fbpx

[Video] Še verjamete v integracijo in sobivanje? Velika večina mladih muslimanov na Norveškem se strinja s kamenjanjem žensk!

Foto: Twitter

Če si morda kdo zatiska oči pred tem, da v Evropi ni radikalnih muslimanov in da so to le natolcevanja, si mora nujno pogledati kratek video izsek iz Muslimanske varnostne konference na Norveškem, ki kaže na to, da so mladi muslimani iz Afrike in Bližnjega vzhoda daleč od integracije v evropsko družbo. 

Video posnetek nazorno prikazuje govorca na varnostni konferenci, ki predava več sto mladim muslimanom na Norveškem. Ta izpostavlja, da nikakor ne more razumeti, čemu se tolikokrat kdo spravlja nad povabljene govorce in jih označuje kot radikalne muslimane, ki med poslušalce širijo radikalna prepričanja. “Če kdo očita, da govorec podpira smrtno obsodbo za homoseksualce, smrtno obsodbo za ta ali drugi zločin, rečem ne ta govorec ni radikalen, takšna prepričanja ima vsak musliman. Zato, ker ti tega javno ne poudarjajo, še ne pomeni, da v to ne verjamejo.”

Večina meni, da niso radikalni
Svoje navedbe dokazuje odziv prisotne publike na konferenci. Namreč, ko govorec prisotne vpraša, kdo je normalen in ne radikalen musliman večina dvigne roke. Večina strinjanje izrazi, ko jih ta vpraša, če bi ženske morale sedeti ločeno od moških, enako pa tudi v primeru, ko jih vpraša, če se strinjajo, da se ženske v primeru neposlušnosti kamenja.

Kot lahko vidimo je radikalnost močno zasidrana že v mladih muslimanih, ki živijo v Evropi, še bolj zastrašujoče pa je, da so ti zase prepričani, da v njihovih prepričanjih ni nič radikalnega.

H. M.