fbpx

[VIDEO] Napovedi se uresničujejo: Spolni napadi na pustnih karnevalih se vrstijo

Foto: epa

V Kölnu so v četrtek – ob začetku pustnega karnevala – zabeležili občuten porast prijavljenih spolnih napadov. Po navedbah policije so na debeli četrtek prejeli 22 tovrstnih prijav, vseh prijav, vključno s telesnim poškodovanjem in poškodovanjem stvari, pa je bilo 224.

Direktor kölnske policije Michael Temme je povedal, da je število prijavljenih spolnih napadov na tokratni debeli četrtek v primerjavi z letom 2015 občutno poraslo – lani so prejeli 9 prijav, leto poprej 10. Letos je bila žrtev spolnega napada tudi belgijska novinarka, 2 napada od 22 pa sta bila huda.

Belgijsko novinarsko spolno nadlegovali kar pred kamero
Belgijska televizijska novinarka je bila žrtev otipavanja in spolnega nadlegovanja pred prižgano kamero, je povedal Temme. Neko drugo žensko pa so zjutraj, ko se je z uličnega rajanja vračala domov, podrli na tla in očitno posilili, je dodal.

https://www.youtube.com/watch?v=AAIFIuxcRwc

Na policiji sicer domnevajo, da gre večje število prijav spolnih napadov pripisati večji pripravljenosti žrtev, da se po silvestrskih napadih dejansko obrnejo na policijo.

Policija v Kölnu je imela v četrtek sicer polne roke dela, saj je prejela skupaj 224 prijav – od telesnega poškodovanja do poškodovanja stvari. V posredovanju je bilo lažje poškodovanih 11 policistov. Z nočjo je naraščala poraba alkohola, s tem pa tudi agresivnost. V policijskem pridržanju je pristalo 180 ljudi, je povedala predstavnica policije.

V Stukenbrocku posilili 24-letnico
V drugih karnevalskih mestih v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija so bile razmere večinoma mirne. “Z izjemo nekaj prerivanj in kalitve miru ni bilo pri nas nič hujšega,” so povedali na policiji v Duisburgu. Podobno je bilo v Düsseldorfu, Bonnu in Mönchengladbachu. So pa iz kraja Stukenbrock poročali o posilstvu 24-letnice, osumljenca so že prijeli.

Zaradi silvestrskega dogajanja, ko so skupine moških, ki naj bi bili večinoma arabskega in severnoafriškega porekla, v Kölnu in drugih mestih napadali in ropali ženske, je nemška policija poostrila varovanje karnevalskih praznovanj v Severnem Porenju-Vestfaliji.

N. K., STA