fbpx

[VIDEO] To morate videti: Izjemna izpoved nemške najstnice ob soočenju z migranti

”Ti ljudje ubijajo vaše otroke, ubijajo vaše ženske. Nujno potrebujemo zaščito. Smo tako prestrašeni, a ne želimo biti. Ne želimo biti prestrašeni, ko gremo v trgovino, ko se znoči. Politiki živijo samo v svojih vilah, pijejo svoje koktajle in ne naredijo ničesar,” v videoposnetku pojasnjuje 16-letna Nemka. V svoji izpovedi pove, da je to “klic na pomoč” in da življenje v Nemčiji od začetka migrantske krize ni takšno, kot ga kažejo v medijih. “Angela Merkel, uničila si Nemčijo,” še dodaja. 

16-letna Bibi Wilhailm je najstnica, ki živi v Nemčiji. Trenutni dogodki so jo spodbudili, da je na YouTubu objavila 20-minutno izpoved, v kateri skuša razložiti, da življenje v Nemčiji od začetka migrantske krize ni več takšno, kakor izgleda v medijih. ”Prestrašena sem. Tudi če grem z družino le v trgovino ali pa v kino s prijatelji. Zelo težko je tu živeti kot ženska,” še pravi v videu.

Nemčija je bila včasih krasna država
Najstnica v videoposnetku pripoveduje o tem, kako migranti buljijo vanjo, ko se sprehaja po mestu, med seboj šepetajo, poleti pa so njo in njeno prijateljico zmerjali s kurbo, ker je nosila majico s kratkimi rokavi. ”Ne vem, kaj se dogaja z Nemčijo. Včasih je bila tako krasna država. Danes pa me je resnično strah na vsakem koraku,” dodaja. 

“To je resnica. Ne smemo več hoditi ven iz hiš. Ne smemo več nositi naših oblačil. Ne smemo več živeti nemškega življenja. To je žalostna resnica,” je “novo” Nemčijo opisala Bibi.

“Moški, zaščitite svoje otroke in svoje ženske!”
”Zakaj, povejte mi, zakaj se teh ljudi ne deportira? Moški, zaščitite svoje otroke in svoje ženske! Mi potrebujemo to zaščito! Resnično nas je strah!” v svojem nagovoru prosi Bibi. “Ali je to normalno, da se moram jaz, 16-letnica, bati hoditi zunaj svoje hiše? Ne, ni normalno. Ubila si Nemčijo!” je do politike Angele Merkel kritična nemška najstnica.

M. G.