fbpx

[Video] Nečakinja Marine Le Pen na konvenciji desnice v Parizu svarila pred “veliko nadomestitvijo”

Nečakinja Marine Le Pen in nekdanja poslanka takrat še Nacionalne Fronte Marion Maréchal na Konvenciji desnice v Parizu (vir: twitter)

Nečakinja Marine Le Pen in nekdanja poslanka Nacionalne Fronte Marion Maréchal je v svojem govoru v Parizu na konvenciji desnice, ki se je odvijala konec septembra 2019 svarila pred nevarnostjo velike nadomestitve in pozvala francosko desnico, da se poveže, namesto, da se stalno prepirajo med sabo. Njena nastop naj bi naznanjal vrnitev v francosko politiko potem ko je leta 2017 odstopila kot poslanka in ustanovila svoj inštitut.

“Prvi veliki, najpomembnejši izziv je velika nadomestitev, ta demografska ura, ki odšteva, ki nam že daje vedeti o možnosti, da bi postali manjšina v deželi naših prednikov,” je svarila nečakinja Marine Le Pen in nekdanja poslanka takrat še Nacionalne Fronte Marion Maréchal na Konvenciji desnice v Parizu.

Nekdanja poslanka je v svojem govoru večkrat poudarila, da je glavna težava s katero se sooča Francija spreminjajoča se demografska slika, ki Francijo iz najstarejše hčere katoliške cerve spreminja v malo nečakinjo islama.

Velika nadomestitev posledica odločitev elite
Po besedah Maréchalove, je terorizem zgolj vrh ledene gore, ki je nastala po 40 letih masovnega priseljevanja, islamskih lobijev in politične korektnosti.

Idejo tako imenovane “velike nadomestitive”, ki pravi, da masovno priseljevanje in ideja nadomestitve prebivalstva z migranti lahko vodi samo v družbene in politične nerede je prvi predstavil francoski pisec Renaud Camus.

Problem, kakor ga je videl Camus se skriva v dejstvu, da elita verjame v zamenljivost vsega, kar tu vključuje tudi ljudi. Za elito ni važno ali bo v Franciji delal Francoz ali migrant iz Kameruna, glavno je, da je delavec. Dejstvo, da se teorija ne obnese v praksi in da zaradi odločitev privilegirane elite trpijo navadni ljudje pa jih še nikoli ni ustavilo.

Desnica mora biti enotna
Ob tem je Maréchalova desnico v Franciji pozvala, naj preneha z razdrobljenostjo in se raje poveže v eno veliko politično silo. Govor Maréchalove naj bi po pisanju Voice of Europe predstavljal njen veliki povratek v francosko politiko, ki jo je zapustila leta 2017, ko je odstopila kot poslanka v parlamentu in ustanovila Inštitut za družbene, ekonomske in politične vede (ISSEP) v Lyonu.

Ivan Šokić