fbpx

[VIDEO] Ognjena krogla v ZDA ubila 18-letnika in poškodovala sedem drugih udeležencev

Foto: Youtube

Zaradi udarca je 18-letnik, po tem ko je padel iz ”Ognjene krogle”, kot se imenuje vlakec smrti na sejmu v Ohiu, umrl. Sedem drugih je bilo ranjenih. Tri žrtve so v kritičnem, štiri na srečo v stabilnem stanju. V tem trenutku njihova imena še niso znana.

Fant, ki je nezgodo s smrtnim izidom naključno posnel, je dejal, da so ljudje kričali na operaterja, naj vožnjo upočasni. Ta je čez nekaj trenutkov vlakec zasilno zaustavil, a na žalost prepozno. Sedeži so se najprej začeli tresti, nato pa se jih je nekaj dobesedno ”odlomilo” od preostalih, ljudje pa so z velike višine padli skupaj z njimi. Tudi njihovi pasovi so se nenadoma odpeli.

Foto: Youtube

Po nesreči so ljudje bežali s prizorišča in jokali. Najmlajši poškodovani udeleženec je imel le 13 let, najstarejši pa 41. Zaradi hudega udarca ob tla je 18-letnik na prizorišču umrl takojšnje smrti. Trije poškodovanci so 12 ur po dogodku še vedno v kritičnem stanju, enega izmed teh so tudi že operirali.

Foto: Youtube

Devray Williams, ponesrečenka: ”Najprej je bilo vse normalno, nato pa so se med vožnjo sedeži začeli nenadzorovano tresti. Tudi dekle, ki je sedelo zraven mene, je to potrdilo, nato pa sem zagledala žensko, ki je bila kar naenkrat v zraku in je začela padati. Nato je nek fant padel neposredno na tla. Udarec je bil močan. Ljudje, ki so padli s sedežev, nekaj trenutkov sploh niso dihali.”

Usodna vožnja je nedvomno povzročila travme tako udeležencem kot pričam. Zakaj je do grozljive nezgode prišlo in kaj jo je povzročilo, še ni znano. Guverner Ohia je že dal izjavo, da ga je nezgoda zelo razžalostila, sploh zaradi tega, ker bi sejem moral biti kraj zabave. Njegove misli so z žalujočimi, naročil je preiskavo dogodka in do nadaljnjega zaprl vse podobne vožnje in vlakce smrti v državi.

Foto: Youtube

A. L.