fbpx

[Video] Obupani demokrati nad Trumpa z lažnimi dokazi! Ponarejajo tvite!

Jamie Raskin (Foto: epa)

Demokrati še naprej nadelujejo s svojo cirkuško predstavo, s katero želijo doseči, da bi se Donalda Trumpa pozvalo k odpoklicu z oblasti. Stvar je absurdna, saj Trump sploh ni več ameriški predsednik, pa ga vseeno želijo pozvati k odpoklicu z oblasti. Poleg tega je na plano prišla še informacija, da so demokrate v sredo ujeli z lažnimi dokazi. 

S tem, ko so bili demokrati ujeti z lažnimi dokazi v rokah je postalo jasno, da jim sploh ni mar za resnico, ampak jim gre zgolj za to, da kaznujejo nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa in mu onemogočijo, da bi še lahko sploh kdaj kandidiral za predsednika ZDA.

Demokrat Jamie Raskin spada med tiste člane predstavniškega doma, ki se najbolj goreče zavzema za odpoklic Trumpa. Ta je med drugim na govorniškem odru ves skrušen razlagal izkušnjo družine, ki je bila tisti dan z njim tam, da bi bila priča prenosu oblasti. Ko mu je hčerka dejala, da po tej izkušnji ne želi nikoli več v Kapitol, naj bi ga to neverjetno prizadelo. Očitno pa so nekateri v znak maščevanja Trumpu pripravljeni narediti vse, tudi navajati lažne dokaze. Tako so gonilni motorji odpoklica z oblasti, katerih vodja je Raskin, zatrdili, da naj bi Trump po napadu na Kapitol po nesreči poklical senatorja Mika Leeja, ko je v resnici hotel govoriti s senatorjem Alabame Tommyjem Tubervillom.

https://twitter.com/TrumpWarRoom/status/1359674846062469120?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1359674846062469120%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fsummit.news%2F2021%2F02%2F11%2Fdemocrats-caught-using-fake-evidence-at-impeachment-trial%2F

Član predstavniškega doma David Cicilline je namreč zatrdil: “Senatorja Leeja je poklical po naključju, senator Lee pa je dejal, da je pravkar končal z molitvijo v senatni dvorani.” Cicilline je nato Trumpa obtožil, da naj bi od Tubervilla zahteval, da naj dodatno ugovarja štetju glasov. Kaj kmalu pa se je izkazalo, da je bila celotna trditev navadna laž, saj je senator Lee jasno poudaril, da se to v resnici sploh nikoli ni zgodilo.

Naposled le prišlo do priznanja, da je šlo za lažno trditev
Senator Lee je po poročanju Summit News poudaril, da sam ni nikoli zatrdil nič glede telefonskega pogovora, ki vključuje Trumpa in Tubervilla. Zaradi izrečenih laži je bil Lee vidno razburjen, zato je pričel kričati. To pa je le spodbudilo Raskina k priznanju, da je bila ta trditev lažna in se je zato strinjal, da se jo umakni.

Foto: Twitter

Ni prvič, da so nasprotniki Trumpa ujeti na laži. Član predstavniškega doma Eric Swalwell iz vrst demokratov je namreč postregel s tvitom Trumpa, kjer naj bi Trump retvital enega izmed zapisov podpornice, s katerim je želel le tega očrniti. Nato pa se je izkazalo, da gre za navaden fotošop.

Nina Žoher