[Video] Nov napad islamista! V Sydneyju napadalca z nožem, ki je kričal “Alahu akbar”, zaustavili pogumni mimoidoči!

Napadalca so ustavili pogumni mimoidoči.

Ponovno smo priča nasilnemu napadu domnevno muslimanskega moškega. Tokrat se je incident zgodil v avstralskem Sydneyju, kjer je napadalec, ki je med napadom kričal “Alahu akbar!”, z nožem zabodel eno žensko, še eno mrtvo žensko pa so našli v stavbi ob kraju incidenta, a policija zaenkrat ne more potrditi, da gre za povezana dogodka. Napadalec je po vsej verjetnosti želel umoriti ali poškodovati čim več ljudi, hujše posledice napada pa so uspeli preprečiti mimoidoči, ki so napadalca ulovili in onesposobili.

V Sydneyju je bil po napadu na žensko aretiran napadalec z nožem, ki je med napadom kričal “Alahu akbar!”. Še eno žensko so po dogodku našli mrtvo v stanovanjski stavbi ob kraju incidenta, a kot navaja BBC, za zdaj ni znano, ali je njena smrt povezana z napadom. Napad se je zgodil ob 14. uri po lokalnem času, po pojasnilih policije pa je napadalec nameraval z nožem zabosti čim več ljudi. Poškodovana ženska je na zdravljenju v bolnišnici.

Napadalca so onesposobili mimoidoči, med drugim so pomagali trije Britanci
Za to, da napad ni imel hujših posledic, so v največji meri zaslužni mimoidoči. Okoliščine je pojasnil Supt Gavin Wood iz policije New South Walesa: “Trenutno kaže, da napad ni bil izzvan. Med preiskavo smo odprti za vse možnosti.” Napadalca so med drugim lovili mimoidoči in gasilci. Japonska turistka Aya Yamada je za BBC povedala: “Napadalec je imel kri na majici. Kričal je, v rokah držal nož in skočil pred avto tik pred nami. Drug moški s stolom in nekateri gasilci so ga lovili. Bila sem v avtu z možem in prijatelji in lahko smo takoj pobegnili.”

Napadalca pomagali onesposobiti tudi trije britanski moški
Med tistimi, ki so pomagali onesposobiti napadalca, so bili tudi trije britanski moški iz Manchestra. Eden izmed njih, Lee Cuthbert, je za medije povedal: “Pri tem ne razmišljaš, samo ukrepaš. Resnično je bilo nadrealistično, zelo, zelo nadrealistično. Vsi smo pomagali loviti, pri tem smo delovali skupaj, a Luke O’Shaugnessy je bil resničen heroj. Lovil ga je najodločneje in uspel ga je dohiteti.”

Napad z nožem v Sydneyu. (Foto: Twitter)

Premier dejanja mimoidočih označil za pogumna
Videoposnetki incidenta, ki že krožijo po spletu, jasno prikazujejo, kako moški teče po ulicah in pri tem vihti nož, preden ga mimoidoči skušajo ustaviti. Prek družbenega omrežja Twitter se je že odzval tudi avstralski premier Scott Morrison, ki je zapisal, da je nasilen napad resnično zaskrbljujoč, dejanja mimoidočih pa je označil za pogumna.

Rok Krajnc

 • Black_Raven

  takemu samo šus v čelo problem rešen prokleta govna retardirana…

 • Amerikanc

  Saj ni sam kriv. Šolstvo je krivo.

  • Franc Šink

   Tako je.

 • Artur

  Za naše narodno izdajalske komunajzle bi bila ta muslimanska glista idealna za rekrutacijo svojih bodočih volilcev ali celo za izvrševalca naročenih nalog pri katerih so dovoljena vsa sredsva (za rezanje špic): https://www.rtvslo.si/blog/likar/totalitarni-rezimi-na-dolgi-rok-lahko-uspevajo-le-pri-narodih-z-nizkim-inteligencnim-kvocientom/111599

  • Marko Snoj

   Misliš narodno izdajalsko sds komunistično glisto ki je prejel častni musli doktorat zaradi prizadevanja pri nastanku nove musli države v Evropi.

   • Anton

    pozabil si popapcati tabletko

    sarkazem press

    • Marko Snoj

     Ne rabim,nisem možgansko okužen s to komunistično glisto.Tebi tudi tabletke ne pomagajo,si neozdravljiv.

   • Artur

    Hmmm kdo bi to bil iz SDS ? No eden mi je že padel na misel ampak… ampak ali ti veš, da so vsi v istem EU NWO satanističnem šmornu in, da morajo vsi naši politikantski od levajzlov do desnih sredincev, mehkih, trdih, sredincev in takšnih ali drugačnih politkantskih žoharjev na oblasti ali v opoziciji ubogati gazde iz tega šmorna, vsi morajo igrati poguben teater good guy bad guy za zavedeno, pohlevno drugo, tretjerazredno populacijo, malo pobrskaj po podatkih kjer so rezultati glasovanj v EU parlamentu v zvezi z nastankom nove musli države v Evropi Ipd.

 • Anton Zgaga

  Koga vse ne objavljatr tukaj. Pa tako veliki napisano za Avstralijo. Kaj se nič pri nasd ne dogaja?

 • Waltter

  Okoliščine je pojasnil Supt Gavin Wood iz policije New South Walesa: “Trenutno kaže, da napad ni bil izzvan. Tekom preiskave smo odprti za vse možnosti.” – ne pozabit na te besede, so podlaga da ga bodo po hitrem posopku ven spustili. Sicer oni trije Anglezi pa lahko se kaj fasejo kako kazen, tak na lepe oci kot je pri avstralcih v navadi.

 • Black_hawk

  Zakaj amerika ne vrže eno atomsko na cel BV?

  • trumpet2018

   ne rabiš, že imajo sodobno tehnologijo, kjer pobiješ samo ljudi, stavbe pa ostanejo nedotaknjene, brez sevanja in brez kontaminacije

 • trumpet2018

  domnevno musliman? če krići alah akbar, je vedno musliman v 99 procentih, ali pa je zmešan levičar, drugih možnosti ni, kakšni avstralski novinarji pa so to, pa menda ni nič povezano, džizus, pravi ” raziskovalni” novinarji, kot naš levićarski lažnivi fake mediji. sami novinarski iztrebki

 • maverkick

  24 novih DEBILOV ne kenjite… Tole je biu insajd đob

  • ZatonMesecnikov

   Zabadal je v imenu Alaha….

  • Stajerka

   …kak se ti ljubi odpirat nicke do nezavesti……očitno še nisi dojel, da tukaj obstaja neverjetna rešitev – BLOKADA……

   • trumpet2018

    tunek se vsakih 14 dni reinkarnira z novim nickom :) vendar tudi to mu nič ne pomaga

 • Jan Kovalski

  Pri nas bi levičarji protestirali, da so “vaške straže” posegle v pristojnost države, ki ima edina monopol nad nasiljem, in da je potrebno vse te ki so tega onesposobili kaznovati in zapreti..
  Najbolj glasen bi bil Darko Štrajn.

 • Olga101

  Čestitke pogumnim moškim!

 • Stajerka

  ….vsa čast, dobro so ga……neprecenljiv prizor, telo pod 2 stoloma, na glavi pa gajba…….takšen upor bo vnesel več nezanesljivosti napadalcev kot uradna politika…….ker se je drl verske slogane, kazen: ves čas prestajanja kazni, 2x dnevno čiščenje največje krščanske katedrale v Sydneyu……

 • Schemva Miro

  Slovensko se nauči,cepec zabiti.

 • Artur

  Cel svet je v ku..u zaradi leve izrojenosti.
  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/getMoreAdds/

 • McBobo

  “””Premier dejanja mimoidočih označil za pogumna”””

  Pri nas bi premier najodločneje obsodil lov na nemočnega, bogega, bogaboječega človeka.

  • samsara

   Podučil bi nas namreč, da navadni ljudje ne smejo prevzemati vlog in dela ostreznih državnih organov, saj le ti pri nas popolnoma obvladujejo razmere, začenši s kontrolo državne meje s Hrvaško.
   V ozadju pa je le strah pred zdravorazumskim samoorganiziranjem ljudi, z namenom zavarovati zdravje, življenje in imovino sevbe ter svojih bližnjih. To bi spasoma morda lahko preraslo v delovanje za odstranitev vzrokov naraščajočega kaosa v državi in promotorjev le tega.

 • to_mi_delaj

  Fafajonka bi ga zaustavila, ko bi mu rit nastavila.

 • Dixie

  Spet neki podivjani amiš

 • Igor Kodelja

  Če bi ga pri nas uloviw in nalomu dobiš sigurno leto zaporA.pa še wilkomarji bi te tožili