[Video] Od Putinovega rojstnega mesta do daljne Sibirije se njegovi nori vojni na ulicah upirajo Rusi

Foto: Twitter

Iz večih ruskih mest poročajo o protestih proti vojni v Ukrajini, nekateri so privabili prav veliko množico ljudi. Ruska policija je mnoge aretirala.

Nora poteza ruskega trdorokca Vladimirja Putina, da danes napade sosedno Ukrajino, očitno ne bo ostala dobro sprejeta niti med Rusi. Za avtokratskega voditelja je poznavalec dr. Aleš Maver za Siol dejal, da je duševni bolnik, ki se ne bo ustavil, dokler ne bo ustavljen. Največjo moč, da to stori, ima ob neaktivni mednarodni skupnosti prav ruski narod.

Iz večih mest od južnega Toljatija do vzhodnega Habarovska namreč poročajo o protestih. V Moskvi so po poročanju Moscow Times prijeli 50 pacifistov. Vodja shoda proti vojni je borka za človekove pravice Marina Litvinovič. Po poročanju neodvisnih medijev so jo prijeli pred domom. Nekaj nasprotnikov vojne so prijeli pred ukrajinsko ambasado v Moskvi. Ostalim so tožilci zagrozili, da bo prišlo do “negativnih posledic.”

V Sankt Peterburgu, Putinovem rojstnem kraju, se je zbrala velika množica ljudi, ki jo je policija prav tako želela razgnati.

Ljudje se zbirajo tudi v sibirskem mestu Novosibirsk.

Sara Kovač