[Video] Palestinska televizija objavila propagandni posnetek džihadističnega dečka, ki je pripravljen umreti v imenu islama

(vir: Twitter)

Zloraba otrok za namene džihada v islamu ni nič novega. A vseeno nas lahko pretrese, kako fantič veselo recitira vse, kar so mu doma vtepli v glavo, in govori, kako je pripravljen umreti v imenu islama. S tem samo še bolj postaja jasno, da enako nevarnost kot vračajoči džihadisti, ki so se borili za Islamsko državo, predstavljajo tudi njihove žene in otroci.

Gaza TV je na svojem YouTube profilu objavila posnetek z jordanskim dečkom, ki se je javil, da bo šel v Jeruzalem v “mučeniško” smrt. Na posnetku deček po imenu Amir Al-Khasawne koraka po cesti s fračo in plastično puško v roki. Ko ga mati vpraša, kam gre, po poročanju portala Jihadi Watch pravi: “Grem na potovanje daleč stran. Mogoče se ne vrnem nazaj.”

Al-Khasawne kasneje materi v videu pove, da se odpravlja v Jeruzalem, kjer se bo pridružil teroristu Omarju Abu Laili in njegovim prijateljem. Abu Laila je 19. marca, 2019 do smrti zabodel izraelskega vojaka Gala Keidana, pograbil njegovo pištolo in z njo ubil rabina Achiada Ettingerja.

“Postrelil bom Jude, ki so ustrelili Omarja,” je povedal deček. Ko ga mati opozori, da bi tudi sam umrl, pa odvrne, da to ni problem in naj ne skrbi. “Umrl bom za Jeruzalem. Mar ni vredno umreti za Jeruzalem? Mar ni vredno umreti za mošejo Al-Aqsa?”

Ivan Šokić

 • stajerc5

  Ne mesajte vse skupaj, ce ne razumete situacije plastelincev. To NI Jordanski decek, ampak decek plastelincev-migrantov, ki so prebezali mejo v Jordanijo. Tam se nahajajo najvecja(redko pokazana!) taborisca stotisocev plastenincev, ki bi v PLO puscavi pomrli od lakote in jih sedaj prezivlja Jordanija.
  PS.: Kaj je sedaj z Kahlo in ostalimi prijatelji teroristov? Se niste priznali Plastelino?

 • sodnikisozločinci

  Pojdite v Titovo Velenje. Tam so pripravljeni dati življenje za Tita, partijo in Svetlano Makarovič. Rdečo zvezdo bodo nosili tudi po smrti in še po tem…

 • xtc

  A niso podobni Titekovi pionirčki žvrgoleli precej podobno kako,so pripravljeni dati življenja za ljubljenega Titeka in SFRJ-no tam so jim to v glavo nabijali kar rdeče džihadistični učitelji in kako so se zaklevvali v Tita in partijo.
  Sicer pa umobolno in jasno zakaj jih Judje trajbajo kot zajce.
  Sicer pa je zelo zanimivo,da se nobeden od teh velikih “učiteljev”,mul,imamov ali kalifov in kaj še jaz vem katerih prerokov ne gre raztrelit sam,saj ga vendar tam čakajo device-ali pač ne verjamejo v to kar pridigajo.

  • KAPIBARA

   Zadnjo odstavek je za PLUS 5 +++++++

 • All Bot

  Upam da ga zadene kakšna izraelska raketa. Njega in unedva, ki sta ga naredila.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!