fbpx

[VIDEO] Ni za občutljive: Med nedeljsko mašo v cerkvi v Anambri ‘džihadistični klavec’ ubil 20 kristjanov, več kot 30 jih je v kritičnem stanju

Fotografija je simbolična. Foto: youtube

Med nedeljsko mašo v Anambri v Nigeriji je ‘džihadistični klavec’ napadel kristjane, ki so se zbrali v tamkajšnji cerkvi, in dvajsetim zadal smrtne rane, več kot 30 pa hudo ranil.

Napad na kristjane se je zgodil v katoliški cerkvi Sv. Filipa v Ugwu Oye v Ozubulu v Anambri, ki se nahaja na jugovzhodu Nigerije. Novica o džihadističnem napadu se je nemudoma razširila po različnih omrežjih, predvsem pa so si bili uporabniki teh omrežij enotni, da se je zgodila “črna nedelja”. Mnogi so namreč trepetali za svoje življenje, saj je v cerkev vkorakal neznanec in začeli množično streljati naokrog že nadvse zgodaj zjutraj. Na mestu so odkrili 20 mrtvih, drugi so poškodbam podlegli v bolnišnici v Ozubulu.

“Morilca je treba soočiti z zakonom”
Jihad Watch piše, da njihov portal sočustvuje z vsemi prizadetimi družinami, hkrati pa poudarja, da je to čas, “da se združimo proti kakršnemu koli barbarstvu nad našimi ljudmi”. Pišejo, da zdaj ni čas za ‘igro obtoževanja’, temveč za dobre ljudi, ki jih je ustvaril veliki Bog, da bi “vstali in zaščitili naše ljudi”. Predvsem pa apelirajo na varnostno agencijo v Nigeriji, ki mora storiti vse, da bi ustavila morilca iz Ozubula ter ga soočila z zakonom. “Noben izgovor ne sme opravičevati, da se nekdo ‘preseli’ v božjo cerkev in začne streljati nedolžne vernike.”

Video, ki so ga lokalni prebivalci posneli kmalu po napadu, si lahko ogledate spodaj. Pozor, ni za občutljive, saj so v njem posnetki človeške krvi.

M. S.