[Video] Noro: Migranti skušajo čez grško mejo z lestvami, ki so si jih izdelali sami!

Foto: posnetek zaslona

Iz Grčije poročajo o migrantih, ki skušajo skozi mejo, zavarovano z ograjo, prodreti kar z lestvami, ki so si jih izdelali sami. Za zdaj pri zaradi takojšnjega posredovanja grških in evropskih sil niso bili uspešni. Situacija na meji je sicer zelo napeta, na turški strani se je zbralo že več tisoč mlajših moških, dodatno pa razmere s svojimi provokacijami otežuje tudi turška policija.

Po družbenih omrežjih krožijo bizarni prizori s turško grške meje, ki prikazujejo za boj sposobne horde migrantov z lestvijo, ki so si jo izdelali sami, da bi na ta način vdrli v Evropo. Kot poroča Voice of Europe, si migranti lestve izdelujejo iz drevesnih debel, z njimi pa si nato skušajo pomagati preplezati ograjo na meji, ki jih je do zdaj uspešno zadrževala na turški strani meje.

Kot poročajo grški mediji, za zdaj migranti pri svojih namenih niso bili uspešni niti z lestvami in sicer zaradi takojšnje intervencije grške policije in pripadnikov Frontex, ki patruljirajo ob meji.

Minister za zaščito državljanov Michalis Chrisochoidis je sporočil, da se na meji nahaja več tisoč provokatorjev, večinoma mlajših moških: “Namen Turčije je, da zlomi naše meje in izsili Evropo, da bi si izborila boljši položaj.”

Na meji več tisoč migrantov, s provokacijami pa začela tudi turška policija

Na meji sicer vlada zelo napeta situacija, tekom konca tedna je prišlo do incidenta, v katerem je turška policija skozi ograjo pričela provocirati pripadnike avstrijskih elitnih specialnih sil iz enote Cobra: “Kaj delate tu? To ni vaša država?” Avstrijski specialci so jim odvrnili: “To je naša dežela, branimo evropske meje!”

Rok Krajnc

 • Mirko

  Če imajo napadalne naprave za premostitev ovir na meji in jih uporabijo, to niso več begunci, ampak invazijske sile, torej streljati na invazijske sile brez opozoril Bojo pa že te Turki pobrali, tako kot so jih pozvali iz Libije naj pridejo po trupla turških teroristov.

 • VERZIFIKATOR

  Perzijcev napad zdaj kot v antiki,
  a junak se grški ne predaja,
  Salomina, Sparta in Ahaja,
  slišijo se vojske bojni kliki.

  Bo prišel še čas, o tem ni dvoma,
  novi Aleksander zopet vstane,
  nad despote orientalske plane,
  prepodi jih tja na vzhod, do doma.

 • Unikatna

  Pravi begunci tega ne delajo! EU ima že sama velike probleme z virusom, ne potrebuje še dodatnih problemov. Kaj jim ni jasno, če bi bili zaželeni, bi bila meja odprta. Zato podpiram, da SLO zavaruje svoje meje z vojsko.

  • AlojzZ

   Mogoče, mogoče bi bilo bolj pametno, če bi šli naše meje braniti v Grčijo in Bolgarijo. Ali pa na mejo hrvaška – Bosna?

   • lokec

    Seveda bi bilo prav. Saj je neki fronteks vendar bolj slabo opravlja svoje delo.

  • 0 Cool

   Pravi patrioti tudi niso zionistične podlasice in podpirajo Yinon načrta.

 • 16x ceplen

  Tuki ima pa Janez zelo prav. Mejo je treba čuvati z vsemi sredstvi. Ne vem kaj evropske enote počnejo v Grčiji medtem ko uni skačejo po ograji??? Na meji mora bit vojska, policija spušča čez mejo tiste, ki jim je to dovoljeno, vojska strelja tiste, ki jim ni dovoljeno, pa vseeno poskušajo. Konec debate.

 • All Bot

  Vse zgleda, kot ena srednjeveška invazija, ko so Turčini oblegali Evropejska mesta. Upam, da se bo Kitajski CPC Aids razširil med to golaznijo dovolj hitro in jih malo onesposobil.

  • sunday

   bojim se, da bodo takrat imeli pri zdravljenju prednost pred nami slovenci !!!

 • Novakec1

  Pri nas pa ne rabijo lojter, jih policaji v kombije natrpa pa gas v azilni dom po papirje da lahko sranje po €U delajo.

 • Olga101

  Kje je vojska?

 • Gren

  STRELJATI NIČ ČAKATI !

 • sunday

  pri nasilnem vstopu v eu bi jih bilo potrebno najprej razkužiti – potopiti v živo apno – za kak dan !!!

  • 16x ceplen

   Ideja sploh ni slaba, čeprav ima Bin Salman iz Saudove Arabije še bolj popoln recept. On ukaže razkužiti tako, da ga najprej narežejo na kose in potem kose namakajo več dni v solni kislini …

   • sunday

    ja tudi o.k., ampak bi predolgo trajalo za takšno maso gnilih musli podganjih iztrebkov – pri mojem predlogu pa skopljemo ob meji jamo in kar sami vanjo padajo – res pa ne bi bilo slabo v živo apno dodati še kaj solne kisline – ne bi moglo škoditi !!!

 • sunday

  pa kdaj jih bote začeli streljati no, kdaj? – ali pa dajte puške nam prostovoljcem in bo meja neprehodna in dežela ter ljudje varni !!!

 • šmentanamuha

  “Otroci brez spremstva” pa to. A iščejo posvojitelje?

 • xtc

  Samo 11,43 ,ko pokukajo ilegalno čez mejo.

 • cosmosjasnovidec

  Pri nas pa kar masovno prehajajo brez lestev in se nihče ne pobriga za to.
  Spet so v zbirni center odpeljali cirka 101 musliča ne da bi jih stirali nazaj na hrvatijo.
  Kot sem vedno navajal ena ali druga vlada je isti šmorn saj se ni spremenilo popolnoma nič.
  —————————————————————————————————————-
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  —————————————————————————————————————-

 • 0 Cool

  Pa jih toliko v nič dajete, da niso nobeni doktorji. :D