fbpx

[VIDEO] Neverjeten posnetek: Trenutki groze, ko je požar zajel hišo

Ogenj, požirajoči plameni, dim, nato pa pokanje stekel na oknih in celotno hišo prekrije dim. To je le ena izmed tragičnih zgodb kanadskih družin, ki se v teh dneh spopadajo z največjim požarov vseh časov.

Kanadska regija Fort McCurray se že od torka bori z enim največjih požarov, zaradi katerega je večina stanovalcev že zapustila svoje domove.

Kandačan James O’Reilly in njegova žena sta dva izmed mnogih, ki sta morala zapustiti svojo hišo. Kako njuno dvajset let staro domovanje požirajo ognjeni zublji, pa sta spremljala kar preko mobitela, ki je bil povezan s kamero, ki jo je James, sicer navdušenec nad tehniko, imel postavljeno v dnevni sobi, piše medij The Star.

Poginili tudi ribici v akvariju
Tako je nastal posnetek grozljive moči ognja, ki požira in uničuje vse, kar mu je na poti. Na posnetku se vidi, kako se požar širi po prostoru. Najprej dim, nato pokanje stekla. Poleg tega, da žalujeta za izgubljenim domom, pa je O’Reillyjevima hudo tudi zaradi ribic, ki sta ostali v akvariju v hiši in poginili.

Hkrati pa sta gasilcem hvaležna za vso pomoč. Ob tem pravita, da sta jo odnesla veliko bolje kot nekateri drugi, ki so bili v nesreči prav tako prizadeti.

B. O.