnska oblast celo spodbujala, sodu je izbila dno napoved južnoafriškega predsednika Cyrila Ramaphose, ki je dejal, da mora vladajoči Afriški nacionalni kongres izpeljati parlamentarni postopek, da bodo lahko vključili v ustavo amandma, ki bi omogočal odvzem zemljišč brez nadomestila. Ramaphosa se je februarja ob izvolitvi namreč zaobljubil, da bo zemljišča, ki jih imajo v lasti beli kmetje že od leta 1600, vrnil nazaj črnim prebivalcem.

Bele kmete za obrambo usposablja Idan Abolnik, nekdanji pripadnik izraelskih specialnih sil, ki jih uri, kako se ubraniti in kako ravnati z orožjem, pa poroča RT. Sistem samoobrambe, ki jo učijo, se imenuje “Krav Maga” in je bil razvit za obrambne sile Izraela. Abolnik pa ga je pripeljal v Južno Afriko. “Sistem samoobrambe je primeren za vsakogar, še posebej za kmete, da bi se lahko sami obvarovali. Usposabljamo jih, da so lahko kos različnim vrstam napadov,” je dejal Abolnik. “Učimo jih različne prijeme, pripravimo jih psihično in kako zbrati informacije. Program stane približno 1.200 evrov na osebo, za intenzivni dvotedenski tečaj.”

Kljub temu, da so beli kmetje v Južni Afriki manjšina, imajo v lasti kar 72 odstotkov kmetij po vsej državi. Nova južnoafriška vlada pa je nedavno napovedala načrt za razdelitev zemlje črni populaciji. Kritiki so opozorili, da bi lahko Južna Afrika ponovila katastrofalni poskus zimbabvejske vlade v letih 1999-2000. Ukrep je namreč vrgel državo v hudo lakoto in revščino.

Demokracija.si

 • Clemen J.

  Upam da se ne bodo najdli kakšni beli komunisti, oz levuharji ki bodo po začetku lakote pošiljal tem opicam denar in hrano, ki so jo beli ljudje trdo in pošteno pridelali.

  • Jajo absolutni luzer

   beli komunisti ne obstajajo. kot ne obstajajo rdeči fašisti. ali levi fašisti; s tem izrazom so boljševiki zmerjali socialdemokrate, revizioniste. noriški čelavi princ je ta izraz uporabil zato, ker je shizofren in sam v sebi razdvojen : partijska praksa mu je ostala, retoriko je pa pridobil pri izrivanju komija iz sebe. tam je tudi neuspešen, kot pri vsem, česar se loti. potem njegove ovce na orbanovskem portalu ponavljajo njegove bedarijeeeeeee za njim, beee. ovce so se zdaj pasle na Triglavu in pokazale transparent, da je njegovo luzerstvo absolutno

  • Steiermark

   Pred nekaj dnevi sem gledala na 2. programu Orf, dokumentarec, kjer so osvetlili, po predhodni propagandi za tele opice, ki se naseljujejo pri nas, problem južne afrike! Tam smo lahko spoznali, kako arogantno zločinska je ta svojat, ki ropa in izropa trgovino – cela skupina tehle pride, jo izprazni in potem še reče, da so beli dolžni za njih skrbeti, jih oskrbovati in z a njih delati! Kako so mučili in rezali staro, 80-letno farmerko, ki so jo pričakali za ograjo, jo pretepali in rezali koščke kože z nje ter jo imenovali kurba…….Kako se morajo sami belci organizirati v skupine – oborožene, ki so v bran ostalim, od črncov maltretiranih, izropanih, posiljenih in mučenih ljudi! Kdor to upravičuje s kakršnokoli “olajševalno okoliščino”, ta ni normalen in ni vreden imena človek, kot je niso bili rdeči partizanski posiljevalci in roparji ter množični morilci, po 45 letu, pi nas!

  • Svele

   Boš ti videl ko bo tvoja opica od otrok crkavala .Bog naj ti pobije vse otroke amen

 • Krtača 20

  Še ena kolonija gre papa. Ljudje so prišli po svoje imetje. Tako kot bojo pri nas po nakradeno desničarsko.

  • moon

   mhm.. cez par let bodo tolkli lakoto, podobno kot v Zimbabveju. Domorodci mislijo, da hrana sama zraste..

   • Krtača 20

    A ne zraste sama?

    • Osti jarej

     …..jah….zdaj je težko….ni zastonj sužnjev,ki bi aparthajdovcem po poljih garali

  • Steiermark

   Neuka, jugokomunistični zmene, jaz poznam ljudi, ki prihajajo iz Venezuele ali pa imajo sorodnike v Venezueli in ti znajo povedati in prikazati tudi tisto plat, ki vam rdečuhom in naslednikom rdečega roparskega terorizma, ni všeč, da jo spoznajo tudi drugi, po svetu! Tudi v venezueli, tako kot pri nas, imaš 2. drugorazrene, ki so večina, le da jih nihče ne upošteva! Tele šofer lahko kolje po mili volji, in zato je tako opevan od raznih “luftarc mednožja in mesečnikov”, ki so doslej na tak način sami živeli in bi radi sedaj prevzeli tudi oblast , pri nas! Samo bebec je sposoben opevati smrdljivi pedofilsko morilski sistem, ki zatira in ubija ter ropa ljudi , tudi pravice do svobode….

  • Jernej Ferenc

   Al pa na racun k bolsevikon kerega se mate iz srebrenice odprtega

   • Svele

    Ti boš mel Srebrenico doma .Bog ti bo vse pobil amen

    • Jernej Ferenc

     Ka je ti dela prpa pred muslije jebiga bolsevike ste jih tan poklale pa so vas iz avganistana opozorile ka tega ne delate pridejo oni

 • Krtača 20

  By the way a ste vidl desni strašno pomanjkanje v Venezueli? https://youtu.be/F0gwe34M_Ak

 • Osti jarej

  .,..vse se vrača,vse se plača….amen

  • sprehajalec

   Pa 4 industrijska najbolj razvita država sveta nekoč.

   Vse bo šlo v kurac, kot je tam doli v navadi. samo daj če se veseliš, da ne bodo sem drli potem…

   • Steiermark

    Duševno prizadeti se pač veselijo, ker ne razumejo, kaj to pomeni, tudi za njih….čeprav so sedaj na poziciji roparjev in morilce, se bo kmalu vse obrnilo – proti njim!

    • Osti jarej

     …..južna afrika ima največje zaloge barvnih plemenitih kovin …platine,kroma,mangana,zlata,diamantov…..kopljejo še titan,antimon,črni premog,železovo rudo …največji rudniki diamantov so prav v JAR…zato je to najrazvitejša država v afriki…beli prasci so prišli,jih zasužnjili,skolonizirali državo in si vse prilastili…od resursov v zemlji,do resursov na njej,vključno s človeškimi …..diamante bodo pa že znali pobrati …črni neznalci…ane…fertik delo…narjen….velja za oba trbosa…šetaća in duvaća

     • Svele

      Imam krvno skupino ampak jo dam zastonj samo obarvanim vi prašiči belski pa crknte in vasi razvajeni Pankrti mlohavo nevretenčarji.rasa hlapcev

     • Steiermark

      Lepo si se opisal, turški hlapec!

     • Steiermark

      Bedarija na bedarijo, ki jo kuješ na tem portalu, te uvršča med primate v laganju in nakladanju ter nezmožnosti realističnega in poštenega pogleda na situacijo! Boljševistični zmeneti….

     • Osti jarej

      …..duvać…kaj pa ni res…da diamanti ležijo dobesedno v pesku??….da so polni žlahtnih kovin….da so prišli kolonialisti in jim ukradli zemljo….kot v ameriki staroselcem….da je 72% vse najboljše zemlje ukradene in v belskih rokah….da so jih uničevali in zasužnjevali z aparthaidom…..yebi se, farški izmet

     • Steiermark

      duvać in serator si ti, bedak! Vsa afrika je bogata z dragocenimi kamni, kovinami itd. Ampak oni še z dreves niso uspeli splezati prav dobro, ko že koljejo naokrog, vse in vsakogar, kateremu bi lahko vkradli karkoli ki bi jim omogočilo brezskrbno življenje v senci dreves! Zakaj pa oni sami niso začeli izkoriščati naravnih dobrin, po katerih hodijo? Kjerkoli, ki so že pred časom izgnali in razlastninili belce, kot pri nas smrdljivi satanovi iztrebki boljševizma, ter sami začeli izkoriščati te dragocenosti, izkupiček katerih pa namenijo samo za orožje in izključno za pobijanje svojih sonarodnjakov! Je pa zanimivo, da nihče od njih se še ni spomnil, da bi lahko “svobodno” zaživel s svojo družino, tudi sredi džungle in sicer z obdelovanjem zemlje, ki je imajo na pretek….. nimajo delodiša oz. jim celo smrdi, kar se najbolje vidi po teh trikrat zapečenih pedofilskih osvajalcih Evrope, ki so vešči posiljevanja, ropanja in nasploh življenja na tuj račun ter zahtevanja da se jih tretira kot privilegirance – “partizane”……Sicer pa njihova kultura je podobna, partizanska in muslimanska – morilsko, posiljevalsko roparska! Hvala ti za dobre želje, eprav od takšnih islamsko farskih izmečkov, tega ne potrebujem!

  • Svele

   Tako je Slovenija bo plačala za vse svoje grehe amen naj izgine in izumre evolucija gre naprej hajhahha črnci pa evulirajo hajhah Slovenci a izumirajo hajhah

   • Steiermark

    samo turški hlapci in bebci, kot si ti, se lahko veselijo tega

 • sprehajalec

  Tam doli se ni za hecati. Belci odhajajo v Kanado in Avstralijo.

  če doli moliš skozi odprto šipo avta roko z uro, pa se avto ustavi naprimer na semaforju, ti jo črnec z mačeto roko odseka, da pride do ure….

  Levičarji bi jih pa uvažali. Kretenčki….

  • Steiermark

   Kaj češ, saj jim ne moremo niti z ameriti, če so pa isti, po kulturi in divjaštvu, ropanju in posiljevanju in se še vedno, tako kot črnci, držijo tistega reka, smrdljivega bajsa in pedofila tita : sve je naše…..Ne znajo pa ustvariti ničesar, niti za lastno preživetje – skratka kot nečloveška in od človeka hranjena bitja, ki pa potem zahtevajo, da se jim človek, ki jih hrani, podredi! Prav to imamo sedaj v Evropi!

 • Boris_j

  Ko je Mandela prišel iz zapora kamor so ga neupravičeno vrgli belci, je bil neverjetno moder, ko je večino temnopoltega prebivalstva odvračal od nasilnih spopadov, ali celo vojne z belci.

  Belska manjšina očitno tudi pod razno ni tako modra in gre takoj po orožje in to še reklamira. Pogorela bo, ni šans da se bo to obneslo. 1200€ za Krav mago naj kar privarčujejo za potovanje ven iz države. Taka nesorazmerja v lastnini lahko vodijo samo v spopade, nikamor drugam. Obsežna zemljiška reforma je edina morebitna rešitev.

  • sprehajalec

   Boris_Đ tam doli vsakodnevno ubijajo belce. Mučijo in ubijajo. Za obramboi kmetij je tehten razlog, ko je 30 let nazaj Mugabe naščuval črno množico, da je šla pobijat bele kmete v Rodeziji, žitnici Afrike. Takrat, danes zimbabwe, obubožan in v državljanski vojni.

   kaj je pouk te zgodbe Boris_Đ? ne znate levičarčki in črnci. Ne znate. Znate uničevati, pa krasti.

   • Boris_j

    Ne, ne. Ti ne znaš počakati in prehitro tipkaš. Egalitarna zemljiška reforma pač ni isto kot pobijat bele kmete. Če so ti belčki pametni, so bodo s tem raje strinjali. To, da ima dvanajstina prebivalstva v lasti 72% zemlje, kot nekakšna dedna “aristokracija” katerih beli predniki so jo nasilno ukradli, je popolnoma nevzdržno. Jaz sem pač realističen.

    • Steiermark

     Tista tvoja manjšina, ki še danes noče o bdelovati zemlje in si v znoju prislužiti za preživetje, je takrat kraljevala in skakala z drevesa na drevo, globoko v džungli in bi tam lahko tudi ostala, če bi bila inteligentrna in nebi silila ven iz njihoega raja! Torej belci jim niso ničesar , kar oni niso posedovali, vkradli! Bedak zagamani!

    • Franc Šink

     Črnci so zabiti kot kol do kraja zabit v zemljo.
     Komunisti pa kot ti črnci pred 400 leti.

     • Svele

      Ja sam njim ne kradejo Slovenije 2000let in je še vedno ista .Slovenija vse manjsa in manjša juajhahaha.pisemo leto 2018 pa so vam ukradli puranov zaliv hajhhahahhako je obdelava budala hajhaha

    • macon

     Egalitarna reforma v Zimbabweju je tako izgledala, da je par sto Mugabejevih sorodnikov in prijateljev pokradlo zemljo belcev, potem so pa uničili nekoč cvetoče farme. Posledica je bil propad države, inflacija še hujša od srbske in beg tretjine prebivalcev v tujino.

     Črnci so obupno skorumpirani in sebični, njihove “pravične” rešitve so se vselej končale v divjaškem pokolu.

     • Boris_j

      Od katerih virov si pa to izvedel? Sicer imajo pa vsaj študijo primera, kako ne delati reform. Sem prepričan, da je temnopolta večina v JAR dokaj racionalna in da hoče bolje živeti in, da ne želi še ene nove zemljiške “aristokracije”, ki ima zgolj drugo barvo kože.

     • macon

      Poleg tega so črnci v Južnoafriški še etnično različni, po domače se etnije ne morejo med sabo. Veliko danes od belcev obdelane zemlje nekoč sploh ni bilo obdelovane, okoli Capea so bili neki lovci in nabiralci in praktično nič črncev. Xhosa in Zuluji so bolj na desno pa Sotho nad njimi.

      Za Zimbabwe poišči na netu, že na youtubu je marsikaj zanimivega.

     • Boris_j

      Če je tvoj argument, da so temnopolti v JAR etnično različni (a belci pa niso?) in da je to menda neka ovira, lahko nazaj rečem, da so temnopolti v Zimbabweju še bolj drugačni od teh v JAR in da sploh nimajo nič skupnega. Torej jih nima smisla primerjati.

     • macon

      Črnci ne morejo zahtevati zemlje v zahodni Južnoafriški, ker tam sploh niso prebivali. Oziroma so bili tam Khoisani kot si danes rečejo Hotentoti, na nivoju avstralskih domorodcev. Kamena doba in en na deset km2. Zadnji primitivci s skoraj nič materialne kulture in družbene organizacije.

      Dajmo jim torej nazaj zemljo, ki je nikoli niso obdelovali, v zameno pa bodo vrnili vse priprave belcev in se oblekli v travnata krila ali na roke odrte kože ter kurili ogenj z drgnjenjem dveh palic. Enak ukrep priporočam v Avstraliji, da bomo belci pravični in dobri. Melbourne in Sidney naj vržejo v zrak in se vrnejo v Anglijo.

      Kaj sploh komentiraš, če ne veš nič o zgodovini Južne Afrike? Najprej kaj preberi, potem pa komentiraj.

     • Svele

      Belci niso etnične hhahhaja hlapec avstrijski crkn

    • Poštenje velja

     Tudi komunisti so pobili domacine podrzavili in pokradli.
     Rezultat bankrot in razpad juge
     V krvi.
     Samo sposoben lastnik je dober lastnik.
     Opicam lahko vrnes celo drzavo
     Pa bodo cez 10 let venezuela 2
     In jadrali v EU

    • sprehajalec

     Tudi v Rodeziji se je zgodila takšna reforma, ki je vzor sedanji zahtevani. Posledice so znane, Rodezijci so postali multi trilijonarji v rodezijskih dolarjih. pa lačni.

     To je tako, kot bi sedaj imel nestle naprimer tam koncern, pa bi zahtevali pravično razdelitev. Ti bi tako naredil, kot leta 1947 komunisti pri nas pa na ozemlju bivše Juge, kjer je sledila lakota potem. če ne bi bilo američanov in Unre, se ti še rodil ne bi verjetno. pa holodomor v Ukrajini. Hebite se s takšnimi ddelitvami. potem jim moraš pa hrano voziti pa pa pomoč. hebite se z vašim pravičnim vendar lačnim svetom.

     Zemljo tistemu, ki jo ZNA obdelovati.

  • Steiermark

   Boris, nebi ti škodilo, da preden “komentiraš” nasilne in divjaške črnce, ki koljejo in ropajo, kot se za opice spodobi, da bi se malo “razgledal” in si razširil obzorje, kaj se v resnici dogaja v j. afriški rep. in kdo je bil n. mandela! Takšni teroristi, ki pa kasneje “odslužijo svojo kazen”, ko pridejo iz zapora, pa se znajdejo ob nepopisnem bogastvu! Kako je nelson mandela, lahko “prislužil” milione dolarjev, ki jih je kasneje zapustil, eni izmed petih svojih žena? Tako kot komunistični smrdljivi revolucionarji, pri nas – s klanjem in morjenjem!

   • Boris_j

    Te bom jaz fuknil s tvoje parcele. Zakaj pa ne. Potem pa desetletja užival v nakradenem plenu. Potem boš tudi ti “nasilni in divjaški črnec”.

    • Svele

     Dajmo Janeza fuknt.vsi za anusa Janšo proti anusu Janši hjahahha

     • Steiermark

      Svele, saj ti si navajen “f….. anusa”, verjetno tistim trem tičem, ki so si prisvojili ime Janeza Janše, ter so vsi trije razvpiti ritopičniki, katere najbrž obiskuješ tudi ti…….boljševiki jugosrbski, zblojeni!

     • Svele

      Črt Jakob Janez a se ti je dvignil .hahhahhaha SLO dojenčice umirajo a psi lajajao hahhahhahahahj zbiramo zamaške za slovenske dojenčke hajhahha

     • Steiermark

      izgleda, da si ti eden izmed tistih treh gejev, ki so vkradli ime JJ, ker so se zavedali, da sami nimajo dobrega imena in ga tudi nebodo nikoli imeli…..Če pa se med sabo, vi trije nemorete zmenit, kateri bo katerega , potem se pa raje , ponovno spravite na uboge kužke….. oni se vam bodo sicer uprli ampak, do takrat….

    • Steiermark

     res nisi vreden nobenega komentarja, ker , poleg tega, da ne razumeš ničesar si še zloben in zatorej onesposobljen logičnega in poštenega razmišljanja – komentiranja! Tako je pač, ko se opice podajo v vode “razsodnikov”, pa se ne zavedajo, da je pri njih še zelo močan gen morilsko roparskih opic iz leta 45 in kasneje, ko so si ravno te morilsko pedofilsko roparske opice prisvajale vse, ki je bilo v posesti že stoletja, nekoga drugega in so zato pomorile cele družine, z majhnimi otroci vred! Žalostno, da takšne opice še naprej obstajajo tud!

    • Steiermark

     Ja, prav to ste počele ve čefursko komunajzarske jugozveri – opice, potem ko ste pridrvele v Slovenijo, klale poštene in premožne avtohtone prebivalce, da ste se sami obogatili z naropanim na krvi! Če pa hočeš razpravljati o “nakradenem plenu” pa se boš moral najprejkultivirat, civilizirat ter seznaniti z resničnimi dejstvi – zgodovino! Belci, ki so šli v j. afriko, niso nikogar preganjali z “njihovih parcel”, saj so črnci takrat živeli vsak na svojem drevesu , globoko v notranjosti po džunglah ter še vedeli niso za obstoj južne in že civilizirane, od Evropejcev, Afrike. in se spustili z njih, šele, ko so belci ustvarili pogoje za dobro življenje in ne opičje ropanje…..

  • macon

   Po mojem bodo tudi morali sprejeti neko zemljiško reformo, ker je nesorazmerje očitno in belcev manj kot 10%, vendar bodo organizirani napadi in pokoli belcev ter medijsko napeljevanje k temu pripeljali k nasilnemu odzivu.

   Tudi belci so tam že stoletja in okoli Capetowna je bilo nekoč bore malo črncev, kjer so bolj organizirane etnične skupnosti kot so Zulu in Xhosa je pa belcev zelo malo.

   • Steiermark

    Če se ne motim, so pred leti, tudi v Venezueli sprejeli takšne ukrepe, razlastninili prvotne lastnike, ljudi poslali v džunglo, da si uredijo agrarne površine, pa jim še lopate in motike niso dali….. tako je zemlja ostala neobdelana še naprej, narod pa stradal!! Čisto po boljševistično! Isto bo tudi v afriki, pa ne zaradi pomanjkanja lopat in motik ampak zaradi ljudi, ki niso “došli da rade, nego da zarade”, pa magari brez dela stradajo…….

 • Franc Šink

  Če mi komunist ali črnec omeni kmetijo mi je takoj slabo.

  • Svele

   Ja ali pa venček ko omeni za otroke gre .fuj slovenski pedofili cerkveni .crknte venčki naj vas povodenj čimprej zbrise boste Zabrisani hajhahha ogled pobij poplavi to incestno pedofilno Slovenijo in posiljevalca Janeza amen

   • Ivan

    Ti si pa na hudih substancah.

 • hle

  Problem je v tem da nikoli ne moreš popravit starih krivic ne da bi napravil nove

 • Boris_j

  Seveda se slovenski kvazi-domoljubi spet zmrdujejo po kriteriju barve kože in podobnega. Tudi pod razno se ne zavedajo koliko skupnega imajo z “nasilnimi in divjaškimi črnci” kot jim pravijo.

  Namreč predniki slovenskih kvazi-domoljubov so pred približno 7 desetletji tudi doživeli nekaj hudih stvari. Niti približno tako hudih kot južnoafriški črnci, pa vendar. Danes pa poglejte njihove podivjane prednike kakšni so. Čudno ane?

  • soc

   Naj ponovim, kar sem ti napisal včeraj. Ga ni čez pobesnelega rdečkarja, ki so mu na FF/FDV razložili ono pravo bibiljo. Katere apostol je tudi zlobni palček, vaš ljubljeni vodja.

   In zaključim z modrostjo: bebce na vrvico. Sicer hitro naredijo štalo. V SLO jih imamo dokazano že 10% volilnega telesa…

 • soc

  Ja, aktualna vlada je izrazila namen “podržaviti” zemljo belih farmarjev. In jo seveda kao razdeliti med uboge, sestradane črnce. De facto pa jo podariti šefom in ljubljencem vladajoče stranke, ki so že zdavnaj odvrgli načela Nelsona Mandele. Komunjare so povsod iste. Če so rase, ki ima svoj IQ 100 na ravni belega 90 (zelo benigne meritve), so še toliko bolj predvidljive. Vzorec propadle Severne Rodezije (Zimbabweja) pove vse.

  Tako da se bo tale poskus upora belcev hitro in slabo končal, Sorosevi mediji po svetu pa bodo slavili pravičnost in modrost te vlade. V najboljšem primeru pa se delali, da se ni nič zgodilo. Kdaj se je kaj pisalo in govorilo o nasilju primitivnih črncev nad belimi farmarji na RTV SLO ali po drugih murgelskih medijih?

  • Steiermark

   Divjaki skupaj držijo, sicer bi rtv slo morala obtožiti tiste “reče farmerje”, pri nas, ki so za zaplembo in bogatenje sebe, že po 45 letu množično klali, cele družine, da so si kasneje med sabo “delili” roparsko morilski plen!

   • Svele

    Divjak ti je fotr ki ti fuka sinčka v hozentregerjih jajjajha

    • Steiermark

     Kaj je čefurski ludožerec, se počutiš prizadetega, zaradi omenjanja divjakov, katerim tudi gensko spadaš?

  • Vince Blake

   Definitivno se strinjam s tem, da bodo zemljo dobili lokalni šerifi, ne pa uboga raja. Samo eno par politično korektnih oblastnikov bo še bogatejših, ostali siromaki bodo tolkli še pa večjo bedo, kot jo sedaj. Isto bo, kot z UNICEF pomočjo.

 • Jernej Ferenc

  Nova taki clanki se nas Slovencov ne ticejo to niso slovenski kmetje pa slovenija toti crnuhe pa belci pa ta problem naj sami resujejo slovenija ma najmanj 100 nujnih stvari kere more resite taka ta clanek je brezpomemben

 • Poštenje velja

  opice so opice

  • Svele

   Venčki imate raje da vse ostane v družini pedofilni hozentregerjih hhahahhaha

   • Steiermark

    Pedofil si ti in tvoj “svetli lik” največjega pedofila in množičnega morilca jb tita, pederajzla, ter vaši “heroji”, ki so klali in posiljevali, danes pa njihovi potomci še vedno in samo posiljujejo, kar jim je še vedno, kot boljševističnim spakam, na doseg roke….Fuj, drhal!

 • Krtača 20

  Pa kdo se bo sekiral za par vohrnih desničarjev v jar ki so pošteno nakradli zemljo domorodcev.

  • Cyclopean

   Bedno in zavoženo življenje pisarjenje slaboumnih komentarjev na nekem portalu….

 • zoltan

  Pobit vso to golazen tako ali drugače.

  • Gavtroža

   Verjetno je to edina rešitev.

  • Svele

   Tako je smrt slovenski golazni.zbiram zamaške za črta in jakoba sta usrana in poscana zaradi Janeza jih straši z murgeljn hahhahahah črt sin valjaneza sina Kajtimara slovenskega naroda hahhahahh

   • slosin

    prase balkansko….

   • Schemva Miro

    Pojdi srat drugam,pa za opanke se primi,da ne boš v lastni drek padel.

    • Svele

     Zadnjič je slovenska dojenčica padla v lastni drek zaradi političnega salabajzerizma hahhahhahha šlo dojenčice umirajo a psi lajajao hahhahhahahahj Bog podari smrt šlo dojenčicam hahhahhHahha

  • Svele

   Usmerjamo tvojo molitev v tvoje pankrte naj pocrkajo

   • Steiermark

    Sem ti že večkrat povedala, da tvoja prekletstva, ki jih kot dobri divjaški turški hlapec , radodarno pošiljaš, nam avtohtonim, se ti vsa vračajo in slej ko prej bodo “priletela” nazaj tudi na tvoje potomce!

  • Steiermark

   Obraniti se je na vsak način….

 • Poštenje velja

  opice bodo na silo prevzele nadzor, pokradle in požrle vse potem pa bo spet beda.
  Čez čas bodo spet lačni in krivili ZDA in EU ter množično imigrirali.

  Slabši so samo še komunisti. Za svoje interese pobijejo tudi lasten narod, žene in otroke.!!!!!

  • Svele

   Pozabil si hlapce slovenske .Jernej pejt jokat

  • Svele

   Zbiramo zamaške za slovenske otroke hajhHHjHJjJ civilizacija jajhajaj

 • Vince Blake

  BMK, če me bodo označili za rasista, ampak prave tragedije so se med črnci začele odvijati šele po letu 1960, ko so se “rešili” kolonializma. Se še spominjate Idi Amin Dada…pa bitk med Hutsiji in Tutuji (več kot miljon mrtvih)?…pa da ne naštevam dalje. Tega belci nikoli niso delali, vsaj ne v takem obsegu.

  Zaenkrat črna rasa pač še ni sposobna vladati. Niti na svojem teritoriju. Kot vse kaže, bodo nekoč najrazvitejšo državo v Afriki spremenili v še eno shit hole. Rusi so že napovedali, da bodo sprejeli bele južnoafriške farmerje, če bo prišlo do eksodusa. Upam samo, da bo Evropa toliko pametna, da ne bo futrala teh črnih rasistov, potem, ko bodo uničili vso rodno zemljo in vso infrastrukturo.

  • Krtača 20

   Eh tele pravljice ne bojo več peljale. Ko so bili kolonialisti še tam, so namerno delali razlike med enimi in drugimi. Jeza je rasla. In ko so se kolonizatorji umaknili, seveda niso pozabil finančno in z opremo podpret ene od frakcij in morija se je nadaljevala brez kolonizatorjev. Isti scenariji se izvajajo po celem svetu. Tudi na Kosovu recimo. Tko da tvoje flance o arijski rasi si zatakni za klobuk.

   • Svele

    Arijci popusitemi karu .fašisti vabljeni na otvoritev razstave javnega WC nad hudo jamo hajhahha

   • Vince Blake

    Lej, saj se strinjam s tabo, da so kolonizatorji naredili dosti škode Afriki, ampak od tega je zdaj koliko…? 60 let. In po nekem naravnem zaporedju bi se stvari morale začeti izboljševati. Se pa slabšajo.

    Evropa je tudi po drugi sv. vojni bila zelo porušena, ampak zadnjih 50 let je pa to celina relativnega blagostanja. Predvsem zaradi ljudi, ki smo tule. Dokler nas seveda razni neomarksisti in kolektivisti s črednim nagonom ne bodo zopet potegnili v kakšni morijo.

    • Gašper

     Kolonizatorjev ni več, so pa multinacionalke, ki podpirajo razne državljanske vojne po Afriki zaradi nahajališč redkih zemelj… Od kje misliš da raznim upornikom denar za orožje? Seveda si zahodnjaki potem umijemo roke, češ saj se sami pobijajo med sabo.

     • Vince Blake

      Zato sem pa jaz pristaš izolacionizma. Vi ste tam, mi smo pa tu, vrata so pa odprta samo za trgovanje. Izjema so sevada potomci sužnjev, razseljeni po celem svetu. Ampak ti potomci so seveda še kako hvaležni za suženjstvo, ker nobenemu črncu sedaj na kraj pameti ne pade, da bi se iz ZDA vrnil nazaj h koreninam. V Afriko.

     • Gašper

      Saj v bistvu vsi podpiramo take vojne… Od kje pa misliš da so prišle surovine za razne telefone, računalnike, tvje… Šele zadnjih nekaj let se je začelo premikati na tem področju

     • Vince Blake

      No, in s tem natihoma priznavaš, da črnci niso sami sposobni črpati svojih naravnih bogastev.
      Pa nič hudega, saj jaz tudi tako mislim. Ne imeti zdaj slabe vesti.

      Razen, če morda misliš, da je slabo,če trgujemo z njimi in kupujemo surovine pri njih.

      Sicer pa….se za novodobno izkoriščanje Afrike obrni na Kitajce.

  • Svele

   Odjebi hlapec otroci se ti bodo križali z črnci ker Slovenci maj pedofilno mlohavo tiče smrt zloveniji in Slovencem amen hlapci ni vas več.

   • Vince Blake

    Očitno se bodo križali tudi tebi. In to zaradi takih izrodkov kot si ti. Ampak jaz sem za razliko od tebe vsaj pismen.

    • Svele

     S tem se tolazi ko ti bodo bližnji crkavala hahhaha zbiram zamaške za črta in Jakoba sta pozitivna na HIV desni hahhaha

     • rrrrr

      Ma dej že gmh. Posluš, fuko, tle maš za sendvič pa se mau u Rog spel..

  • hle

   Temelj teh problemov ki jih navajaš je ravno v tem da so beli kolonizatorji napravili meje z ravnilom in niso gledali na to kateri narodi živijo kje so pa lahko na račun mržnje med njimi lažje obvladovali ogromna območja

   • Poštenje velja

    To bo to za FDV logiko.

    • hle

     Karto Afrike poglej a misliš da so tiste ravne črte meje med ljudstvi tam ni ti treba na fdv hodit da to opaziš konec koncev a Slovenci živimo v eni državi tudi z morijo južno od nas po tvoje gotovo nima dejstvo da različni narodi žive v eni državi nič skupnega

     • slosin

      ej brihta, a niso ravne črte v veliki meri posledica konfiguracije terena – puščava…

   • Vince Blake

    Vćasih kakšno pametno razdreš, ampak tokrat si pa povsem brcnil v meglo. Res je, da so kolonizatorji risali meje kar po poldnevnikih in vporednikih, ampak to seveda ni glavni vzrok plemenskih vojn. Tale tvoja hipoteza bi z mnogo domišljije še lahko veljala v Ruandi, nikakor pa ne v Ugandi. Večina afriških ljudi je miselno še vedno v plemenski ureditvi, problem pa je, ko se ti ljudje z mentaliteto loka in sulice dokopljejo do sodobnega orožja.
    Je že res, da je pred dekolonizacijo Afrike tudi Evropa bila vpleteno v največjo morijo zadnjega časa, ampa to zgolj po zaslugi enega človeka. Človeka, za katerim je takrat stala gigantska industrija in ena izmed gospodarsko najmočnejših držav tistega časa.

    Ampak takšnih Hitlerjev in “arijcev” je v Afriki nebroj. Da niso svet potegnili v takšne morije, kot jih je Hitler, je zasluga samo tega, da vojaško in gospodarsko niso sposobni tega.

    • hle

     Včasih res človek napravi situacijo največkrat pa situacija napravi človeka ampak krivdo potem vedno obesimo na človeka ne na situacijo če že ravno Dolfija omenjaš njega je napravila ponižana izropana in obubožana Nemčija

     • Vince Blake

      Malo sva zašla, a ne? Moja poanta je, da Afričani niso pobili toliko ljudi kot bela rasa izključno zato, ker za to niso imeli ne gospodarskih, ne vojaških zmožnosti. Si pa ne upam predstavljati kaj bi se zgodilo, če bi jim dal takrat v roke tako dominantno vojsko, kot je bila Wermacht v tistih časih. Američani bi lahko po drugi svetovni vojni, ko so edini imeli A bombo pobili vse Japonce, vse Nemce in večino Rusov. Pa tega niso storili. Za kakšnega afriškega vladarja pa ne bi dal roke v ogenj, da tega ne bi poskušal storiti, če bi se dokopal do takšnega orožja.

     • hle

      Pa bova še malo zašla amiji so vrgli samo dve bombi ker jih več niso imeli zato so ju tudi odvrgli na dve gosto poseljeni mesti da je bil efekt toliko bolj grozljiv ne pa na neke strateške točke pa še tisti dve sta bili bojda nedokončani Nemški ko so ju dobili napad na vzhodni blok je bil načrtovan za leto mislim da 53 Ko bi napravili zadostno število A bomb prvi udar bi bil 200 jedrskih eksplozij v vseh glavnih in večjih mestih vzhodne Evrope tudi Jugoslaviji jih je bilo v tistem planu namenjenih kar nekaj načrt je padel v vodo ko so leta 49 Sovjeti izvedli prvo jedrsko eksplozijo in je prišlo do spoznanja da jim lahko odgovorijo v nasprotnem primeru pa je vprašanje kaj bi bilo

     • Vince Blake

      ??????
      Sorry ampak ti si še hujši “zarotnik” kot Alex Jones. Nemci še obogatenega urana niso skup spravili, ne pa da bi še bombo izdelali…lol. Zdaj ga pa biksaš.

     • hle

      Kot vem problem ni bil uran ampak težka voda ker so britanski komandosi vrgli v zrak tovarno na Norveškem v nasprotnem primeru i jo dolfe imel že med vojno

  • Svele

   Hajhahha vladala bo povsod belci boste izumrli golazen arijevska.smrt belcem in Evropi Bog uniči to belo raso en vesoljni potop in uniči ta drek splakni amen

   • Schemva Miro

    Iz katerega živalskega vrta si pa ti ušel.

 • Jurko

  Namibijski model zemljiške reforme bi bil rešitev samo bi morali začeti s tem takoj leta 1992. Treba je nekako porazdeliti zemljo ki so si jo nagrabili belci s pomočjo rasistične zakonodaje.

 • Jurko

  Eno dobro predavanje o zemljiški reformi v Namibiji

  https://www.youtube.com/watch?v=ADDUlYRgg7k

 • Osti jarej

  …100let so najprej ubijali in nič vprašali

 • Gregor Kas

  vzeli jim bodo zemljo in potem pomrli od lakote,ker zamurc pač ne dela

  • Svele

   Isto kot slovenski hlapci dobijo zemljo potem pa razprodaja hahhahah Bog podari temu incestno pedofilnemu slovenskemu plemenu hlapcev kratko življenje in neozdravljivo bolezen amen

   • soc

    Ali je tako govno kot je tole v resničnem življenju sploh možno? Bemti, še drek lista je preveč rajsko dišeča zanj. Da vidimo moderatorja.

  • KAPIBARA

   Tako je !
   Sedaj je vsaj teh 72% obdelane zemlje.. potlej je ne bo nič !!

  • Steiermark

   tako kot vsepovsod, kjer so to storili…… Pri teh vztrajnih nečloveških divjakih, pa je en dodaten problem, da si ti domišljajo, da jih moramo mi Evropejci preživljati in za njih delati – kot je lepo prikazano v filmski nadaljevanki: Planetu opic!

  • ljubinica

   Prisli bodo v Evropo, na socialno …

 • Caetano

  ANC to so marksisti, ki jih je podpiral diktator Tito, Castro, KGB in drugi podobni zločinci. Začetek svoje rdeče revolucije so naznanili s 57 terorističnimi napadi v enem dnevu! Zgleda, da so jih bolj pametni predstavniki belcev držali po padcu apartheida malo nazaj. Ampak marksistična bolezen je spet udarila nazaj!

  Tudi podatki o lastništvu belcev so prirejeni od afriških marksistov. Pravijo, da 80% zemlje posedujejo belci, v resnici pa je država lastnik 21% zemlje. Državo pa vodijo črnci. Torej bi 80% črncev ne posedovalo nobene zemlje! Pri privatni zemlji pa je tako, da se je procent črncev imetnikov zemlje dvignil s 13% na 27% v času po odpravi apartheida. Belci in črnci imajo torej v rokah približno enako količino zemlje. Zemljiška reforma je torej samo izgovor marksistov za rop, ker so sami nesposobni dobro upravljati z državo.

  • sprehajalec

   Sledi seveda znano. Kot je bil Holodomor, Zimbabwe, Jugo nacionalizacija, Maotova olupljena drevesa po vaseh ki so jih strgali lačni prebivalci.

   Lakota…

 • večni srb

  Priporočam jim, da za inštruktorja najamejo priznanega vrhunskega izraelskega strokovnjaka Errana Murada, ki trenutno uči američane samoobrambe in ljubezni do orožja: – https://youtu.be/QkXeMoBPSDk

 • Clemen J.

  Podobnost s Komunisti v sloveniji je zgolj naključna! Pri nas bi morali tudi prvo strljati in potem spraševati, pa nebi bilo več komunistov, levuharjev in islamistov tukaj.

 • Olga2345

  Kaj jim pa ostane?!!

 • RATATA

  Kaže, da se bodo beli zamorci prisiljeni vrniti v Evropo in Afriko pustiti črnim zamorcem.

  • Caetano

   No, te begunce bi bilo prav sprejeti, če bo prišlo do tega. Bodo potem tudi naši zavezniki proti islamizaciji. Samo Mesec, Klemenčič, Violeta et consortes imajo nekaj drugega v načrtu.

   • Krtača 20

    Eh teh raketnih znanstvenikov pa ne bomo gledal kle. Nej grejo prot Indiji.

    • sprehajalec

     Tebi bomo dali črnca, da te bo peglal, pa da ga boš futral….

   • RATATA

    Oni belih evropejcev ne bi mešali z belimi zamorci ampak s črnimi zamorci.
    Seve, da njih sprejmemo, saj bi se preživljali sami. Tudi hvaležni bi bili in neproblematični.

 • Slovenka

  Belce v Evropo, nebelce iz Evrope.

  • Krtača 20

   Kaj pa zavalene babe?

   • sprehajalec

    Tiste so ponavadi levičarke ali pa črnke. Več dajo na misel delavskega boja kot na lepo ritko….

    Črnke imajo pa itak rit kot ose. neprestano pripravljeno za parjenje….

  • ljubinica

   Ravno to sem nameravala tudi jaz napisati …
   Svoji k svojim.

  • sprehajalec

   Angleži so izgleda na to računali, zato imajo neposeljeno Avstralijo in kanado. Tja bodo odšli in tam so dobrodošli.

   • Slovenka

    Avstralija še gre. Tam so bili dovolj pametni, da so večinoma vztrajali pri belih priseljencih, so pa imeli tudi oni obdobje, ko so puščali v Avstralijo vse živo, vendar so se streznili. Kanada pa je, se bojim, že zgubljena, ker so spustili v državo malo morje vemo kakšnih elementov.
    Če mene vprašaš, bo Evropa morala spakirati veliko večino nebelcev, drugače lahko pride celo do vojne v Evropi, istočasno pa bo morala ustvariti razmere, da se bo popravila demografska slika v Evropi, seveda z belim prebivalstvom.

    • sevenx

     Prvo naselijo belce da zgradijo infrastrukturo potem pa vse ostale. Vsepovsod ista pesem…

 • A bolnik jih bo zdaj usposabljal?

  • xtc

   Ja ta bi tudi kmetom za časa gošarjev prav prišel.

   • lahko bi jim raje dodelili kakega zdravega človeka

 • ljubinica

  Problem je neresljiv.
  Povprecni IQ (splosna inteligenca: logika, matematika, jezikovna sposobnost …) belcev je 100, podsaharskih crncev pa 70, ponekod komaj 65 (Ekvatorialna Gvineja).
  Prebivalstvo teh drzav ni dovolj pametno, da bi si organiziralo uspesne drzave in delujoca gospodarstva ….

 • Bozz

  “Ramaphosa se je februarja ob izvolitvi namreč zaobljubil, da bo zemljišča, ki jih imajo v lasti beli kmetje že od leta 1600, vrnil nazaj črnim prebivalcem.”

  Vrnil nazaj… Ko so prišli prvi Nizozemski kolonialisti, Kalvinisti in kasneje Francoski Hugenoti, je bila zemlja skoraj prazna. Kolonialisti so s sabo prinesli rokodelska znanja, kmetovalska znanja, še posebej vinogradništvo, pridelava kisa, itd.,
  torej takratno zahodno protestantsko civilizacijo, ki je bila v razcvetu. Kaj so pa črnski divjaki do takrat počeli razen, da so se razni Zuluji in druga plemena, pobijali in zasužnjevali med sabo?

  Kasneje pa so se črnci z vseh vetrov zgrinjali v Južno Afriko, ker so belci
  ustvarili dobre pogoje za preživetje s pridelavo hrane, moderno arhitekturo, sanitarijami in kanalizacijo, itd. Skratka boljše življenje kot pa domovanje v hišah iz kravjih iztrebkov in vsakodnevno podenje za antilopami. Sedaj pa potomci teh imigrantskih črncev, ki prvotno nikoli niso živeli tukaj, zahtevajo zemljo zase. Identična zgodba je z večino Arabcev v Izraelu…in seveda, identična zgodba je
  sedaj v Evropi. Fovšija.

  Druga zgodba je kasnejša zgodovina, ko so kolonije prevzeli Angleži, itd. Prvotno pa so prvi kolonialisti, Nizozemski Kalvinisti in Francoski Hugenoti iskali miroljubne rešitve s plemeni, s katerimi so prišli v kontakt. Prvi, ki so prelili kri pa so bili črnski Zulujci, ki so napadli bele kolonialiste, ko so ti šli bolj v notranjost s svojimi vozovi, družinami, itd. in naleteli na Zulujce, kateri so jih prelisičili in povabili v svoj tabor, nakar so jih zahrbtno napadli in pobili.

  • slosin

   a si siguren, da je to podobna zgodba z Arabci in Izraelci…..kaj ni bilo nekako takole? Rimljani so v 4. stoletju razhajkali jude, ki so se razbežali po Evropi…
   V Palestini je leta 48 živelo 2/3 Arabcev …1600 let judov ‘njihova’ zemlja ni zanimala, ko so jim pa dodelili državo, hočejo pa vse nazaj….Pa da ne govorimo o njihovem 400 letnem eksodusu v Egiptu…torej?

 • xtc

  Tole pelje na razpad JAR,sleje kot preje pa bodo žretve enakega ukrepa tudi oni pridni Črni kmetjew.

  • Vince Blake

   Seveda, saj črni kmetje ne bodo dobili zemlje. Tista njihova kao elita si jo bo prigrabila. Belec črncu boljši gospodar kot črnec črncu.

 • Franjo Trojner

  Bela rasa je na vseh kontinetih vedno bolj ogrožena! Dozorel je čas, da se po SVETU in tudi v EVROPI sprejeme zakonodaje, ki bo zaščitila pravice in intetes bele rase.

  • Boris_j

   Imam boljšo idejo. Vsi tisti, ki se vam tako zdi si naredite lastne gete. Boste vkup enako (ne)misleči in beli. Morda si lahko celo ustanovite svojo državo, toka potem upajte, da vas takih ni veliko, kajti poceni zemlje na tej mali Zemljici ni več veliko. Ljudstev, ki jim jo boste zlahka ukradli pa tudi ne.

   • Franjo Trojner

    Čuj v svoj geto idi ti sam! In mimogrede. mi svoje lastne države že imamo, samo takšni, kot si ti nenehno lazite k nam s ciljem ukrasti nam državo.
    In prav iz tega razloga je potrebno spremeniti zakonodajo, da bomo lahko zaščitili sebe in svoje s tem, da bomo tebi in tebi podobnim pred nosom zaloputni vrata.
    Ti ne bodi ga treba bi nas tišal v gete in gnal iz lastne države, a si ti je čisto pripelalo al kaj, ali pa si samo slaboumen?

    • Boris_j

     Franjo, Franjo. Malo se umiri. Sem državljan RS, rojen tu in vzgojen. Kot so moji predniki za generacije nazaj. Torej k nikomur ‘ne lazim’, morda laziš ti. Ker v tvojem pisanju prepoznavam rasistično slaboumje s katerim se ne strinjam, mi pa lahko tudi ‘zapreš vrata’, pa kaj.

     • slosin

      svoj geto ustanovite vi, antirasisti, pa seveda zaprete svoja vrata…..

     • Franjo Trojner

      Rasistično slaboumje? Daj brihta zdaj kr naravnost povej kje v EU in SVETU danes bela rasa ogroža druge rase? PRAV NIKJER! In kr naravnost povej, kdo v EU danes vrši teror, teroristična dejanja iz rasnih in verskih vzgibov? Kdo koga iz rasnih vzgibov ogroža v Afriki?
      Daj človek bodi malce bolj resnicoljuben in ne samo levičarski fanatik! DAJ ODGOVORI LEVIČARSKI AKTIVIST KDO KOLJE BELE KMETE V JUŽNI AFRIKI? Desetketje nazaj ste protestirali nad APARHAJDOM V prav te isti JUŽNI AFRIKI, ZDAJ, KO PA TAM ČRNCI KOLJEJO BELE KMETE PA NIČ NE PROTESTIRATE, tako zblojena so vaša načela! In ti komunistični anarhist boš meni očital rasizem in slaboumje, daj zberi se in za vse uporabi enake vatle.

 • RATATA

  Vaške straže so nujne, ko revolucionarno nasilje izvajajo slovenski komunisti ali pa črnski zamurci.

 • Antonius

  Pri nas rečemo domobranci tistim na kmetih, ki so se organizirano, oboroženi uprli gošarskim morilcem in njihovemu terorizmu.
  Po II. vojni so zmagali teroristi in premagane kmete zjebali z odvzemom zemlje in z obveznimi kmetijskimi zadrugami. Seveda je kmetijstvo takoj skoraj crknilo, kot je kasneje v Zimbabveju, Južna Afrika bo šla pa na pot propadlega kmetijstva, če bodo uspeli Južnoafriške *domobrance* premagati.

  • Slovenc

   Pese, koruze in krompirja je bilo se prevec v jugi tako, da tvoje zavajanje ne bo drzalo vode…

   • Antonius

    Razsvetlite nas s pojasnilom, zakaj je kmetijsko bogata komunistična Juga ob nespremenjeni ceni, kilsko štruco *shujšala na 80 dkg.
    Komunisti so nam odmerili whisky v 0.3 normativu, ki nam ga v osamosvojeni Sloveniji po gostilnah in bifejih še danes ponujajo.
    Ja, kam bi s peso, koruzo in krompirjem? Problem je bil drugje. Šticunga za devize nam je dokazovala ceno našega dela, kot ga ni cenila z inflacijo bogata bivša Juga.
    Pa,da boste vedeli! Svojega odgovornega dela nisem združeval v neki kovačnici. Trgovsko podjetje v katerem sem bil zaposlen je sodilo med prvih 5 v bivši Jugi. Tudi za policijo smo kupovali helikopterje.
    Preverite, kako ste kaj vi vodotesni.

  • St

   Ja bodo,z vladnimi vojaki jim bo uspelo. Sama drhal nima moznosti.

 • Boris_j

  Post-aparthaidovski JAR je tipičen primer zgolj formalne demokracije, volilnega cirkusa, ki sam po sebi ne prinese kakih bistvenih sprememb. Zato so globalisti načeloma za tako demokracijo, ker nič zares ne spremeni, njihovi kapitalski interesi pa so v njej varni.

  Zdaj je pa tam na sceni že počasi nova, milenijska generacija temnopoltih 20-nekaj letnikov, ki tega sranja ne bo več mirno gledala. Ki ne bo mirno sprejemala nerešenih zgodovinskih sranj, s katerimi sama nima nič, jo pa še naprej dušijo. 3/4 nakradene zemlje v rokah manjšine je tu jabolko spora, ni pa samo to. JAR je morda celo najbolj ekonomsko neenaka družba na svetu, zgornja desetina menda zasluži 27-krat več od najnižje. To seveda ne more mirno trajati. Zato so globoke reforme proti večji enakosti nujnost. To, ali pa še več kaosa.

  • ljubinica

   Torej revolucija.
   Rop. Umor. Zapor.
   Mladi komunisti v JAR ne bodo nicesar resili. Drzavo bodo pahnili v kaos, prelivanje krvi in lakoto.
   Belci v JAR niso nicesar “ukradli”.
   Zemlja je bila pred stoletji nikogarsnja lastnina. In ta zemlja v JAR ni rodoviten paradiz. Dalec od tega: zemlja je susna, treba jo je namakati, jo s trudom in znanjem obdelovati. Crnci tega niso sposobni, zato bo vse propadlo, ce bodo farme odvzeli belim lastnikom ….
   Sledi lakota ….

   • Boris_j

    Ma o kakšnih komunistih ti sanjaš neki. Tam še skromne socialne demokracije niso videli. JAR je najbolj neenaka država na svetu, velik del le-te temelji na nikoli zares koncanem sistemskem rasizmu.

    ZDA imajo Ginijev koeficient 0.41, pa so najbolj neenake med razvitimi. JAR ima Ginija 0.63 pa so (tako pravi Svetovna banka) najbolj neenake na svetu. Slovenija ga ima 0.26, 1.0 ginija pomeni popolno neenakost, ko ima en človek vse premoženje v družbi. To je nevzdržno in bolano, nujno potrebno radikalnih sprememb.

    • ljubinica

     Nisi ovrgel mojih trditev.
     Revolucija, po tvoje: boj za enakost, bo prinesla kaos in prelivanje krvi. Nato lakoto.
     Crnci JAR nimajo znanja, sposobnosti, marljivosti, sredstev …. da bi prevzeli farme belcev in nadaljevali uspesno gospodarjenje ….Ni sans.

     • Boris_j

      Ne to so tvoje fantazije o nekakšni revoluciji. Jaz pišem o reformah. Ne o črncih, ne o belcih v JAR nimaš pojma. Tako kot 99% drugih na Novi pišeš na podlagi glupaškega zdetja, ki se ti prikazuje kot najbolj prefinjena resnica. A žal ni.

      Jaz sem navedel dejstva o tej državi, da je izmed 200tih na svetu najbolj neenaka med vsemi. Zato nasilje ni presenetljivo, je normalno, pričakovano. Potekalo bo naprej, dokler ne bo sprememb.

     • ljubinica

      1. Svoje vedenje o JAR (kolikor ga pac imam) sem si pridobila na netu.
      2. Od kod imas ti svoje poznavanje razmer v JAR?
      3. Kaksne reforme? Prerazdelitev obstojecega narodnega bogastva? To je mogoce samo s silo. To je pa revolucija. Ki ne bo resila nicesar.
      4. Pravo bogastvo narodov ni zemlja, niso rudniki in “proizvajalna sredstva”.
      Bogastvo narodov so visoka kultura, znanje, ustvarjalnost in inteligenca ljudi.
      Tega se pa ne da “prerazdeliti”, oziroma ukrasti ….

     • sevenx

      Še vsaka revolucija je bila izvedena iz strani vladarskega sloja zavita v neko uradno zgodbo o revnih in lačnih. Vse revolucije od francoske dalje so pahnile države v kaos oz. policijsko državo in vojne. V osnovnih šolah učijo kako je to nekaj lepega.

    • Slovenski štor

     Kako?A so v J.Afriki še belci na oblasti?Kako dolgo ne več?So v J.Afriki belci,ki sploh niso videli niti stopili na tla Evrope?Kdo so in kaj so,ti belci?Jih je treba pobit in zmetat v “jame”,ker so belci in potomci?Te to na kaj spominja?
     V Jugoslaviji-Sloveniji se ni preveč smelo govoriti o ginijevem korficientu,morda več o lorenzovi krivulji.Danes slišiš na vsakem koraku ginijev koeficient.
     No dobro,Boris-vezaj,povej ginijev koeficient za Slovenijo in komentiraj(vsaj leto podatka-vir,za JAR tega nisi navedel-morda je podatek iz leta,recimo 1912!;torej zavajaš!) in povej,kaj v bistvu ginij pomeni,gol ,brez dodatnih podatkov,vsebine…Recimo,da je ginij 0,to pomeni,da smo vsi enaki,vsi bogati,vsi imamo vse(tako je bilo v socializmu Jugoslavije-Slovenije,v njej se ginij ni nič “premikal”,na papirju smo bili enaki,dejansko…).Kako je danes v Sloveniji?Podatki(verjeti ali neverjeti-statistika je zanimivo sredstvo,najčešče za manipulacije) kažejo,da smo najbolj enaki v OECD,torej na Svetu.Smo najbolj razviti,smo poplna družba?Iz tega zornega kota gledati na JAR z levičarskimi naočniki je hudo zoprna zadeva.
     Tvoj zaključek je tako predvidljiv,da je bolano komunističen.

 • Slovenc

  Ja! Belci imajo kmetije in zemljo v afriski drzavi….

  • St

   Ja,saj crnci ne znajo in nocejo delat. Raje zivijo na tij racun in jamrajo.

   • Tone

    Na čigav račun pa so živeli, preden so prišli Evropejci tja?

    • Slovenski štor

     Beri,kaj etnološkega o Afriki.
     Si prepričan,da so sužnje “iznašli” Evropejci?
     Veš ali neveš,da so elite črnskih ljudstev imele sužnje?
     Ali ti je dano spoznanje, zakaj so bili in so nomadi?
     Na čigav račun, pa ti živiš?

     • exposingthetruth1111

      Sužnje je imela vsak civilizacija in Rasa ki je bila višje razvita, Tudi Kitajci, Arabci so jih imeli pa nihče ne govori da morajo oni kaj nam vračat kot oni to zahtevajo od današnje generacije Evropejcev. Se pravi obsojanje za suženjstvo je samo enostransko, čeprav vemo da so sužnje imeli vsi. Ampak današnji Marksisti prodjajo pravljice kot da so samo Evropejci bili edini ki so imeli sužnje. Zdaj vidite kako nevarne so laži, katere prodajajo marksisti.

     • Tone

      Ti si prvi omenil sužnje, pa samega sebe vprašaj, pod kake marksistične pravljice si podlegel.
      Arabci, Kitajci in drugi nimajo kaj vračat, ker iz Evrope niso nič odnesli. Pariz, London, Madrid etc. pa so zgrajeni na krvi in bogastvu Azije, Afrike in Amerike.

     • Slovenski štor

      Hotel sem že odnehati,vendar vidim,da kar naprej ponavljaš mantro:Evropejci so krivi za vse zlo!
      Nam,Evropejcem,hočeš naprtiti večno krivdo,vsaditi v naše duše “greh”(ožigosati) in zato moramo večno “plačevati”.Vsa velika “mesta” v Evropi so zgrajena na krvi in bogastvu Azije,Afrike,Amerike.In to morajo vedeti že devetošolci OŠ.
      A si ti končal srednjošolo?Gotovo(!),kako potem ne veš,kdo je zgradil Aleksandrijo,Damask,Bagdad,Peking,Kairo,Babilon,Machu Picchu……Vse je narejeno na krvi in bogastvu drugih…
      Tvoj namen in cilj je “nadnacija”.Stara komunistična mantra,v izvirni obliki: proletarci vseh dežel združite se!Vera je opij za ljudstva!V glavi ni nič drugega kot “elektrika”.In tako naprej.
      Ta “filozofija” se prenaša v vsakdanje življenje kot protinarodna dejavnost,odprte meje za migrante,levičarji na oblast,vse je naše,izkoristiti je potrebno islam za naše cilje,napasti novodobne imperialiste(posebno ZDA),vse podružbiti,tako,da bo nova levičarska elita, v imenu ljudi to obvladovala,vere je potrebno zatreti-posebno kristjane,ti so bolj nevarni kot islam….čimprej naj pride kaos,anarhija in nato nova komunistična rasa,novi red.
      To mi je znano iz zgodovine!
      Tone,ni čudno,da si ves porisan!
      Tvoja “podtalna dejavnost” je spregledana.
      Belci nismo za odstrel niti nismo edini krici za vse zlo,smo tako kot drugi:ljudje!Vsi smo v osnovi enaki.Razlike,bi nas morale delati boljše.Če pa ti in tvoji levičarji komunisti,”sipate” med nas “strupe” nastane problem.Neznosen problem.Vera,upanje,ljubezen je sila,ki jo nemore premagati nihče,ne ti,ne levičarji,ne komunizem.
      Vsem ljudem v Južni Afriki želim mir in vse dobro!

     • exposingthetruth1111

      Kaj pa smo odnesli Slovenci ? Slovenija, Slovenska mesta komu, da smo komu kdaj dolžni ?

     • Tone

      Kdo pa pravi, da smo Slovenci komu kaj dolžni?

     • exposingthetruth1111

      Ti !

     • Tone

      Kje?

     • exposingthetruth1111

      Zato, ker mene označuješ za rasista kar nisem, samo zato ker se ne strinjam s tvojo ideologijo katero vneto zagovarjaš.

      preberi svoje poste za nazaj.

     • Tone

      Aha! Rep med noge, namesto, da se kulturno opravičiš za izjavo v afektu. Jaz vem, da tega nisem napisal, ker tega nikoli nisem mislil. Ti poišči, kje si to videl.

     • exposingthetruth1111

      katero izjavo ?

     • Tone

      Izjavo, da sem izjavil, da smo Slovenci nekomu nekaj dolžni.
      Ali imaš ti mogoče kakšno diagnozo?

     • exposingthetruth1111

      To je bilo direktno vprašanje tebi. Odgovoril si, da nismo, torej vse dobro, da se tukaj razumeva, da je tako, kar si sam potrdil.

     • Tone

      Demenca!

      exposingthetruth1111 >Tone • 8 ur nazaj
      Kaj pa smo odnesli Slovenci ? Slovenija, Slovenska mesta komu, da smo komu kdaj dolžni ?

      Tone >exposingthetruth1111 • 8 ur nazaj
      Kdo pa pravi, da smo Slovenci komu kaj dolžni?

      exposingthetruth1111 >Tone • 7 ur nazaj
      Ti !

      In še zmeraj nisi povedal, kje in kdaj sem to izjavil.

     • exposingthetruth1111

      no zdaj vidim da si imel v mislih samo angleže, Francoze in Nemce. Pa toliko da veš vseeno ti ne zaupam Tone, ne poznamo tvoje identitete, ampak me ne bi presenetilo ko bodo marksistična združenja imela kjer proteste v Sloveniji in boš tam vzklikal drugače. No ne bom špekulant, bomo videli oz ti se boš mogoče tedaj spomnil moj besed tukaj.

      Tone, zapomni si nekaj, Slovenija in narod Slovencev je samo en in Marksisti so izdajalci kateri ga hočejo uničiti. Ne samo z vsiljenimi migracijami in ščitenju kriminalcev in zločincev, ampak tudi s pomočjo LGBTQ se lotevajo naših otrok, kako bi jih radi po vzoru švedske pomehkužili, zmedli, zakompleksali in jih oropali pravice biti takšni kakršni so se rodili in jih je narava ob rojstvu napravila, zdrave in odprte za življenje – medtem ko z njihovimi LGBTQ metodami bi bi radi uničili nove generacije v najranljivšejem obdobju življenja in to je zavržno dejanje – na te zadeve je treba opozarjati in preprečiti pa če nas kličete kot naciji ali fašisti in še nevem kaj, mi vemo da zaščiti ranljive in žrtve plemenito dejanje, vi si pač zatiskate oči in puščate zlu, da uničuje ranljive – toliko o vaši morali.

     • Tone

      Zakaj bi moral poznati mojo identiteto? Ali jaz poznam tvojo?

     • sevenx

      Arabci niso nič odnesli iz Evrope?

     • Tone

      Kaj so Arabci odnesli iz Evrope?

     • sevenx

      Arabci so bili Otomansko cesarstvo. Otomanski vladarji so se imenovali “Kaiser i Rum” = Rimski cesar (Mehmed II -1453). Zato se je Istanbul imenoval Carigrad.
      – “The title (Kaiser-i Rum) passed down to his dynasty until the end of the Ottoman Empire in 1922”
      – Arab and Persian authors considered the Empire to be a continuation of the
      old Roman realm. In Sumatra, Malacca and the Indonesian archipelago, the
      Sultan was known as the “Raja Rum”, the Roman Raja.

     • Tone

      Nazaj v osnovno šolo!
      Otomani so Turki in z Arabci nimajo prav nobene zveze. Razen, da so jim nekaj časa vladali. In Istanbul se ni imenoval Carigrad, ampak se je Carigrad imenoval Istanbul. Arabci niso iz Evrope odnesli nič, so ji pa precej dali.

     • sevenx

      Očitno boš moral sam v OSNOVNO ŠOLO!
      Vključno s tvojim učiteljem zgodovine.

      1. točka : 1930: The City of Constantinople Renamed to Istanbul
      2. točka : Turkish is not the same as modern day Turkish. When Ataturk came to
      power, he removed 80% of the words and replaced them with different
      words.

      Before Ataturk’s lingual reforms,
      (Ottoman) Turkish had Arabic scripture. Ataturk changed it into Latin
      scripture because he believed it was more civilized and easier to learn
      which was crucial as most of Turkey at the time was illiterate.

      Ottoman
      Turkish was heavily influenced by Arabic and Persian. Saying that the
      Turkish language wasn’t affected by Arabic is wrong.

     • Tone

      1. točka : 1930: The City of Constantinople Renamed to Istanbul.
      Kje se tu Istanbul imenuje Carigrad?

      Ko so sprejeli islam je arabska kultura normalno vplivala na turško, niso pa zato postali Arabci. Kot je nemška kultura vplivala na slovensko pa zato nismo Nemci.
      Kar v šolo bo treba,

     • sevenx

      Če misliš da so ti ki danes živijo na ozemlju Turčije sami osvojili pol Evrope in 1453 leta ter zbrali 200.000 vojakov potem ti žal ni pomoči.

     • Tone

      Vojaki so res bili različnih narodnosti, saj je otomansko carstvo segalo do Maroka in Perzijskega zaliva, a je to bila turška vojska. Enako kot je Nemčija napadla Rusijo, v njej pa so bili tudi Slovenci, da o italijanskih, madžarskih, hrvaških polkih ne govorimo. Napadalci in poraženci so bili Nemci. Samo ti govoriš o arabskem ropanju Evrope. Ni ti pomoči, če ne boš šel v šolo.

     • sevenx

      Nehaj žaliti.

      1. Constantinople je latinsko ime za Carigrad ali drugače Carigrad je slovansko ime za Kontantinopel. Tako kot je danes npr. Croatia ime za Hrvaško kjer nikoli niso živeli Kroati.

      2. Otomansko cesarstvo je uporabljalo 3 jezike in vsak je imel svoj namen.
      – Turški – dvorni jezik
      – Arabski – jezik religije
      – Perzijski – literatura

      The language of the very early Ottoman court was Persian; it was the lingua franca language of the eastern Islamic world from Iraq to Bengal. In the
      mid-14th century, however, the language of all official documents was
      changed to Turkish, in a move which was perceived as scandalous by many.

      However,
      the cultural standards of the court demanded that all receiving a
      formal education learn Turkish, Arabic and Persian. Just as Arabic
      remained the language of theology, Turkish was the language of court,
      state and army while Persian was the language of poetry and literature.

     • Tone

      Kje se tu Istanbul imenuje Carigrad? Ali nisi malo zamešal vrstni red?

      In kakšno zvezo imajo ti jeziki z najino debato?

     • Clemen J.

      ti si glup ko točak, majkemi Istanbul je po slovensko Carigrad, ki se je preimenoval iz Constantinopla, ime ki izhaja iz Zahodnega rimskega imperija.

     • Tone

      Domačini so svoje mesto od vsaj 15. stoletja klicali Istambol, kar pomeni Mesto Islama.
      Toliko o glupem točku.

     • Clemen J.

      Na trčen tonček da si malo prebereš https://en.wikipedia.org/wiki/Istanbul

     • Tone

      In kaj naj s tem? Tu nikjer ne piše, da Istanbul pomeni Carigrad.
      In samo za to gre, da Istanbul ni Carigrad.

     • Tone

      Če ne znaš ali nočeš odgovoriti na vprašanje, ti ni treba mešati megle z blebetanjem. Kakšno vezo imajo z vprašanjem sužnji? Preden so prišli Evropejci, so živeli za svoj račun, na kakršen koli način že.

      Evropejci niso iznašli sužnjev, ker so ti znani še iz svetopisemskih časov. Evropske elite so imele sužnje tja so začetka srednjega veka. Danes pa spet prihajajo v modo.
      So pa Evropejci veselo trgovali s sužnji tja do 20. stoletja.
      Nekateri Afričani so bili nomadi, nekateri poljedelci, nekateri preprosta plemena, drugi so imeli organizirane države.

      Jaz pa živim na svoj račun.

     • St

      Kaj se ti tko vleces in zagovarjas divjake,ki so nas prisli istrebit? Tudi ti bos na vrsti,ko te ne bodo vec rabili.
      Odkrito to govorijo. Pomesal smo se med migrante,da Eu pomuslimanimo. Zato se ne zelijo prilagoditi EU.Mi bi se morali prilagoditi zavojevalcem.
      V Nemciji je 107 ljudi napadenih z nozem,sekiro vsak dan. Nekaj jih tudi umre.
      Kaj ti to podpiras? Ce to podpiras in razumes kot ok.si gnoj.

     • Tone

      Spet mešaš meglo in se ne držiš teme.
      Povej, kje in kdo to odkrito govori!

      Če verjameš nemškim nacističnim portalom, je to tvoj problem. K sreči je še vedno dovolj normalnih Slovencev.

     • sevenx

      Suženstva si niso izmislili Evropejci ampak Perzijci/Rimljani/Mongoli/Turki/.
      Črnci v Afriki so živeli v sužnjelastniških skupnosti.

      Evropejci so sami bili sužnji do sredine 19 stoletja.
      Glej:
      -1. Barbary slave trade (Severna afrika)
      -2. Perzija/Iran: The 1828 war with Russia put an end to the import of white slaves from the Russian Empire
      Evropejci so pa prvi ukinali suženjstvo (ZDA 1965).

     • Tone

      In kaj zdaj, ko si napisal to, kar sem napisal že jaz in mora vedeti vsak osnovnošolec, če hoče izdelati devetletko?

     • sevenx

      Ne govorim o starem veku ampak o 1400 naprej. In tega kar pravim ne učijo v šolah… Trdim da smo bili mi sužnji (Slave) – tako so nas imenovali v latinščini. In naše so Turki vozili v suženjstvo v sev. Afriko oz. druge dele. Turki = Perzijci = Rimljani = Mongoli = Sveto Rimsko cesarstvo. In vsako deželo ki jo je to cesarstvo osvojilo jo je naredilo “multikulti” že takrat. V Evropo so naseljevali “cigane” Evropejce oz. Venete pa vozili na druge dele sveta. Danes govorijo da smo mi Evropejci izvajali teror nad ostalimi kar ne drži. Zgodovina je samo zgodba oz. polresnica. Zdaj bodo poselili Evropo in

      učili v šolah da so črnci bili prvotni prebivalci Evrope (se že dogaja).

     • Tone

      Hvala bogu, da tega ne učijo v šolah.
      Ti se pa posvetuj s kakim strokovnjakom, za duševne motnje.

     • Clemen J.

      sužnje so imeli že Egipčani, cca 4000 let B.C.

     • Tone

      Kaj ste se tako zapičili v te sužnje. Sužnji so bili pred 4000 leti nekaj drugega kot pred 300 leti. Takrat je ekonomija temeljila na suženjstvu, kot je pozneje na tlačanstvu in še pozneje na delavstvu.

     • Slovenski štor

      Hvala za tvoj prijazni odgovor.
      V tebi je vse preveč nezadovoljstva,ker svet okoli tebe ni takšen kot bi moral biti po tvoji volji.
      Evropejci še danes trgujejo s “sužnji”.
      Arabci-muslimani javno govorijo o svojih sužnjih.
      Pred Evropejci v Afriki,so tam divjale vojne kot povsod drugod.Ljudje se v teh zadevah ne razlikujemo preveč.
      Ta bes,mučenje ljudi,nadvlada nad ljudmi je zlo.
      Rešitve so,poti so znane,vendar smo ljudje zelo različni.
      Hvala za opozorilo,da z blebetanjem mešam meglo.
      Ti bodi še naprej besni genij,ki sovraži vse,kar je desno od tebe.
      Lepo je,če živiš na svoj račun.To pravijo vsi levičarji in še kdo.Jaz tega za sebe ne bi mogel reči.Vedno človek potrebujeje kakšno pomoč.

    • Clemen J.

     Na račun kraje zemlje svojim bratom iz drugega plemena. Preberi malo kako je bilo v avfriki, kdo je zasužnjil največ črncev in jih prodal dalje na BV in nato v evropo.

     • Tone

      To se je dogajalo, ko so Evropejci že prišli tja. In nikakor niso mogli vsi živeti od tega.

     • Clemen J.

      Ne evropejci so v srednjo afriko zaečli prodirati tam v 4 stoletju, črnci so svoje zasužnjevali še za časa faraonov, približno 4000 let prej. Še pred evropejci pa so tam sranja počli jihadisti, muslimani ki so pobili ocenjeno okoli 1 miljardo afričanov.

     • Tone

      Ubogi Klemen, vse si pomešal. Moje sožalje!

 • Cucurbita Pepo

  Beli kmetje v Južni Afriki so do zdaj le nemo opazovali, kako jih črnci koljejo in jim kradejo kmeti.

 • stajerc5

  Najprej bomo streljali, nato vprašali, kdo gre, pravijo kmetje ob Kolpi, ki jim je zaradi migrantskega nasilja prekipelo!!!
  A NE BI BIL TO PRAVI NASLOV CLANKA, ce bi imeli jajca?

  • Boris_j

   Daj nehaj fantazirati no

   • stajerc5

    Vse se uresnici, saj si ze slisal za Jules Verna, nje-de!?

  • Tone

   Ne bi bil, ker tega kmetje ob Kolpi ne pravijo. Razen kak opranoglavi janševec.

 • Jurko

  Malo je to res bolj tako. Zemljiska reforma ni samo zaseg zemlje enim in predaja le te drugim. Treba je tudi poskrbeti za denar, ki ga bodo novi lastniki lahko vlozili v proizvodnjo. Recimo v obliki kredita. Potem se bo glede na izkusnje proizvodnja dvignila.

  Ce se naekrat gre v zasege potem se ekonomija navadno sesuje. To je prevelik sok za trg. Ne more se normalno prebaviti.
  Saj pravim ANC bi se lahko zgledoval po sosednji Namibiji.

 • Slovenski štor

  Prebral članek,komentarje…Levičarski komentarji so si vsi podobni in so na ravni “zajebancije”.Bolj resni so tisti komentarji,ki iščejo enakost,enakopravnost,pravice domorodcev,krivice belcev,izkoriščanje.In da je čas ,da domorodci dobijo nazaj vse,kar so jim kolonialisti vzeli.Vzeli so jim v glavnem zemljo(rudniki so drug problem!).Če domorodcem vrnejo zemljo,kar je “najlažje”,se vprašam,kaj bodo oni z njo?Nekaj podobnega(razmišljati je potrebno o bistvu) je bilo v Jugoslaviji(v Sloveniji-kulaki,v Vojvodini-Nemci,v Slavoniji-Nemci,”kulaki”….v Vojvodino so nasljevali ljudi iz Zagore,Like…,v Sloveniji-zadruge;kmetijstvo bi kmalu propadlo;bila je lakota,brez pomoči UNNRE bi se težko izvlekli;v 60-letih so bili rešitev delavci v Nemčiji…),v SZ(grozne lakote,na stotine tisoče umrlih…).V šoli in javno se o tem ni smelo govoriti.V šoli smo jedli sir,imeli jajca v prahu,mleko v prahu….zelo dolgo,60 leta.Povsod tam,kjer se je zasejal socializem je bilo sranje.Tam pa, kjer so socializem prinašali, Tito in neuvrščeni je bilo še dodatno sranje(mimogrede,Jugoslavija je tisti čas bila ena največjih izvoznic orožja na Svetu.Tito je izvažal “smrt”.In to še danes počno določene države na Balkanu).Ob vsem kolonializmu,so posamezna območja v Afriki hitro napredovala,recimo,Južna Rodezija,Južna Afrika.Južna Rodezija je postala kaj hitro kmetijska velesila.Prišla je neodvisnost neodvisnosti…In danes je to ena najrevnejših držav Afrike, z uničenim kmetijstvom.Danes se država imenuje,Zimbabve.Domorodce rešujejo humanitarne organizacije in misionarji.Sedaj gre po isti poti Južna Afrika.Zgodilo se bo podobno kot v Zimbabveju.Ne bi razglabljal o vzrokih,ker jih je preveč.Dejstvo je,da domorodci sami niso sposobni narediti bistvenega koraka naprej,drugi razlog so njihove elite(še vedno niso izpeljali oblikovanja narodov-nacij),tretji razlog so levičarji v vseh možnih oblikah,ki jih vznemirjajo,četrti razlog so razne oblike mafij in švercerjev…In sedaj se jih je dotaknila še najmodernejša tehnologija-komunikacijska sredstva ob nekritičnem razumevanju Sveta,mnogi mislijo,da se ponekod “cedi med in mleko” in dogaja se “napad migrantov” na Evropo iz Podsaharske Afrike(so še drugi razlogi-islam,hoče v Evropo…).
  Sploh ne preseneča dogajanje v Južni Afriki,kjer “šuntajo”,hujskajo domorodce na belce.
  Levičarji in razne svetovne organizacije imajo prste vmes.Govorijo,kako mora “zahod” plačati grehe svojih prednikov.Klatijo tako bolane,da sploh ne vidijo,da sami sebi režejo “vejo na kateri sedijo” in podirajo “drevo” od katerega živijo.
  Kričijo proti ZDA in drugim imperialistom,a od njih živijo.Noro,da bolj noro ne more biti.
  Rešitve so,vendar je potrebno najprej zaustaviti to “norijo”.Probleme je potrebno reševati tam,kjer so.Preseljevanje “narodov” ne pride v poštev,zaradi stabilnosti družb,ki so pogoj za kvaliteto življenja,tudi tistih,ki so nezadovoljni.
  Pomembno je zaustaviti pohlep,napuh,sebičnost.Vzpostaviti kulturo obnašanja na čim višji ravni.Učiti in živeti ZLATO PRAVILO.Učiti in spoznavati,kaj pomeni resnica,iskrenost in ljubezen.
  Za konec,sprašujem se,kaj je delala naša šola in kaj smo delali starši v zadnjih petindvajsetih letih(v naši svobodni Sloveniji),da so mladi tako nevedni in da nevidijo,da je prvo potrebno biti človek in nato….levičar;da je potrebno,prvo poznati zgodovinsko resnico in nato sprejemati zaključke,ocene;da se brez dela(polnega znoja) ne da živeti;da se ne sme živeti na račun drugega….
  Stavek,ki ga ponavljam:če bi socialisti(moja pripomba:levičarji) poznali ekonomijo,ne bi bili (nikoli) socialisti! (Hayek).

  • Tone

   “Če domorodcem vrnejo zemljo, kar je “najlažje”, se vprašam, kaj bodo oni z njo?”

   Dokler v Afriko niso prišli Evropejci, tam ni bilo nič več lakote kot v Evropi.

   • Slovenski štor

    Ali si buhtelj,ali se delaš buhtlja,ali….!
    Si ti eden tistih,ki živi večno?
    Če si,mi povej,kako so živeli ljudje v Južni Afriki v petnajstem stoletju.
    Poljedelstvo,živinoreja…..
    Število prebivalcev….
    Organizacija družbe….
    Glej,če nočeš rešiti starega problema,takoj naredi nov problem!,to je tvoj način.
    V današnjem času,v “globalnem svetu” moraš vedeti,kaj boš z zemljo!Nismo več v času požigalništva,čeprav se to počne(problem ekologija!),marsikaj se počne z zemljo,kar se ne bi smelo,tudi v “razvitem svetu”….Razlog je v pohlepu,neznanju,nevedenju,neveri in ljudeh kot si ti,ki gledajo ta svet ozko,pristransko,zgodovinsko skrivenčen,in obsojajo vse,ki niso materialisti.
    Glih ti veš koliko lakote je bilo primerjalno v Evropi in J.Afriki v 16.stoletju.
    Oprosti,pozabil sem,da si “genij”!

    • Tone

     Ni mi treba večno živeti niti potovati v preteklost.
     Danes imamo znanost, ki raziskuje preteklost. Znanstveniki lahko ugotovijo za tisočletja nazaj, kako so ljudje živeli, kaj so delali, kaj so jedli, katere bolezni so imeli, kod so se selili, s kom so se borili, kakšno kulturo so imeli itd.

   • slosin

    miško, Afrika je imela koncem 80. let nekaj več kot 800 mio prebivalcev, danes pa 1,2 miljarde….kriv je Zapad, a ne? Namesto, da bi delal, rajši seksajo….Banane ne obrodijo zadosti, tako kot včasih…

    • ljubinica

     Kriv je Zapad, a ne?
     Seveda je kriv Zapad.
     Zapad je izkoreninil lakoto in bolezni … zato rojeni otroci v glavnem prezivijo (nekoc so jih pa vecino pobrale bolezni in lakota ….).

 • cosmosjasnovidec

  Tako se tudi dela in je edini izhod naučiti muslimansko golazen redu ter jih vsaj nekoliko seznaniti z civilizacijo.
  Će Europa ne bi bila naseljena z samimi strahopetnimi posranimi državljani bi že davno bila očiščena te muslimanske gnusobe katera jih pobija,posiljuje,ropa itd.
  Pri meni velja enak zakon.Kdor se na silo ter nenajavljen prikaže na mojem ozemlju se smatra že za pokojnega.Jaz ne bom čakal,da nekdo ubije mene in bom raje seveda jaz njega prej.
  Mrtvemu mi več ne bi koristil nikakršen zakon zato jaz drugačnega tudi ne upoštevam in me sploh ne zanima tako,da me nikoli niti ne bo.Če se ne boš branil sam te drugi ne bo kar je garantirano.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • St

   Res je! Tako se dela. Razmisljam enako. Bolj jaz njega kokr on mene. Zalega levicarska verjetn razmislja kontra.

  • Ales

   Jaz se pa tebi userjem in pocsijem v tvoja usrana usta in na butasto glavo. Tele na kubik. Žal bolj grdih besed ne poznam.

 • exposingthetruth1111

  Mislim da bo tukaj primer Zimbabwe 2…..belce bodo poklali in nagnali….pol bo pa lakota in pomankanje de javu, že videno v Zimbabwe.

  • shadow_bu

   in pol bodo šli vsi črnci (iz južne Afrike) v Evropo belcev pa ne bodo sprejeli

   • exposingthetruth1111

    ali pa nekaj takega ja, v glavnem slabi scenarij v vsakem primeru za nas Evropo in za belo manjšino v vsakem primeru.

 • Borut Stari

  Očitno so danes omogočili na zavodih za osebe s posebnimi potrebami neomejen dostop do interneta.Očitno moderatorja ne premorete.

 • Boris_j

  Spodaj je nek štor skovikal, da sem glede neenakosti dajal 100 let stare podatke.

  Južna Afrika je po podatkih iz zadnjih nekaj let, najbolj neenaka družba na svetu. Tukaj je graf washingtonske Svetovne banke, ki to potrjuje: https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2018/04/02/598864666/the-country-with-the-worlds-worst-inequality-is

  Upam, da štor ni preneumen in, da razume kaj je to Ginijev koeficient.