[Video] Pariz v plamenih: Levi ekstremisti spremenili “dan dela” v krvave proteste – požigali avtomobile, razbijali trgovine in banke

Protesti v Parizu (foto: epa)

Pariz so v torek, na praznik dela, napadli levi ekstremistični aktivisti, ki so požigali avtomobile, razbijali trgovine in banke, zamaskirani so napadli tudi policijo. Prvomajski protesti so se prelevili v hudo nasilje. Demonstracije so potekale v spomin na 50. obletnico pariških protestov iz leta 1968. Poročajo, da je bilo nasilje v tem tednu najhujše od leta 1968.

Policija je bila prisiljena uporabiti vodne topove in solzivec, da bi lahko zaustavila leve ekstremiste na ulicah Pariza, a žal ni uspela preprečiti velike premoženjske škode, škode poslovnih objektov in uničenih avtomobilov.

Protesti v Parizu (Foto: epa)

Na glavnem protestu se je zbralo približno 1.200 aktivistov z imenom “Black Bloc”, ki so imeli zakrite obraze in so se spopadli s policisti. Policist David Le Bars je dejal, da se je varnostna služba odločila pustiti protestnikom, da razbijajo stavbe in požigajo avtomobile, niso jih poskušali zaustaviti, saj bi to lahko povzročilo žrtve na obeh straneh. “Prišli so, da bi uničili kapitalistične simbole in požgali policijo. Ko pridejo nadte z molotovkami, je to z namenom, da bi zažgali policiste,” je še dejal. 109 protestnikov so do srede pridržali v priporu, saj so se protesti še nadaljevali, poroča Breitbart.

Tiskovni predstavnik francoske vlade Benjamin Griveaux je protestnikom “Black-bloc” očital, da so obraze zakrili: “Ko imate iskreno prepričanje, svojega obraza ne skrivate … Tisti, ki nosijo kapuco, so sovražniki demokracije.” V sredo zjutraj pa so uničili restavracijo McDonald’s, trgovino Mercedes-Benz in številne avtomobile.

A. G.

 • TOML

  Mi še kdo nasprotuje, ko tulim,
  da je levičarstvo huda oblika duševne bolezni?
  Mnenja levičarjev me ne zanimajo!
  A zakaj?
  Z umskim bolnikom se je težko pogovarjat.

  • Minovak

   Nobeden, to so že stara dejstva, duševna bolezen je za na zaprti oddelek, pri nas pa bi moral trajati doživljensko, drugače bo konec…

 • macon

  To je pač podoba levice.

  Policiji bi morali ukazati uporabo pravih nabojev in pobiti vsaj nekaj levih fašistov.

 • Soave

  Reve posračkane !!
  Zamaskirani zažigajo tujo imovino ? Se človek vpraša, ali svojega prav nič nimajo, ali pa ne vedo kaj je zasebna lastnina,
  Kapitalizem jim je napoti ?

 • Prvi maj kot mednarodni praznik dela praznujemo v spomin na delavske proteste v Chicagu leta 1886. Prvič so ga praznovali leta 1890, potem ko je 1. kongres 2. internacionale v Parizu julija 1889 sklenil, da se praznuje kot praznik delavske solidarnosti.

  Od takrat dalje sindikati in progresivne, socialistične politične organizacije po vsem svetu na ta dan pripravljajo različne demonstracije, slovesnosti in druge prireditve. Vse s ciljem, da bi se spomnili na dediščino delavskih bojev ter opozorili na nujnost organiziranja delovnih ljudi. Ta opomin je danes, ko nam kapital in njemu naklonjena država, vsak dan bolj omejujejo nekdaj že priborjene pravice ter nas pod geslom konkurenčnosti in varčevanja silijo v dirko do dna.

  Prvi maj je opomin, da so delavske pravice priborjene in ne pridobljene.

  Živel prvi maj, praznik dela!

  (fb)

 • Ivan Tomaslavic

  Security loan offer

  For your loan requests to revive your activities, either for the realization
  of a project or to buy an apartment or you need money for other reasons too.
  I agree to help you with an amount ranging from 5000 € to 10,000,000 €
  with a rate of 3% per year and a duration ranging from 1 to 30 years please
  kindly contact me for more information:
  E-mail: [email protected]
  viber: +22995608568
  whatsapp: +33756850359

 • Ivan Tomaslavic

  Pozdravljeni,
  Posojila posredujemo posameznikom in podjetjem.
  Obrestna mera znaša 3% letno.Odpovedni rok bo 1-30 let.
  Imamo vlagatelje, ki se zanimajo za financiranje velikih
  projektov in dajamo posojila z vnaprejšnjimi provizijami.
  E-pošta: [email protected]
  viber: +22995608568
  whatsapp: +33756850359

 • lado

  komunističčči, so vsi z levaki mesećniki bolnikiiii Z NJIHOVO zvezdo ,morilskim znakom!! dobijo ŠTRUDL 25maja na kong -rdećem trgu v ćefurski lj !!!! PODEN GOLAZENSKI !!!! To bo SPRAVA ,MORILCI LOPOVSKI GOŠARJI !!!

 • xtc

  HM’
  A ni tole nekam odobno Palestinski bandi,ki jo uspešno garbajo Izraelci in islamističnemu norenju pred kratkim?

 • garfi

  naj mi zažgejo avto in ostali bodo brez jajc

 • FUCK COMMUNISM

  Ni nobenega levuharskega komentarja nasih stalnih rdecuharskih pizdunov. Ko jim postavis ogledalo pred njihov svinjski ksiht, so smrdljive riti tiho! Govna levuharska!

 • Jan Kovalski

  “Poročajo, da je bilo nasilje v tem tednu najhujše od leta 1968.”
  =========
  MigrantsKA INVAZIJA NA eVROPO JE DALA NOV ZAGON LEVIM FAŠISTOM.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!