[Video] Nov trend (norost) levih aktivistov: Po trgovinah razlivajo mleko

Foto: (Posnetek zaslona)

“Polivanje mleka” je v soboto potekalo na osmih različnih lokacijah vključno z Londonom, Manchestrom, Norwichom in Edinburghom. Najnovejši okoljevarstveni trend je očitno zlivanje mleka v trgovinah z živili.

Po vsem Združenem kraljestvu levi aktivisti, predvsem najstniki in mladi, ki mislijo, da jih skrbi za okolje, izlivajo mleko po trgovinah na tla, po prodajnih pultih, na ostale mlečne in tudi mesne izdelke.

“Mlečna industrija je neverjetno uničujoča za okolje. Prvih pet mesnih in mlečnih korporacij na svetu je zdaj odgovornih za več emisij toplogrednih plinov kot podjetja Exxon, Shell ali BP,” so iz organizacije za zaščito živali Animal Rebellion zapisali v sobotnem tvitu in dodali “Zdaj POTREBUJEMO rastlinsko prihodnost”.

Iz organizacije so ob tem delili tudi poročilo organizacije Grain in Inštituta za kmetijstvo in trgovinsko politiko, ki pozivata planet, naj “dramatično zmanjša svoje emisije toplogrednih plinov” z odpravo uživanja mesa in mlečnih izdelkov.

Spomnimo, da sta nekaj dni nazaj levičarski aktivistki v narodni galeriji v Londonu s pločevinko juhe vandalizirali umetniško delo slikarja Vincenta van Gogha. Šlo je za podnebne aktiviste, ki se zavzemajo za odpravo fosilnih goriv. Levi aktivisti po vsem svetu imajo veliko skupnega, ko gre za uničevanje kulturne dediščine, poleg tega pa jih spremljajo še vulgarni nastopi, podobni našim Fotopubovcem. Vse to pospremijo z objavami na socialnih omrežjih.

Sara Kovač