[Video] Ogromen požar v Ulsanu v Južni Koreji: 77 hospitaliziranih, na stotine evakuiranih!

Ognjeni zublji, ki so zajeli stolpnico v Ulsanu v Južni Koreji (vir: Twitter)

Ogromen požar je zajel 33-nadstropni stanovanjski blok v Ulsanu v Južni Koreji, pri tem pa je bilo vsaj 77 ljudi hospitaliziranih zaradi vdihavanja dima, na stotine evakuiranih s kraja dogodka. Iz posnetkov, objavljenih na spletu, je razvidno, kako ognjeni zublji zajemajo poslovno-stanovanjsko stavbo Samhwan Art Nouveau v južnem mestu Ulsan. Lokalna televizijska postaja je poročala, da je požar izbruhnil v dvanajstem nadstropju stavbe in se hitro razširil vse do vrha bloka.

Domneva se, poroča RT, da naj bi močan veter pomagal razširiti požar, ki je v četrtek izbruhnil okoli 23. ure po lokalnem času. Stavba Samhwan Art Nouveau se nahaja v okrožju Dal Dong in vsebuje 127 apartmajev ter nakupovalnih enot.

Posnetki s prizorišča kažejo, da so iz stavbe padali goreči ostanki, med katerimi so nekateri padli na bližnji supermarket. Čeprav je požar v stolpnici bil hitro pogašen, je ogenj zajel tudi trgovino.

Več kot 40 stanovalcev je bilo evakuiranih na streho prizadete stavbe, lokalna poročila pa navajajo, da so bile na kraju ekipe nujne pomoči, ki so jim nudile prvo pomoč. V reševanje je bil vključen tudi helikopter. Nekateri prebivalci naj bi iz stavbe bežali bosi, zaviti v mokre brisače, da bi se zaščitili.

Eden od stanovalcev, ki živi v prvem nadstropju, je medijem, še vedno pod vtisom požara, dejal, da je zaslišal, da nekdo kriči “požar” in da je samo panično stekel ven in da se še vedno trese od strahu in adrenalina.

 

Aleš Ernecl