fbpx

[Video] Odvetnik 17-letnega Kyla Rittenhousa napovedal tožbo proti Joeu Bidnu zaradi klevete, da je mladenič beli supremacist!

17-letni Kyle Rittenhouse se brani še pred tretjim napadalcem, ki je nanj planil s pištolo, gre za obsojenega kriminalca, ki ne bi smel posedovati strelnega orožja, podpredsednik Joe Biden (foto: twitter/EPA)

Potem ko je izgubil na soočenju proti ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, je nekdanji podpredsednik Joe Biden na Twitterju širil laži o 17-etnem Kylu Rittenhousu, ki je med izgredi v Kenoshi v samoobrambi ustrelil tri napadalce Antifa – vse po vrsti obsojene kriminalce. Dva od napadalcev, obsojeni pedofil in družinski nasilnež sta zaradi strelnih ran izdihnila. Posnetki so pokazali, da Rittenhouse ni streljal prvi, to je storil nek drug izgrednik. Ravno tako je 17-letnik hispanskega porekla in nima nikakršnih povezav s kakršnimikoli belimi supremacisti.

“Formalna zahteva za javni popravek v imenu Kyla Rittenhousa je v pripravi za Biden-Harris kampanjo,” je preko Twitterja v sredo sporočil 17-letnikov odvetnik Lin Wood. “Ravno tako zahtevam, da Joe Biden nemudoma umakne lažne obtožbe, da je Kyle beli supremacist in član milice odgovoren za nasilje v Kenoshi.”

Biden je namreč po končanem prvem soočenju s Trumpom okrcal predsednika: “Tega ni mogoče drugače povedati: Predsednik ZDA ni želel zanikati belih supremacistov na sinočnjem soočenju,” in priložil videoposnetek kjer je med drugim videti tudi 17-letnega Rittenhousa.

Seveda je tudi Bidnova izhodiščna trditev o Trumpu laž, kajti ko je moderator zastavil vprašanje, ali je Trump pripravljen zanikati bele supremaciste, je Trump vprašal, naj mu jih navede poimensko, ko je Chris Wallace navedel skupino Proud Boys, jih je Trump nemudoma pozval naj se držijo stran od izgredov in prepustijo zveznim oblastem da opravijo svoje delo. Nato je pozval Bidna naj se odreče govorjenju o Antifa, a tega ni storil. Biden je celo zanikal, da je Antifa kakršnakoli organizacija, kaj šele teroristična. Za Bidna je Antifa “ideja”.

Kakor je pojasnil Wood, gre za očiten primer klevetanja, kajti Biden je v svojem tvitu uporabil tako Rittenhousovo ime kot podobo, s čimer so izpolnjene zahteve za tožbo zaradi klevete. Demokrati v kongresu si zaradi poslanske imunitete lahko privoščijo, da Rittenhousa okličejo za terorista in še sto drugih laži, a Biden nima poslanske imunitete.

Rittenhouse se sooča z obtožnico, ki ga med drugim bremeni načrtovanega umora, ker je 25. avgusta v samoobrambi ubil dva in ranil tretjega napadalca. V preiskavi do sedaj, kakor poroča RT niso našli nikakršnih povezav s protivladnimi milicami ali skupinami “belih nacionalistov”. Vse kar so našli, je bila Rittenhousova podpora za policijo in, da se je januarja 2020, udeležil shoda v podporo ameriškemu predsedniku  Trumpu.

Ivan Šokić