fbpx

[VIDEO] Narobe svet: napovedovalka vremenske napovedi na Švedskem zakrita v hidžab, v Iraku pa svobodno razkazuje svoje lase

Oproščeno bi vam bilo, če bi ob gledanju spodnjega videoposnetka mislili, da gre pri prvem za bližnjevzhodni televizijski program. A motili bi se. Gre za Švedsko, ki jo migranti iz Bližnjega vzhoda vidijo kot sanjsko destinacijo in je bila v zadnjih letih končni cilj množičnih romanj migrantov skozi Evropo. Država, ki je v preteklosti slovela po svoji uspešni integracijski politiki in spodbujanju večkulturnosti ter strpnosti, počasi priznava napake, storjene v preteklosti. 

https://twitter.com/OnlineMagazin/status/884866646032175104

Po migrantskem valu, ki je zajel Evropo leta 2015, je ta severnoevropska država napovedala zaprtje meje z Dansko in izgon 80.000 migrantov. Kazati so se začele razpoke v integracijski politiki. Migranti le s težavo najdejo zaposlitev, še posebej tisti z nizko stopnjo izobrazbe, kar se kaže v visoki stopnji brezposelnosti. Medijska hiša BBC News pa je Švedsko že označila za ‘izvoznico džihada‘, zaradi množičnega priseljevanja migrantov. Država pa se sooča tudi s pomanjkanjem stanovanj, stopnja kriminala se v zadnjih letih povečuje, strmo se povečuje število spolnih napadov in množičnih posilstev. Neodvisna raziskovalna skupina je s pomočjo uporabe švedskih sodnih dokumentov ugotovila, da so v primerih množičnih posilstev moški s tujim izvorom odgovorni za kar 9 od 10 napadov. Država pa je preplavljena s t. i. ‘no-go zones’ oziroma prepovedanimi conami, kamor si tudi policija komajda upa, švedski zakoni pa tu ne veljajo.

Foto: youtube.

Medtem pa v Iraku …
Postopno v Iraku in drugih bližnjevzhodnih državah prihaja do mehčanja strogih islamskih pravil, tudi teh, ki zapovedujejo način oblačenja. Še posebej mlajša generacija žensk ni več pripravljena brezpogojno slediti navodilom. ki jih je Mohamed zapisal v koran pred več kot 1300 leti. Na Bližnji vzhod se širi evropeizacija, vključno z zahodno modo, ki pa hidžaba (vsaj v preteklosti) ni sprejemala.

U. V.