fbpx

[Video] Nov šokanten prizor z ruskih ulic: V pretepu življenje izgubil znan in uspešen športnik

V ruskem kraju Kabarovsk je življenje v uličnem pretepu izgubil ruski prvak v dvigovanju uteži Andrej Dračjov, vse to pa je posnela kamera. Moškega, ki mu je v dvoboju vzel življenje, še vedno iščejo.

Ruski prvak v dvigovanju uteži Andrej Dračjov je umrl v bolnici po številnih poškodbah glave, ki jih je utrpel v uličnem pretepu v mestu Kabarovsk na vzhodu Rusije. Incident se je zgodil pred kavarno v središču  mesta, dogodek pa so ujele tudi kamere.

22-letni svetovni prvak v dvigovanju uteži se je znašel v pretepu po tem, ko sta se z nasprotnikom dogovorila, da nesporazum rešita z dvobojem. Ruski mediji poročajo, da se je spor zanetil, ko sta se sporekla o tem, “katera športna disciplina je boljša in učinkovitejša.”

Kaj se dogaja na ruskih ulicah?

Glede na brutalnost videoposnetka je iz njega razvidno, da je bil žrtvin nasprotnik veliko bolj izurjen v borilnih veščinah, saj ga je pokončal po hitrem postopku z dvema brcama v glavo, nato pa ga je nemočnega iz nezavestnega še nekajkrat močno udaril v obraz. Vse to se je zgodilo, še preden so prišli varnostniki. Uboja je osumljen Anar Alakveranov, ki je pobegnil s kraja zločina, policija pa ga še vedno išče.

Andrej Dračjov je bil mladinski svetovni prvak v dvigovanju uteži leta 2008, v članskih vrstah pa je dosegel drugo mesto na svetovnem prvenstvu leta 2011. Konec julija je enako žalostno končal evropski mladinski prvak v rokoborbi Juri Vlasko, ko so ga ubili v pretepu ob obali Bajkalskega jezera.

C. Š.