[VIDEO] Odraščal sem z mamo in njeno žensko ter devet let živel homoseksualno življenje. Zakaj?

(Foto: iStock)

“Nisem imel nobenega moškega lika, ki bi mu lahko sledil, moja mama in njena partnerica pa nista bili niti tipična očeta niti tipični materi. Posledično sem imel zelo malo prepoznavnih družbenih iztočnic, ki bi jih lahko ponudil svojim potencialnim prijateljem – fantom ali dekletom, saj nisem bili niti samozavesten niti občutljiv za druge. Tako sem le redko sklepal prijateljstva in se zlahka odtujil,” je osebno izpoved povedal Robert Oscar Lopez, ki je 17 let odraščal v razmerju dveh lezbijk. V mladosti je devet let živel aktivno homoseksualno življenje, danes pa je poročen in ima otroke.

Mica Škobrne je že pred časom na portalu iskeni.net objavila članek z naslovom “Odraščal sem z dvema mamama”, v katerem Robert Oscar Lopez, profesor angleškega jezika na kalifornijski državni univerzi Northridge, pričuje o svojem odraščanju z dvema mamama. Med drugim je povedal:

“Nisem imel nobenega moškega lika, ki bi mu lahko sledil, moja mama in njena partnerica pa nista bili niti tipična očeta niti tipični materi. Posledično sem imel zelo malo prepoznavnih družbenih iztočnic, ki bi jih lahko ponudil svojim potencialnim prijateljem – fantom ali dekletom, saj nisem bili niti samozavesten niti občutljiv za druge. Tako sem le redko sklepal prijateljstva in se zlahka odtujil. Homoseksualne osebe, ki so odraščale s heteroseksualnimi starši, so lahko imele težave s svojo spolno usmerjenostjo; a ko pridemo do širokega družbenega območja prilagoditev, ki niso povezane s spolnostjo – kako se obnašati, kako govoriti, kako delovati – pa so bili deležni privilegija učenja doma. Mnogi istospolno usmerjeni se ne zavedajo, kakšen blagoslov je, če odrasteš v tradicionalnem domu.”

“Gejevsko gibanje se trudi na vse pretege, da bi zagotovilo, da jih nihče ne bo slišal … Zakaj torej takšna zarota molka s strani LGBT-voditeljev? Lahko samo ugibam iz položaja, v katerem sem. Spoštujem materin spomin, ampak ko je potrebno spregovoriti o težavah mojega odraščanja, ne olepšujem besed. Zgodnejše študije so preučevale otroke, ki še vedno živijo s svojimi homoseksualnimi starši, zato otroci niso mogli svobodno spregovoriti, saj so vsi obremenjeni s spoštovanjem do staršev, krivdo in strahom, da bi izgubili njihovo podporo. Ob poskusih, da bi odkrito spregovoril, pa sem bil sam več desetletij dobesedno zatrt.”

24kul.si