fbpx

[Video] Nemška policija ubila moškega, ki je med napadom z nožem vpil Allah Akbar

Foto: iStock/Printscreen

Iz Nemčije poročajo o napadu z nožem, v katerem sta poškodbe utrpela dva mimoidoča pešca. Čeprav je napadalec med napadom vzkliknil Allahu Akbar, preiskovalci še niso potrdili terorističnega ali islamističnega motiva za napad. 

Napad z nožem se je zgodil v četrtek zvečer v bližini železniške postaje v Ansbachu na Bavarskem. Preiskovalci so sporočili, da še naprej preučujejo okoliščine napada, v katerem je policija podivjanega napadalca ustrelila.

V napadu sta bili ranjeni dve osebi, ki pa sta, kot je razvidno iz priloženega videa, spadali k večji skupini ljudi. Dve žrtvi naj ne bi utrpeli življenjsko nevarnih poškodb, policisti pa v napadu niso bili poškodovani. Po navedbah oblasti je policija približno ob 18. uri uporabila strelno orožje, pri čemer je napadalec kljub takojšnjim poskusom oživljanja utrpel hude rane in umrl na kraju samem.

Tukaj si lahko ogledate začetek napada:

Gre za starega znanca policije
Napadalec z nožem je bil star 30 let, je povedal tiskovni predstavnik policije in potrdil, da je bil znanec policije. “Vemo, kdo je,” je stežka povedal, vendar ni želel izdati več podrobnosti, saj preiskava še poteka, poroča nemški Die Welt.

Po podatkih policije je moški južno od železniške postaje v Ansbachu napadel več mimoidočih in z nožem ranil najmanj dve osebi. Trenutno ni mogoče izključiti, da je 30-letnik neselektivno napadel mimoidoča. Policisti pozivajo vse priče, da se jim oglasijo.

Napadi z nožem in islamističnim ozadjem postajajo del nemškega vsakdana, odkar je država na široko odprla vrata nezakonitim migrantom, od katerih se večina več kot očitno ni uspela asimilirati.

Sara Kovač