[Video] Neurje pustoši po delih države: Močni sunki vetra, tisoči brez elektrike

Foto: youtube/screenshot

Anglijo in Wales je ponoči zajelo hudo neurje, ki so ga poimenovali Katie. Silovit veter z dežjem je za sabo pustil pravo razdejanje: odpovedane lete na bližnjih letališčih, izruvana drevesa, poškodovane hiše in okolice. Več tisoč ljudi je ostalo brez elektrike, strele, ki so udarjale ob zemljo, pa so zanetile tudi nekaj požarov.

Veter je pihal s sunki tudi do 170 kilometrov na uro, poroča britanski BBC. Za London in jugovzhodni del države je trenutno razglašen oranžni alarm, so sporočili iz britanske meteorološke agencije Met Office.

V času najmočnejših sunkov vetra je bilo brez elektrike okoli 100 tisoč domov, velik del le-teh pa je brez oskrbe z električno energijo že ves dan. Britanska agencija za hidrološke razmere je zaradi obilnega dežja razglasila tudi alarm za kar 29 območij, kjer so reke že prestopile bregove, in še dodatnih 150 opozoril, kjer je nevarnost poplav izjemno velika. Zaprti so tudi številni mostovi in poplavljene ceste, javni promet je ponekod ustavljen.

 

Neurje Katie pa je povzročilo tudi nekaj veselja – vsaj za tisto ekipo, ki je s pomočjo vetra prišla do gola. Sunki vetra so namreč na nogometni tekmi motili smer žoge; ta je preskočila nekaj igralcev in preko vratarjevih rok poletela naravnost v gol.

https://twitter.com/BreatheSport/status/714379658679156736

A. D.