fbpx

[VIDEO] Otroke iz vrtca oblekli kot borce Islamske države in jih poslali na parado

Foto: printscreen

Otroke iz indonezijskega vrtca so oblekli kot borce Islamske države in jim dali v roke replike pušk. Tako opremljene so jih poslali na parado, ki se je odvila ob njihovem dnevu neodvisnosti. 

Po družbenih omrežjih so zaokrožili posnetki in fotografije, ki prikazujejo, kako je bila parada ob dnevu indonezijske neodvisnosti vsa v znamenju teroristične skupine Islamska država. Tako so na paradi nastopile celo deklice, od nog do glave zavite v burko, ki so v rokah nosile replike orožja. To pa še ni vse! V enakih opravah so nastopili tudi otroci iz vrtca, kjer pa so pojasnili, da njihov namen ni bil “vzpodbujanje nasilja”, temveč je bil to le nastop na “temo borbe preroka za povečanje pripadnosti veroizpovedi in Alahu”.

Posnetek poglejte tukaj:

Za piko na i pa so v vrtcu priznali, da niso nikoli razmišljali, kako bo takšna oprava vplivala na otroke, temveč jim je bilo pomembno le sodelovati na paradi, “da so bili otroci srečni”. Oglasil pa se je tudi tamkajšnji vojaški poveljnik Saransi, ki je izjavil, da je bil njihov namen le poučiti otroke o islamu, ne pa jih radikalizirati. “Poudarjam, da ni bilo niti najmanjše sledi o radikalizmu,” je njegove besede povzel spletni portal Russia Today.

So pa v zrak skočili številni prebivalci Indonezije, ki so si ogledali parado. Od svojega parlamenta celo zahtevajo, da dogodek označi za neprimeren, saj daje slab vzgled in lahko škodi otrokom.

M. S.