fbpx

[VIDEO] Norvežane srečala pamet: Razbili so LGBT-ideologijo in ukinili “inštitut za spol” s proračunom 56 mio EUR

(Foto: iStock)

Dandanes smo lahko priča vsiljevanju teorij spola, ki nam v glave želijo vcepiti, da biološki dejavnik pri določitvi spola ni ključen, ampak je stvar proste izbire. Torej po njihovo: če ste ženska in se počutite kot moški, potem ste lahko moški in seveda obratno. Tovrstno famo je mogoče zaslediti med številnimi znanstveniki, od katerih bi pričakovali, da so pri svojem delu profesionalni, ne pa da vidijo tisto, kar želijo videti in kar narekujejo trenutni trendi določenih posameznikov. Oglejte si zanimiv dokumentarni film, ki govori o indoktrinaciji prebivalstva v teoriji spola na Norveškem. Rezultat raziskovanja je bilo prenehanje financiranja, v višini 56 milijonov evrov, Nordijskega inštituta za spol in posledično njegova ukinitev, so zapisali na 24kul.si.

Dokumentarni film, ki je bil predvajan na Norveškem, vključuje znanstvenike, ki zagovarjajo stališče, da je pri razlikah med spoloma ključen kulturni dejavnik, pri tem pa popolnoma zanemarjajo biološkega, ki ga zagovarjajo njihovi angleški kolegi. Voditelj v filmu izpostavlja, da je na Norveškem, ki je bila leta 2008 izbrana za državo z največjo enakopravnostjo, prisoten trend, da se ženske v zelo majhnem številu zaposlujejo v tradicionalnih moških poklicih, enako pa velja tudi za moški spol. Voditelj je podal podatek, da vse od leta 1980 velja statistika, da 90 odstotkov medicinskih sester predstavljajo ženske in da je le 10 odstotkov inženirk. Kristen Mile, nekdanja komisarka za enake možnosti, pojasnjuje, da je kljub vladnim poskusom, da bi ta trend obrnili, nek učinek viden le leto ali dve, potem pa se stvari zopet vrnejo na stara pota.

Oglejte si zanimiv dokumentarni film, ki govori o indoktrinaciji prebivalstva v teoriji spola na Norveškem. Rezultat raziskovanja je prenehanje financiranja (56 milijonov evrov) Nordijskega inštituta za spol in posledično njegova ukinitev.

Norveška znanstvenica Camilla Schreiner trdi, da modernejša, kot je država, manj deklet se zanima za tehnične predmete, pri tem pa zavrača kakršenkoli vpliv biologije in dodaja, da so vloge spola globoko zakoreninjene med mladimi. Jorgen Lorenzten s Centra za interdisciplinirane študije spolov na Univerzi v Oslu gre celo še dlje, saj trdi, da so si ženske in moški med seboj  razen genitalij – popolnoma enaki. Po prepričanju ene izmed raziskovalk so danes še vedno vidna drugačna pričakovanja od fantov in deklet, to pa vpliva tudi na njihovo obravnavo, ne da bi o tem razmišljali. Po njenem vpliv za razlike tako ni podan le s strani staršev, ampak tudi okolja, pri čemer navaja primer trgovin z otroškimi igračami, ki za deklice izdelujejo barbike, za fante pa avtomobilčke. Kot lahko vidimo, norveški raziskovalci mislijo, da prirojene razlike med spoloma niso pomembne.

Britansko-ameriška anketa, ki je vključila 53 različnih držav in pri kateri je sodeloval profesor in psiholog Richard Lippa, je razkrila, da so moški ne glede na kulturo veliko bolj zainteresirani za tehnične poklice, ženske pa usmerjene v delo z ljudmi, kar kaže na to, da gre za biološke vzroke. Tudi testna igra, ki vključuje otroke, stare nekaj mesecev, kaže, da fantje izberejo igrače, namenjene fantom, in deklice igrače za deklice, kar kaže na to, da se otroci rodijo z jasnimi biološkimi nagnjenji. Angleški strokovnjak za avtizem Simon Baron je pri potrditvi navedbe, da so razlike med spoloma vidne že od rojstva, navedel podatke raziskave, ki so pokazali, da medtem ko novorojenčkom pokažejo predmet ali obraz, se dečki za dlje časa ozrejo za predmetom in deklice za obrazom. Najbolj zanimivo je to, da je to vidno že prvi dan življenja. Kot lahko vidimo, pride do razlikovanja, še preden se otroci spoznajo z igračami ali različnimi kulturnimi nagnjenji.

Kot lahko vidimo več kot dovolj dokazov, ni mogoče zanemariti biološkega razloga, ki spola medsebojno razlikuje. Nihče ne trdi, da drugi vplivi niso prisotni, a gre zato, da je to glavni in poglavitni dejavnik, ki ga kljub utopijam nekaterih neprofesionalnih raziskovalcev in znanstvenikov, ki so naklonjeni teoriji spola, ni mogoče zanemariti. Pustite deklicam, da so deklice, in fantkom, da so fantki.

H. M.