fbpx

[VIDEO] Nov teroristični napad: Več kot 30 mrtvih, večina mladostnikov

Islamska država je znova udarila. Samomorilski napadalec se je razstrelil na nogometnem igrišču v iraški vasi Al-Asriya blizu Bagdada. Teroristični napad je izvedel ravno v trenutku, ko so organizatorji po nogometni tekmi podeljevali pokale igralcem.

Umrli nogometaši so bili večinoma mladostniki, stari med 10 in 16 let. V napadu je bilo ranjenih še okoli 100 ljudi, Islamska država pa je že prevzela odgovornost za napad.

Sekretar Združenih narodov Ban Ki-Moon je za iraške medije dejal, da je zgrožen nad napadom in hkrati izrazil globoko sožalje svojcem in družinam žrtev, poroča BBC. Ubit je bil tudi tamkajšnji župan in vsaj 5 pripadnikov varnostnih služb.

Razstrelil se je ob koncu nogometne tekme
Terorist je nosil samomorilski jopič. Razstrelil se je v petek zvečer ob koncu amaterske nogometne tekme. Napad se je zgodil na območju, ki ga sicer džihadistična skupina ne nadzoruje, zato si tukaj za tarče pogosto izbirajo civiliste.

https://www.youtube.com/watch?v=RX26MXsCNM0

To je že drugi večji teroristični napad v tem mesecu. V začetku marca je bilo v mestu Hila, ki leži 80 kilometrov južneje, ubitih je bilo več kot 60 ljudi. Takrat se je samomorilski napadalec s tovornjakom cisterno, ki je bil obložen z razstrelivom, zaletel v nadzorno točko vlade.

N. K.