fbpx

[Video] Noro: Migranti skušajo čez grško mejo z lestvami, ki so si jih izdelali sami!

Foto: posnetek zaslona

Iz Grčije poročajo o migrantih, ki skušajo skozi mejo, zavarovano z ograjo, prodreti kar z lestvami, ki so si jih izdelali sami. Za zdaj pri zaradi takojšnjega posredovanja grških in evropskih sil niso bili uspešni. Situacija na meji je sicer zelo napeta, na turški strani se je zbralo že več tisoč mlajših moških, dodatno pa razmere s svojimi provokacijami otežuje tudi turška policija.

Po družbenih omrežjih krožijo bizarni prizori s turško grške meje, ki prikazujejo za boj sposobne horde migrantov z lestvijo, ki so si jo izdelali sami, da bi na ta način vdrli v Evropo. Kot poroča Voice of Europe, si migranti lestve izdelujejo iz drevesnih debel, z njimi pa si nato skušajo pomagati preplezati ograjo na meji, ki jih je do zdaj uspešno zadrževala na turški strani meje.

Kot poročajo grški mediji, za zdaj migranti pri svojih namenih niso bili uspešni niti z lestvami in sicer zaradi takojšnje intervencije grške policije in pripadnikov Frontex, ki patruljirajo ob meji.

Minister za zaščito državljanov Michalis Chrisochoidis je sporočil, da se na meji nahaja več tisoč provokatorjev, večinoma mlajših moških: “Namen Turčije je, da zlomi naše meje in izsili Evropo, da bi si izborila boljši položaj.”

Na meji več tisoč migrantov, s provokacijami pa začela tudi turška policija

Na meji sicer vlada zelo napeta situacija, tekom konca tedna je prišlo do incidenta, v katerem je turška policija skozi ograjo pričela provocirati pripadnike avstrijskih elitnih specialnih sil iz enote Cobra: “Kaj delate tu? To ni vaša država?” Avstrijski specialci so jim odvrnili: “To je naša dežela, branimo evropske meje!”

Rok Krajnc