fbpx

[VIDEO] Nov napad v Jeruzalemu: Palestinka z nožem napadla mimoidočega Juda

Foto: epa.

V Jeruzalemu je ponovno prišlo do napada; 29-letna ženska palestinskega rodu je z nožem napadla mimoidočega ortodoksnega Juda, zatem pa lažje poškodovala še moškega arabskega rodu. Posnetek napada, ki ga je objavil Times of Israel, prikazuje prebivalko vzhodnega Jeruzalema, kako prečka cesto, nakar izvleče nož in z njim nekajkrat zamahne proti moškemu, ta pa se napadu uspe izogniti, poroča Breitbart

Temu je sledil drugi napad na moškega, ki je bil oblečen v majico s hebrejskim napisom, zaradi česar ga je napadalka, ki je tudi mati petih otrok, zamenjala za Juda, poročajo tuji mediji. Moški je bil lažje ranjen v roko, odpeljali so ga v jeruzalemsko bolnišnico Hadassah Hospital Mount Scopus. Napadalko je policija kmalu obvladala in aretirala. Pridržali so tudi njenega moža, izraelska policija pa je izvedla preiskavo njunega doma.

Stopnjevanje nasilja v svetem mestu
Od septembra 2015 so palestinski napadalci ubili 48 Judov, dva Američana, Palestinca in britanskega turista, večinoma v strelskih napadih, napadih z nožem ali vozilom. V istem času je življenje izgubilo 259 Palestincev, večinoma so bili to napadalci. Izraelske oblasti verjamejo, da je večina tovrstnih napadov, zlasti tistih, ki jih izvajajo ženske ali dekleta, oblika samomorov prek policistov ali vojakov (“suicide by cop” oziroma “suicide by soldier“). Napetosti v vzhodnem Jeruzalemu pa so se zelo povečale po terorističnem napadu na območju Temple Mount, 14. julija, v katerem sta bila ubita dva izraelska policista.

U. V.